Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › WWDC 2010 – Apple Worldwide Developers Conference tohto roku!
- This topic has 140 odpovedí, 29 hlasov, and was last updated pred 14 years, 7 months by Xorpi.
-
AutorPríspevky
-
26. mája 2010 o 14:09 #211019sleepwalk3rÚčastník (Participant)
keby bola Opera taka uzasna, nemyslis ze by ju pouzivalo viac ludi ?
IE pouziva vacsina preto ze je to defaultny prehliadac ale ked si maju vybrat tak len malokto siahne po Opere – a asi na to budu mat nejaky dovod.26. mája 2010 o 14:17 #211023zero0xÚčastník (Participant)Tak neviem ci je na oknach Opera rychla, ale na Macu urcite nie. Otrasny prehliadac.
26. mája 2010 o 14:18 #211025termixÚčastník (Participant)Myslim ze najrychlejsi prehliadac je Chrome.
26. mája 2010 o 14:53 #211029ViRPoÚčastník (Participant)myslis ze do noveho iphonu neda fm radio ? uvidime ako bude vyzerat novy iphone ak bude pekny, mozno do-toho pojdem .. aj ked som nikdy nechapal ze preco 32GB touch stoji dva krat menej ako 16GB iphone …
26. mája 2010 o 15:03 #211030RÚčastník (Participant)sleepwalk3r, Opera je výborná, a argument že tým pádom by ju používalo viac ľudí myslím neobstojí. Samozrejme má svoje nevýhody, napr. nemôže sa rovnať s Firefoxom ohľadne doplnkov.
zero0x, Opera je vo verzii od 10.50 určite rýchlejšia ako iné prehliadače – vlastná skúsenosť – samozrejme na Macu. Samozrejme Chrome a Safari sú veľmi podobne na tom.
Osobne som používal dlhý čas len Firefox, a bol som s ním veľmi spokojný. Nedávno som prešiel na Operu, a prešiel som aj beta verziami Opery 10.50 atď. a musím jednoznačne povedať že táto nová Opera mi veľmi „sadla“ čo sa týka rýchlosti a aj stability.
26. mája 2010 o 15:06 #211031monicqaÚčastník (Participant)joj, ved to zas nerieste strasne… pri prehliadacoch nejde o to, ktory je najlepsi, lebo to sa neda povedat jednoznacne. kazdy ma svoje plusy aj minusy, a preto kazdy pouziva taky prehliadac, ktoreho plusy su pre neho dolezite a minusy dokaze tolerovat. pouzivala som na macu chrome, safari aj operu, na wine firefox – kazdy prehliadac je dobry. zalezi, co od neho aktualne pozadujeme, a na co sme si zvykli…
26. mája 2010 o 15:41 #211033FrankieModerátorPresne tak, je zbytočné riešiť ktorý je najlepší… všetci predsa vieme, že najlepší je Firefox :)
26. mája 2010 o 15:43 #211034RÚčastník (Participant)Myslím si že sa dá povedať že ten či ten prehliadač je najlepší. Musíme to ale brať v individuálnom ponímaní.
26. mája 2010 o 16:03 #211041iGor proÚčastník (Participant)safari bez flashu by bola blbosť.
jedná vec je že to zaťažuje viac procák a druhá vec je že je to doposial istý štandard cez ktorý pozerám správy filmy , seriáli videá takže to by apple určite ale určite neurobilmožno by som dúfal v plnúpotporu 64 bit vo všetkom profesionálnom softwere od applu
26. mája 2010 o 18:03 #211054XorpiÚčastník (Participant)@Frankie – skôr Safari :) Aspoň ovládaním a UI mi sadol úplne najviac. Google je najrýchlejší, ale to nie je všetko. V dnešnej dobe je prehliadač otázka vkusu a nie rýchlostí, keďže i to IE8 základné na Windows7 je rýchle.
Kto chce za každú cenu rýchlosť, výkon a byť na technologickom špici vývoja tak nech používa nočné zostavenia webkitu – http://nightly.webkit.org/ s UI Safari.
26. mája 2010 o 19:16 #211074zero0xÚčastník (Participant)Kedze je to Developer konferencia, velmi by ma potesilo, keby Apple vydal framework pre HTML5 aplikacie :)
26. mája 2010 o 20:49 #211084petiarÚčastník (Participant)zer0x: len to nie, nech je HTML5 oddaľované ako sa len dá. Už teraz mám pocit že pri vývoji webov ide o to aby som z práčky (HTML) použitím rôzneho náradia a hrubej sily (AJAX, JS, Flash…) postavil lietadlo (moderný web). Práčky predsa nie sú a nikdy neboli určené na to, aby sa z nich vyrábali lietadlá… :-(
Ale k téme: ja osobne som zvedavý či bude MobileMe zadarmo a či budú nejaké novinky ohľadne iPhone.
