Word 2011 neotvára uložené dokumenty

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Word 2011 neotvára uložené dokumenty

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    Candy
    Účastník (Participant)

Zdravím,
    z ničoho nič mi prestal fungovať Word.
    V dokumentoch mám uložené súbory a keď chcem hociktorý otvoriť,
    skočí mi takéto hlásenie o chybe: niečo po anglicky o SlovakSpeller…Ani sa len nenačíta strana, hneď sa vypne a hodí hlásenie.
    Samozrejme som s tým nič nerobila, nič nemazala ani som nič nepridávala. Pred hodinou to ešte šlo a zrazu sa mi nedá otvoriť nič z uložených vecí.
    Excel vyzerá byť v poriadku…
    Office 2011 mám kúpený, nie je stiahnutý z netu alebo podobne. Dokonca mám zakúpené doplnky SJ a v podstate mi všetko – viac menej – frčalo bez takýchto problémov…

Máte niekto nejakú cennú radu? Vopred veľmi pekne ďakujem za tipy, ako to mám zas spojazdniť!

http://dl.dropbox.com/u/20761081/Sn%C3%ADmok%20obrazovky%202011-05-27%20na%2019.15.12.png

http://dl.dropbox.com/u/20761081/Sn%C3%ADmok%20obrazovky%202011-05-27%20na%2019.14.49.png

picko99
    Účastník (Participant)

Ahoj ja taky problem nemam ale nemoze to mat na svedomi ta zaplata na svk diakritiku, stoho co sipisala ju tam asi mas.

Candy
    Účastník (Participant)

zo všetkých uložených dokumentov mi pri otvorení wordu zamrzne a zavrie celý word cca. 90%, niektoré dokonca otvorí – myslela som si najskôr, že kvôli AJ a NJ, ale ani to nebude pravda, lebo tú istú chybu mi hlási aj pri dokumentoch v inom jazyku než je SJ…

na fórach pre office je všetko v AJ – ale z toho, čo som vyrozumela:
    problém môžu robiť niektoré písma(fonty) tretích strán, tak som ich vymazala…aj tak sa nič nezmenilo…
    ak si založím nový účet a otvorím word, tak to vyzerá byť v poriadku. Ale: nechcem prepínať užívateľa zakaždým, keď potrebujem niečo napísať vo worde a hlavne: v inom účte mi nefunguje SJ slovník, ani kontrola,…ale word (sviňa jedna) nezamŕza ani nezatvára celý dokument s chybovou hláškou…
    a potom som našla poslednú radu: preinštalovať celý office. Ale: nechápem celkom, či pri novej inštalácii nebude písať, že som kľúč už použila – akoby som si jednu licenciu dávala dvakrát… som z toho jeleň.

Ako sa presne robí znova inštalácia? Vymažem komplet celý office a vyprázdnim kôš, vložím CD a inštalujem. Pýta potom ten kľúč znova, pamätá si ho, aj keď všetko predtým vymažem? Alebo ma ani ďalej nepustí, lebo som ho už raz nainštalovala? Bojím sa kvôli tomuto vymazať všetko…

a skúsila som si otvoriť aj dokumenty z externého HDD z minulého týždňa, keď mi ešte word fungoval bez problémov, ale robí to to isté: rovnaká chybová hláška…
    Pomóc…

picko99
    Účastník (Participant)

pokial viem tak istalacia nieje obmedzena poctom, reba to cele odinstalovat a potom znova nahodit malo bi ti to potom uz bezat.

Candy
    Účastník (Participant)

ok, skúsim to,ale až zajtra, dnes už nevidím – vyčerpalo ma hľadanie riešenia…:-(((

Candy
    Účastník (Participant)

tak som celý office 3x vymazala a 3x nainštalovala a až potom to začalo fungovať a zatiaľ mi otvára všetky word dokumenty bez chybového hlásenia, ale:
    keď som si nainštalovala SJ doplnky – ktoré som si legálne kúpila – okamžite mi vyskočila rovnaká chyba –
    po 2 sekundách pri otvorení word dokumentu sa Word okamžite zavrel a zas písal chybu:
    slovakSpeller… tak som to musela znova nainštalovať…

Mňa by hlavne zaujímalo, prečo mi prestal ten word fungovať, veď ho používam už celé mesiace rovnako, nič som nemenila, ani som si nestiahla nijaký update a predsa prestal ísť… To sa s tým okrem mňa nikto iný nestretol?

picko99
    Účastník (Participant)

skus sa spojit s dodavatelo SVK zaplaty a informuj sa u nich preco sa to deje ked tam das tu zaplatu.

Candy
    Účastník (Participant)

kúpila som si to on line v Traco comp. v Ba… a mailom mi poslali niekde z Čiech heslo… firma Quentin.cz.
    skúsim im napísať, díky za rady…

picko99
    Účastník (Participant)

oki drzim ti palce

Candy
    Účastník (Participant)

skúsim sa tu opýtať ešte raz: určite nie som jediná, kto používa word 2011 a SJ doplnky v ňom…
    Nestretli ste sa s takouto chybou? Zamŕzaním wordu? Pretože som už zúfalá! A z firmy, kde som SJ doplnky zakúpila, sa mi neozvali, ani som to nečakala… Len to teraz neviem rozchodiť… Buď mi funguje Word s AJ slovníkom, alebo mi nefunguje vôbec…
    Pred pár mesiacmi si viacerí odo mňa stiahli tie doplnky – ako vám to funguje? Všetko ok? Zas mám len ja smolu?
    díky za odpovede…

picko99
    Účastník (Participant)

skus mi poslat nejako ti doplnky kukneme nato.

