Zlepsenie Macu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Zlepsenie Macu

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #70187
    Aqui
    Účastník (Participant)

    Sws, chcel by som si zvacsit na MacBooku pamat na 500GB… Len ja som v tomto uplna lama, tak sa chcem spytat ze ako to spravim… Pozeral som toto: http://mzone.sk/katalog/interne-disky-2-5-/produkt/seagate-momentus-2-5-500gb-sata-7200rpm-/
    Je to dobre?
    A da sa spravit aby sa na mojom Macu dalo napalovat CD a DVD?
    Dakuje…

    #218073
    Frankie
    Moderátor

    No najlepšie bude ak si tam ten harddisk kúpiš a rovno aj necháš namontovať, urobia to zadarmo. Ak by som ti mohol odporučit, tak by to bol skôr 5400 otáčkový disk. Tento 7200 otáčkový bude síce rýchlejší, no hlučnejší a viac sa zahrieva.

    Co sa tyka napalovania, tak to nemá s harddiskom nič spoločné, pokiaľ si ho nechceš namontovať namiesto superdrive (cd/dvd mechanika).

    #218074
    marek
    Účastník (Participant)

    ak si lama tak si nechaj poradit napriklad mzone a tam ti to aj vymenia

    napalovat CD a DVD? to ako myslis? macbook ma napalovacku takze cd a dvd mozes napalovat

    edit: frankie ma prebehol o par sekund :-)

    #218075
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Hej, dobry disk, len to nekupuj na Maczone, ten je predrazeny na taketo obycajne veci. Skus alza.sk.

    A hlavne sa uisti, aby disk nemal vysku viac ako 9.5mm. Inak ti staci hocijaky.

    CD/DVD napalovanie, bud tvoja mechanika podporuje, alebo nie – ak nie, tak mas smolu, mozes sice vymenit mechaniku, ale myslim, ze to by ti za to nestalo. (Je to drahe)

    A ja som napr. DVD alebo CD nenapaloval ani nepametam, pri dnesnej rychlosti internetu a obrovskych USBckach.

    ✏ obaja ma predbehli

    #218084
    Aqui
    Účastník (Participant)

    Takze alza? Pozeral som toto: http://www.alza.sk/western-digital-2-5-d102377.htm

    To zero0x: ja nepotrebujem napalovat, len ked mam doma 2 macy a jeden vie napalovat a druhy nie tak si myslim ze napalovat by mali vediet oba ked je to standardna vybava, no nie?

    #218092
    Sali
    Účastník (Participant)

    Aqui, presne tento disk z alzy som kupil a dal do macbooku par dni dozadu, som s nim maximalne spokojny, co sa hluku a vibracii tyka, tak je presne taky isty ako ten co bol od vyroby namontovany, ziadne vibracie ani hluk.
    co sa tyka napalovacky by bolo dobre, keby si napisal aky presne macbook mas :)

    #218095
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Aqui, takto, ked s jednym napalovat a s druhym nie, chyba bude asi v tom Macu. To nie je Windows, ze ti chyba driver alebo co. A donedavna napriklad najlacnejsie Macbooky nevedeli napalovat, takze sa necuduj.

    #218096
    DoubleJ
    Účastník (Participant)

    Taktiez WD Blue 500GB urcite odporucam, mam ho par mesiacov a je to super disk, ktory, hoci je “len” 5400ot., v realnom pouzivani dava lepsie vysledky ako napr. 7200 otackovy 500GB Seagate. Ak by si ale chcel este nieco lepsie, tak WD prednedavnom zacal predavat 500GB verziu ich top diskov Scorpio Black. Osobne som mal dlhu dobu 320GB Scorpio Black a az na mierne zvysenu hlucnost si nemozem stazovat, sam si na 500GB Black uz brusim zuby, len este cakam na prve recenzie. Pre bezne pouzivanie ti ale Blue bude plne stacit.

    #218097
    Peko00001
    Účastník (Participant)
    #218100
    marek
    Účastník (Participant)

    no kedze je Aqui lama, tak ja by som mu odporucil prave kupit u nejakeho predajcu ktory mu to aj namontuje a hlavne poradi aky disk. niekedy tych par euro naviac usetri plno starosti

    #218102
    DoubleJ
    Účastník (Participant)

    Az na tu pasaz “predajca ktory poradi” suhlasim… Neviem, ci som mal len vzdy smolu, no mne uz par rokov nedokazal ziaden predajca nielen ze poradit, ale ani zodpovedat konkretnejsie otazky. Dokonca v Sony centre v Brne, kde uz by clovek cakal, ze dotycni teda budu mat o produktoch Sony ake take vedomosti, boli zo mna dost vedla ked som sa zacal pytat na ine informacie ako to, co dokazali vycitat z prilozenych papierov s technickymi parametrami a cenou… Co mam skusenosti, tak predajcovia vacsinou vedia rozpravat maximalne o tom, co v predajni maju a radit to, co je drahsie. Osobne radsej stravim par minut na internete citanim roznych recenzii a porovnani, danu problematiku si pred kupou nastudujem a predajcu sa radsej na nic nepytam…

    #218104
    krtko.
    Účastník (Participant)

    Frankie: ja som si do MBW early 2008 daval 7200 RPM disk. Vydrz baterky klesla priblizne o necleu 1/2 hodinu, ale je tichsi ako povodny 5400 RPM a vobec sa nezahrieva. Aj ked je pravda, ze ten 500gb moze byt hlucnejsi lebo asi bude mat viac platni, moj je 250gb.

    #218109
    marek
    Účastník (Participant)

    DoubleJ >
    tak ked kupi v swp alebo v macsysteme alebo tracu, kde mu to aj namontuju, tak tam mu sotva zle poradia, kedze uz maju nejake tie roky skusenosti so servisom

    #218110
    DoubleJ
    Účastník (Participant)

    Skusenosti so servisom mat mozu, o tom niet pochyb, ja som skor narazal na radu k vyberu disku. Ked si prejde nejake tie recenzie a skusenosti uzivatelov, tak mu to da urcite viac, ako ked pride do obchodu s otazkou, ze aky disk ma kupit… Po skusenostiach s roznymi “odbornikmi”, na ktorych som v obchodoch neraz narazil, uz beriem rady predajcov s velkou rezervou.

    #218116
    zero0x
    Účastník (Participant)

    ale zase ten link co poslal, stal asi 130€ a na alze 60€ ci kolko.

    #218136
    mixi
    Účastník (Participant)

    5400 otacok a oznacenie blue edition=su najtichsie

    #218154
    Aqui
    Účastník (Participant)

    Dakujem Vam vsetkym :D

    #218193
    RioM
    Účastník (Participant)

    NIe je to zbytočné ? Nie je lepšie kúpiť si externý disk ? Zároveň to môžeš použiť pre Time Machine.

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.