Macbook Air vs Macbook Pro Retina

Domov Diskusné Fóra Ostatné Macbook Air vs Macbook Pro Retina

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 47 )
  • Autor
    Príspevky
  • #101272
    Gliko
    Účastník (Participant)

    Zdravím chcel by som sa vás spýtať váš názor na tieto 2 notebooky. Kedže tvorím stránky a používam ho dosť často tak by som potreboval od vás poradiť v tom že na ktorom by sa mi lepšie pracovalo čo sa týka aj rýchlosti mobility atď. Potrebujem tam hlavne Adobe Photoshop a iné programy od adobe. Hry nehrávam, tak by som chcel vedieť že či sa mi oplatí kúpiť Airko kde budem ho budem mať lacnejšie a bude to pre mňa lepšie alebo už radšej vraziť do pro s Retinou a vyplatí sa mi to.
    Diky moc za všety odpovede

    #388397
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Robit vo Photoshope a robit web iba na displeji notebooku je somarina. Nepozeraj na to, ci Retina ci nie, to je v tomto pripade uplne irelevantne.

    Absolutna nutnost na front-end a Photoshop su MINIMALNE 2 displeje. Sam pouzivam stary MacBook Pro 17″ s Core 2 Duo. Bohate to staci na tieto ucely, ale samozrejme, 2 displeje.

    Ak sa rozhodnes nieco s 13″, je nutne mat pripojene 2 externe displeje. Na webdesign/front end urcite. S jednym monitorom sa v tomto pripade neda pracovat, duplom nie s 13″ vstavanou. To je dobre na predvedenie u klienta, na nudzovu pracu v terene, ale robit na tom v Photoshope a textovom editore + s nahladom webu je dlhodobo neunosne.

    #388400
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    MacBook Pro má v základnej výbave lepší procesor ako Airko (2,4 GHz vs. 1,4 GHz, oboje i5 dualcore).

    Airko zas vydrží dlhšie na baterku a je ľahší.

    #388408
    ivaiva
    Účastník (Participant)

    2,4 GHz vs 1,4 GHz nezodpovedá reálnemu porovnaniu výkonu.
    Výsledky podľa benchmarku hovoria o cca +20% pre Retinu 13.

    #388409
    Gliko
    Účastník (Participant)

    Takže takto sa vás spýtam ak budem robiť čo sa týka web ( design nato fradika mám takže ja si max m ožno upravuje par footerov alebo logo a to už není až také stršne takže tak ) tak podľa vás čo bude pre mňa lepšie a vyhodnejšie aby som neľutoval lebo ten Airko by bolo 2014 :)

    #388410
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    čiže Retina ma viac vykonu :-)

    neviem síce aký benchmark to bol, ale zaujimalo by ma, aky vplyv naa vykon ma to, že Pro má retinu a Airko nie

    #388411
    Gliko
    Účastník (Participant)

    Jedna sa o tieto notebooky : http://www.alza.sk/macbook-pro-13-retina-cz-d501557.htm
    http://www.alza.sk/macbook-air-13-sk-2014-d1634642.htm

    A ešte že ktorí z nich má lepší zvuuk lebo aj zvuk je pre mňa dôležitý :)

    #388413
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Prečo Pro:

    – vykonnejší procesor
    – retina display
    – jeden USB a jeden Thunderbolt port navyše

    Prečo Air:

    – dlhšia výdrž na baterku
    – lahší
    – nižšia cena

    #388414
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Ak to budes casto prenasat a nebudes to hadzat do auta, tak Air. Ale samozrejme 2 externe displeje, minimalne HD (priklonil by som sa k lepsiemu rozliseniu)

    Zvuk na notebooku nie je dolezity, vzdy bude stat za hovno :)
    Pripoj externe repraky, Harman Kardon Sounsticks sa vyrabaju uz roky +/- rovnake a su vyborne za dobru cenu. Pouzivat vstavane chrastitka v notebooku na hudbu mozu len hipsteri a kokoti :D

    #388420
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Mal som MB White (early 2008) a teraz mám MBPro (Late 2013), a moja skúsenosť je taká, že moj súčasný Mac má OVEĽA LEPŠÍ zvuk! Aj napriek tomu, že oba stereo. Ked som na MBW spustil nejakú pesničku, počul som zvuk (aké nečakané!), avšak až MBPro zahral “detaily” – počul som aj brnkanie na gitare (tam, kde na MBW bolo nič, len melódia). Ale zaujímalo by ma porovnanie 15p MacBooku s 13p MacBookom v kvalite hudby (oba late 2013), nakoľko 15p ich má po krajoch klávesnice.