Candy
    Účastník (Participant)

Ešte by som to pochopila, keby to nešlo od začiatku, ale prečo sa mi to po pár mesiacoch sekne a prestane ísť celý word?! A navyše: len word, ostatné veci z balíka ofiice sú ok…
    Veľa prekladám a preto potrebujem, aby mi v dlhých textoch podčiarkovalo preklepy…

picko99
    Účastník (Participant)

candy mozes to zmazat uz to mam u seba

Candy
    Účastník (Participant)

vraciam sa k mojej starej téme:

po niekoľkotýždňovej výmene mailov s predajcom Slov.doplnkov k Wordu 2011 a s Microsoftom (poslala som im vzory text.dokumentov, ktoré zamŕzali + slov. doplnky) som sa dopracovala k odpovediam:

Microsoft odpoveď:
    „We’ve done a little investigation and confirmed that this crash is purely in the Slovak speller’s code. This doesn’t have to do with our proofing engine, so it’ll be up to the company that produced the speller to correct it.“

To som preposlala k predajcovi, odpoveď:
    „Ste prvy z uzivatelov slovenskych doplnkov, ktory ma taketo problemy.
    Doposial nikto so zakaznikov (a bolo ich viacej ako 100), ktori si od nas zakupili doplnky, sa na nas s takymto problemom neobratil.
    Tvrdenie Micorsoftu, ze je problem v kode sa mi nezda prilis pravdepodobne.
    Osobne by som skusil nasledujuce veci:
    – vytvorenie noveho uzivatela, otestovanie novych doplnkov pod novym uzivatelom
    Pokial budu doplnky bez problemov fungovat pod novym uzivatelom problem bude vo Vasom uzivatelovi.
    – v neuspesnom pripade, t.z. ze problem bude pretrvavat, kompletna reinstalacia MacOS X a Micorsoft Office2011, vratane doplnkov.
    Pod kompletnu reinstalaciu rozumieme vratane reformatovania HDD.“

Tak som teda skúsila nového užívateľa, problém bol rovnaký.
    Posledný pokus, ktorý mi ostal, je teda tá komplet reinštalácia… Čo som, samozrejme, ešte nerobila a neviem, ako postupovať, alebo čo sa stane, vymaže,…
    Proste vás tu chcem poprosiť o nejaké tipy, ako na to, aby som si nezmazala potrebné/obľúbené/posťahované programy,… a či sa do toho mám vôbec pustiť sama? Alebo radšej zabudnúť na Slov.Doplnky a kontrolovať si dokumenty sama?
    Vďaka za pomoc.

Anonymný
    Neaktívny

tak predajca zavadza. z toho screenshotu je uplne jasne, ze chybu sposobuje ich doplnok a to nespravnou pracou s pamatou.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

tak toto ej dost zleee… on na zaklade vzorky LEN 100 ludi tvrdi ze problem jednoznacne bude u zakaznika. Polovici tych ludi sa to vobec nemusi prejavit, dalsich 30 percent s tym proste nejak zije a jedny clovek co nasiel odvahu napisat na support dostane vyhubovane ze si ma preinstalovat mac ?! No uplne zle.
    Keby to bol freeware tak to este pochopim – ale nie plateny produkt !

Ak mas nejaky externy disk tak sksus OSX nainstalovat tam a odskusat tam aj tie doplnky k Office. Takto to bude „bezbolestne“ lebo ti ostanu vsetky data na tvojom internom disku a zaroven to mozes odskusat na cisto nainstalovanom OSX ked nabootujes z USB disku.

Candy
    Účastník (Participant)

Takže nemusím robiť žiadnu reinštaláciu?

Mám len znova nainštalovaný Office, ale bez tých doplnkov, inak som ho už vôbec nemohla používať…
    A ako je možné, že som jediná, komu sa toto deje? Údajne ich predali cca. 100 ks a nikto sa okrem mňa nesťažoval… A naozaj mi nejde o peniaze za tie SJ doplnky, ale o nemožnosť používať ich…

sleepwalk3r: externý disk mám 2TB,ale som si istá, že to bez postupu pre „blondínky“ sama nezvládnem.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

no aby bol predajca „spokojny“ tak vopchaj USB disk (taky kt. mozes cely vymazat) do kompu, vopchaj instalacne DVD, restartuj mac, pred uvodnou zvuckou drz klavesu ooption (alt) az kym ti neponukne start z DVD, nastartuj z dvd a nainstaluj system na ten USB disk (je to pomerne jednoducha klikacka na tlacitko next, len davaj pozor aby si to naisntalovala prave na ten USB dsik).
    Po instalacii znovu pri restarte podrz alt a vyber si namiesto „Macintosh HD“ ten svoj USB disk a odskusaj tam naisntalovat Office plus doplnky. Predpokladam ze sa ti to aj tam zosype a oplieskaj to vyrobcovi o hlavu nech s tym nieco robia. Ako platiaci zakaznik mas narok na support.

Candy
    Účastník (Participant)

takže: dostala som sa po klik: inštaluj na ext.HDD, potom mi napíše, že ten sa už používa na zálohu a preto naň nemôže byť DVD nainštalované… aj som v time machine potom klikla na vybrať disk a žiadne, ale aj druhý pokus dopadol rovnako. Je mi jasné, že niečo robím zle, ale čo???

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

pocas instalacie si cez horne menu -> Utilities vyber Disk Utility. Tam si vyber svoj externy disk a preformatuj ho (zalozka „erase“; Format nechat na Mac OS Extended; meno zvol nejake lubovolne a klik na erase) . Pozor, Vsetko z disku sa zmaze. Potom by to uz malo fungovat.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.