26. mája 2010 o 21:04 #211089iGor proÚčastník (Participant)možno že bude zadarmo ale určite nie úplne, uložisko bude obmedzené , všade budú iads a ták a keď sa toho všetkého budeš chcieť zbaviť tak si zaplatíš full účet :)
26. mája 2010 o 21:57 #211109xRiCkyÚčastník (Participant)iGor pro: toto som uz pre zmenu ja pisal :)
26. mája 2010 o 22:12 #211111iGor proÚčastník (Participant)stačí igor :D
je to možné nemám čas to tu čítať všetko :P
26. mája 2010 o 22:35 #211115zero0xÚčastník (Participant)HTML5 nie je iba HTML, ako mark-up language. JavaScript a AJAX nie je ziadna hruba sila.
JavaScript je zakladne aplikacii napisanych v HTML5. HTML5 nie je spravny pojem, nemyslime tym teraz jazyk, mark-up language, ale myslime typ aplikacii. Su to aplikacie, ktore bezia vo webovom prehliadaci, vyuzivaju DOM, a z HTML5 pouzivaju moderne prvky — ako Canvas, Video — ale aj ine funkcie, ktore nie su sucastou HTML5, ale su dostupne prostrednictvom API, ak ich prehliadac podporuje (Offline storage, Geolocation, atd.)
Flash, to uz povazujem za hrubu silu. Ano, sam riesim multi-upload cez Flash, ale HTML5 uz teraz v niektorych prehliadacoch podporuje drag-and-drop upload (!) a casom to bude iba lepsie.
HTML5 — to nie je iba jazyk, to je kompletne prostredie pre vyvoj webovych aplikacii, a ver mi, je to jedina cesta. Jedina alternativa by bol Flash a vsetci vieme, aky ma na to Steve nazor, a ja s tym suhlasim.
—
HTML nie je pracka. Nie su to nejake stare suciastky. Ak to chces takto metaforicky vyjadrit, potom HTML5 je taky kufrik s naradim, s titulkom HTML5, aj ked sa v nom skryva rychly JavaScript, Canvas, CSS3 animacie, WebSockets (co je uzasna vec), a kopa inych nastrojov, z ktorych mozes stavat lietadlo.
HTML5, to naozaj ine je nazov pre jazyk na pisanie stranok, tymto sa uz mysli typ aplikacie a vsetky moznosti, ktore ponuka.
—
Ja by som bol velmi rad, keby Apple uviedol open-source framework napisany v JavaScripte na vyuzivanie vsetkych tychto nastrojov — framework ako je Cocoa. (Inac Apple uz takyto framework ma, len este nie je verejny :) — kdesi som cital ako nejaki chlapci rozobrali akysi javascriptovy kod v iPad a nasli tam nieco ako Cocoa, ibaze v JavaScripte.)
27. mája 2010 o 1:01 #211127raulModerátorco je to internetovy prehliadac?
27. mája 2010 o 7:32 #211135zero0xÚčastník (Participant)Prehladavac spravne? :o)
27. mája 2010 o 9:36 #211138XorpiÚčastník (Participant)@zero0x – veľmi výdatné a prínosné informácie :)
Tak toto by bolo…. zvláštne :)
Microsoft’s Steve Ballmer to Present During Apple’s WWDC 2010 Keynote?
„According to Trip Chowdhry, an analyst with tiny Global Equities Research, 7 minutes of Steve Jobs‘ keynote is allotted for Microsoft. Microsoft will reportedly be talking about their development tool Visual Studio 2010. The new version of Visual Studio will reportedly allow developers to write native applications for the iPhone, iPad and Mac OS. “
http://www.macrumors.com/2010/05/26/microsofts-steve-ballmer-to-present-during-wwdc-2010-keynote/
http://9to5mac.com/iPhone-developers-developers-developers-3503968
28. mája 2010 o 20:53 #211417XorpiÚčastník (Participant)Nová Apple TV na iPhone OS predstavená už na WWDC?
Apple Reportedly Prepping Revamped Apple TV: iPhone OS, Cloud-Based Storage, $99 Price Point?
„The new architecture of the device will be based directly on the iPhone 4, meaning it will get the same internals, down to that A4 CPU and a limited amount of flash storage — 16GB to be exact — though it will be capable of full 1080p HD (!). The device is said to be quite small with a scarce amount of ports (only the power socket and video out), and has been described to some as „an iPhone without a screen.“ Are you ready for the real shocker? According to our sources, the price-point for the device will be $99.“
Okrem iného… Google TV alebo Apple TV ? – https://www.macblog.sk/forum/discussion/15042/apple-tv-or-google-tv/#Item_9
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.