Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › Zaciatocnik
- Toto téma obsahuje 29 odpovedí, 17 hlasov, a bola naposledny upravená pred 13 years, 7 months od suley.
-
AutorPríspevky
-
5. júna 2011 o 10:29 #266914luky21Účastník (Participant)
gs_peter : dik za kompliment, no ako vies kebyze idem na PC forum tak ma odkazu urcite na najek forum kde sa riesia produkty applu, tam by mi s tym urcite nepomohli.
JFK : na zip tam je toho pomerne dost, ale ja som skor chcel vediet, ci je nejaka sanca ze ked mam zazipovane PDFko (tak posiela Orange Fakturku) ci je nejaka sanca aby som to otvoril.
mas to jednoduchsie lebo synch. medzi apple produktami ale tu je to trosku asi problemtickejsie, aspon pre mna, kua.5. júna 2011 o 10:36 #266915luky21Účastník (Participant)JFK : pridáš do iTunes kompatibilný formát ?? co to znamena ? resp. iPad prehrava len mp4 format ?
5. júna 2011 o 11:03 #266917JFK.Účastník (Participant)keď chceš otvoriť zip, tak to musíš mať App, ktorý to extrahuje alebo ako sa hovorí odzipuje, či?!
http://itunes.apple.com/us/app/zip-file-viewer/id352308329?mt=8iPad Video formats supported: H.264 video up to 720p, 30 frames per second, Main Profile level 3.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format
5. júna 2011 o 12:14 #266928eFkoOoÚčastník (Participant)v skatke-ano iPad, iPhone a iPody prehravaju len mp4 h.264 format ;)
5. júna 2011 o 12:23 #266929noplÚčastník (Participant)Alebo si treba stiahnuť aplikáciu, ktorá prehra aj iné formáty. Ja používam Napr. Vlc ,buzzplayer takisto prehráva iné formáty a takýchto aplikácii je viac
5. júna 2011 o 18:36 #266980murriikÚčastník (Participant)Nazdar, ja ti poradím keď nie je ochotný nik iný.
Ak chceš do iPadu stiahnuť film, tak máš viacero možností – záleží na tom, čo si pod pojmom film predstavuješ – ak je to nejaké ripnuté .avičko, tak máš niekoľko možností:
buď si na App Store nájdeš a zakúpiš nejaký prehrávač, ktorý ich dokáže prehrať napr. Buzz Player, OPlayer, Movie Player ap. Tieto aplikácie stoja približne 79c-3 eurá, takže je na tebe do ktorého pôjdeš, na nete si pozri reakcie, vzhľad, oficiálne stránky .. myslím že nech kúpiš ktorýkoľvek, chybu nespravíš – sú v podstate rovnaké. Zadarmo na App Store už asi nenájdeš žiadny program ktorý by prehrával súbory .avi, bolo tam VLC ale kvôli licencií muselo byť stiahnuté.
Alebo si stiahneš program Handbrake – je pre všetky platformy, architektúry ap. takže by si nemal mať problém s jeho spustením. Táto druhá možnosť trochu trvá, ale zato ti zariadenie dokáže skrz kodeky a formát prehrávať video dlhšie a pohodlnejšie – prehráva sa totižto cez vstavaný iPod. Takže aby som sa vrátil k problému – do neho hodíš video súbor, vyberieš si z ponúkaných „predvolieb“ „najideálnejšie“ nastavenie pre iPad a spustíš konverziu súboru.
Či už zvolíš prvú, alebo druhú možnosť film pridáš do zariadenia cez iTunes – buď cez okno prenos súborov po vyhľadaní aplikácie, alebo naimportovaním do iTunes knižnice.
No pri tej hudbe celkom nechápem problému, ale nazačiatku si si v iTunes musel vybrať kde má byť umiestnená hudobná knižnica, takže ak ju máš v Moje Dokumenty, tak ju máš tam. Nestačí že tam nejaké hudobné súbory pridáš, musíš ich napr. cez drag & drop hodiť aj do iTunes, ktorý si ich už potom pridá do svojej knižnice, ktorá sa synchronizuje s iPadom.
