Domov › Diskusné Fóra › Tipy, triky, modding v Mac OS X › Začiatky
- This topic has 48 odpovedí, 13 hlasov, and was last updated pred 9 years, 2 months by majdy.
-
AutorPríspevky
-
6. septembra 2015 o 10:23 #409505lordsoftÚčastník (Participant)
Potvrdzujem iTuxxove slova, sice s inou luxusnou znackou (LR), ale sedi do bodky.
Ja ked som sa rozhodoval minuly rok ci inovovat notas na novsi Air, alebo kupit za kvazi tu istu cenu retinu – zvolil som Air. Mne to na pracu staci a mobilita ako aj vydrz je niekde inde. Takze ako tu Adomm spomina, nie kazdy potrebuje silou mocou to najvyhajpovanejsie. A mozem si to dovolit porovnavat, pri retine travim kazdy den par hodin casu tiez.
6. septembra 2015 o 11:05 #409507Adomm1234Účastník (Participant)Air by som zase ja nekupoval. A tu je vidieť, že každý má iné potreby. Ja som napríklad myslel že už nie je dôvod kúpiť Air a buď niekto kúpi MB 12 alebo MB Pro Retina, ktorá je už dosť tenká a ľahká na prenášanie. Každý potrebuje niečo iné, inak by proste nebol dôvod tie zariadenia predávať….
6. septembra 2015 o 12:09 #409512lordsoftÚčastník (Participant)Presne tak. Ja som MB12 nezvazoval, lebo v case mojho kupovania nebol este releasnuty. Teraz by som uz asi riesil tiez veci inak. Time flies.. :-)
6. septembra 2015 o 13:27 #409513Gren093Účastník (Participant)AIR do 2 rokov zanikne. Len ten MB 12 nutne podla mna potrebuje este jeden USB port.
7. septembra 2015 o 8:52 #409553Jozef RemenÚčastník (Participant)Vsetky tie premiove znacky aut su len a len o prestizi a peniazoch, rozhodne nie o kvalite. VSETKY auta (bez vynimky) pouzivaju tie iste diely od tych istych firiem, tie iste prefabrikaty od tych istych firiem, ci uz na vyrobu podvozku alebo motora. Auto, to je len motor a podvozok. Vsetko ostatne su kokotiny okolo.
Premiovka dnes nema zmysel. Okrem plechov su to TIE ISTE auta. Aky je rozdiel medzi Tuaregom a Cayenne? Len v plechoch a cene. A cim menej cidiel to ma, tym lepsie.
Aneb:
http://www.auto.cz/daimler-renault-nissan-budou-mexiku-vyrabet-vozy-infiniti-mercedes-889987. septembra 2015 o 9:25 #409558majdyÚčastník (Participant)lordsoft: v čom má Air (ak nemylsíš 11″) lepšiu mobilitu od MBPr? Veď 13″ MBP je menší a rovnako tenký akurát sa nezužuje. Váhovo je síce o niečo ťažší, ale pocitovo sa bavíme o zanedbateľnej váhe, takže ja to vidím 1:1 pokiaľ sa bavíme o mobilite a pri rozhodovaní by som už pozeral teda na parametre, konektivitu a technológie a tam jasne vedie z ohromným náskokom MBP.
OT:
Tiež by som Air nekupoval (to už od predstavenia retiny v 2012) a každému radím airu sa vyhýbať a všetci čo si nedali povedať (z môjho okolia) teraz plánujú kúpovať už len MBP alebo MB.
Za mňa: dnes sa oplatí kupovať zariadenie na prenášanie len:
MacBook Pro (s retinou) 15″ – výkon
MacBook Pro (s retinou) 13″ – výkon/mobilita
MacBook 12″ – mobilita7. septembra 2015 o 10:14 #409566miskosvkÚčastník (Participant)OP uz ten stroj ma, preto asi nema moc vyznam mu radit ze kupil zle, alebo drhao, alebo davat zoznamy toho, co sa oplati, a co sa neoplati ;) Ale mozno to pomoze nejakemu dalsiemu kupcovi s rozhodovanim.
ad .HDD – povodne HDD dodavane s macbookmi boli priserne pomale, myslim ze niektore starsie kusy mali HDD Hitachi Travelstar 4200, notoricky zname svojou pomalostou ) System mi na poslednom hlinikovom Macbooku s tymto diskom (nie Pro) bootoval 5 minut :D
Mne sa osvedcil Intel SSD aj v MBP tak aj v PC (napr. 335), absolutne ziadny problem.
Urcite vacsi, ani nevies ako to naplnis…
Priklad: https://www.alza.sk/intel-535-240gb-ssd-bulk-d2420777.htm?o=2
@JFK – toto je problem co tu niekto spominal s displejom retina – http://www.macrumors.com/2015/03/16/retina-macbook-pro-stained-coating/7. septembra 2015 o 11:20 #409570Gren093Účastník (Participant)Ja som mal Seagate HDD na MBP 17 a do roka bolo po nom.
7. septembra 2015 o 11:42 #409571majdyÚčastník (Participant)A ja mám na svojom staručkom MBP 13″ z 2010 HDD funkčný dodnes, disk je síce neporovnateľné pomalý oproti SSD, ale stále na tú dobu bol rýchlejší ako u win počítačov, prežil si mnoho otrasov, dokonca aj počas používania (hudba mi napríklad nachvíľku prestala hrať kým sa disk spamätal) ale inak bez problému. Celkovo skvelý kus počítača, ktorý funguje už 5 rokov “bez vypnutia” :)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.