    Samozrejme, reproduktory v notase sa nikdy (teda ak nevznikne nejaka mikrotechnika ktorá to umožní, však aj počítače boli kedysi veľké ako hala a dnes ho s prehľadom predbehne kalkulačka) také kvalitné ako externé.

    #388435
    Gliko
    Účastník (Participant)

    A takto chcem sa spýtať bude mi 13″ bohate stačiť alebo to bude pre mňa malé keď občas robím vo photoshope ale inak potom iba píšem kódy chápete ….. Tak či to potom nebudem ľutovať že je to malé alebo ako ste natom vy

    #388440
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Mal som 5 rokov 13p, teraz mám 15p a naspäť by som nešiel :-D

    #388446
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Je to male. Aj na tie kody. No dobre, ak sa jedna o cisty development a nie webdesign, kde musis ratat kod + original design + nahlad v browseri. Idealne sucasne naraz. Na webdizajn ci Photoshop je to nepouzitelne male. Cista nudzovka. Asi ako na iPhone upravovat dokument v Numbers. Lepsie to vysvetlit neviem :)

    #388449
    Gliko
    Účastník (Participant)

    Fuuuuuuuu chalani dávate mi zabrať ja som sa zase rozprával s kamarátom a sa ma pýtal že do akej sumy chcem noťas povedal som 900 a že chcem MacBook on ma vysmial a povedal že zbytočne vyhodim zato veľa peňazí preto da pýtam ja vas aky je váš názor keď ste je users a viete čo a ako tak čo myslite odpáliť sa mi isť do Macbooku alebo ? (Prepáčte že sa pytam možno debiliny ale chcem byť pevne rozhodnutý a neurobiť chybu ) mam Iphone a mal som hocijakú značky ale Apple som Šk maximalne obľúbil preto som chcel isť do Macu

    #388459
    majdy
    Účastník (Participant)

    Tak choď teda do Macu. Ak by si aj mal strašný problém to používať, predáš to ihneď a dobre.

    Kamarát povedal blbosť a v žiadnom prípade to nieje vyhodenie peňazí. Ak by si si to aj spočítal a chcel kúpiť niečo ako má konkurencia, nenájdeš to o nič lacnejšie, naviac nebude to ono, stále windows a ble ach ja jáj… kamarát nikdy nemal Mac a povedal mu to kamarát, ktorého kamarát má HP s windows do 400€…

    #388462
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    Používam 13″ Retinu na HTML/PHP, a používam aj Photoshop na jednoduchšie projekty (logá, letáky a pod.) a bohato mi to stačí. Áno, nie som profesionál a neživí ma to, ale hneď vedľa mňa leží 15″ ntb a ajtak radšej pracujem na macu.. Je rýchly, pekná výdrž, ľahký… PS ti môže jemne sekať práve kvôli retine.
    Jozef R. je veľký profesionál čiže jemu je aj 5 UHD monitorov málo :D

    #388466
    Gliko
    Účastník (Participant)

    @P1x3L61 ďakujem a si s nim spokojný ? Nič ti tam nechýba ???? takže nebudem teda ľutovať :) každopádne Dnes v Piatok idem do Mzonu idem sa snim trošku pohrať ;) ale ďakujem. Ti pekne ale aj ja som sa díval čo to ten Jozef R. Píšem nešlo mi to do hlavy pochybujem že MAC by bola nejaká “núdzovka” :)

    #388468
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Ešte chvíľa a spravíte z Jozefa prvého slovenského superhrdinu :)
    -13″ není na Photoshop búh-vi-co, ale TEBE to stačiť bude, ver mi a DNES sa o tom v Mzone presvedčíš :)

    #388472
    majdy
    Účastník (Participant)

    JFK: súhlas! Bude ti stačiť a bude to pre teba luxus. Mnoho ľudí tak funguje, všetko je o zvyku a osobných preferenciách…

    #388477
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    Gliko : čo sa týka SW vybavenosti, nechýba mi tu vôbec nič (pred tým som používal WIN). Okrem OS X mám na ňom aj WIN 7 (pre istotu, a keby som si chcel zahrať nejakú hru). Konštrukčne je radosť sa naň pozerať a držať. Jediné čo by som vytkol je práve to, že grafika niekedy nestíha Retinu a tak, hlavne v PS to nemusívždy pekne vyzerať, ale na tú prácu čo ja robím to vplyv nemá.

    V mzone si vyskúšaj v nastaveniach zmeniť rozlíšenie na 1440×900 a v ňom sa s ním pohrať, to je podľa mňa znesiteľné rozlíšenie.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 47 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.