Pri fotkách ti asi neporadím, nemám iPad, ale tie fotky čo synchronizujem s iPhonom z nejakej zložky v iPhone nevymažem. Ak ich chceš zo zariadenia vymazať, tak ich vymaž z tej zložky, ktorá sa synchronizuje s iPadom – nie v iTunes ale cez explorer.
Na otváranie PDF súborov používam aplikáciu Dropbox – http://db.tt/TSdJRa1.
Otváram však len jednoduché, nezaheslované PDFka, takže pri tých zazipovaných ti bližšie neporadím. Ak ma pamäť neklame, otváral som už nejaké zazipované súbory aj cez Dropbox, ale fakt si to nepamätám a keďže sa s nimi až tak často v mojom zariadení nestretávam, ani to neriešim. Skús počkať, možno ti pomôže niekto, kto už podobný problém vyriešil. Ak nie tak – skús sa na App Store popozerať po nejakej fakt dobrej .zip aplikácií, pravdepodobne bude platená, no ak ti pomôže pri problémoch, myslím že to nebudú vyhodené peniaze. Vďaka nej by si tie súbory mohol stiahnuť, odzipovať a prezerať.Excel, Word a iné dokumenty – tiež sa s nimi nejako v mojom zariadení nestretávam, ale ak ich potrebuješ otvoriť tak znovu jednoduchý Dropbox. Ak chceš nejaké zložitejšie, resp. profesionálnejšie veci tak sa popozeraj po balíkoch zo sady iWork – Pages, Keynote, Numbers alebo alternatívy na App Store.
Do tretice – Dropbox je perfektný nástroj pre synchronizáciu, určite si pozri tie videá o ktorých hovorili ostatní a potom uvidíš či vyhovuje.
Inak, nechcem sa hrať na administrátora, ale uprav si názov témy :)
A inak ľudia, neviem čo hejtujete furt. Proste je začiatočník, slušne /myslím/ sa na niečo opýtal, ak vám tak vadí že si to nevyhľadal tak ho na to upozornite, možno sa nabudúce poučí. Nechápem prečo niekto strávi hodinu písaním koko**n a hádaním sa o tom či je američan, či si prečítal návod ….
mier, nežerte mäso,
Mirčo5. júna 2011 o 19:32 #266988JFK.Účastník (Participant)No Mirčo, klobúky preč. :-))
6. júna 2011 o 10:41 #267064HurfoÚčastník (Participant)Ludkovia ked som zacinal s Linuxom na taketo otazky som dostal len odpoved: RTFM a tema bola zamknuta. Tu ti daju ludia link a ty im za to vynadas a domahas sa nech ti kazdy pomoze lebo ty si podnikatel ty na to nemas cas. Predpokladam ze ked si kupis stroj potrebny k tvojmu podnikaniu manual ani nevybalis ale podme ho hned na forum. Ved ty na take somariny ako citat manual nemas cas.
PS: Skor ako sa niekto bude vypytovat co znamena RTFM tak vam to prezradim: Read The Fucking Manual!!!
6. júna 2011 o 10:50 #267068paradoxÚčastník (Participant).
6. júna 2011 o 11:25 #267074suleyÚčastník (Participant)zazipovane (a zaheslovane) pdf od orangeu otvaram na ipade v goodreader applikacii. oplati sa kupit.
http://itunes.apple.com/us/app/goodreader-for-ipad/id363448914?mt=8
ak sa nemylim, otvoris v nom aj tie word, excel atd dokumenty, len s tou upravou som si nie isty. pogoogli.
ak chces tvorit dokumenty, tak odporucam pages a numbers aplikacie pre ipad.
filmy „na cesty“ pozeram vylucne vo VLC, netreba nic konvertovat. ak pozeram filmy doma, tak potom stream zo servera je este praktickejsi, nemusis nikde nic kopirovat ani konvertovat.
fotky, ktore synchronizujes a chces ich zmazat, tak ich zmaz v cielovom adresari na kompe a nasledne daj sync, potom sa ti zmazu aj na ipade. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.