Windows na Macu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Windows na Macu

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 70 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56176
    lempl998
    Účastník (Participant)

    Mam len taku malu otazocku. Ked si nainstalujem windows na Mac a spustim si ho, treba mi na ten windows mat nejaky antivyrusovy program? Kedze na OS Mac netreba antivyrusovy program? Co mi poradite? Dikes za info

    #116304
    depi
    Účastník (Participant)

    Podla toho, ci chces mat virusy alebo nie :) Windows ich vsak oblubuje, tak by som antivirak odporucal :)

    = nechap to tak, ze Mac ti hardwarovo odpise virusy, je to zalezitost softwaru, cize operacneho systemu.

    #116305
    jurosik
    Účastník (Participant)

    ano, popripade nebyt pod win online…

    #251358
    mrazik
    Účastník (Participant)

    Chlapi, neviem ci pisem dotaz na spravne miesto … ked nie tak sorry, snad niekto poradi… Skocil som z PC na iMac a MacBookPro … potrebujem navod ako a kde kupim/nainstalujem Win XP alebo 7 do Mac-u(potr spustat niektore veci, ktore bezia len pod Win). Som v tomto zaciatocnik, viem len ze mam kupit Parallels, no vobec netusim ako tam rozbehnem to XP a kde ho mam vlastne kupit …. Dik za radu, prip poslany link na nejake navody…. dik

    #251360
    mike
    Účastník (Participant)

    ak chces spustat len niektore veci a nechce sa ti platit, windows sa da nahrat cez bootcamp:
    http://manuals.info.apple.com/en_US/Boot_Camp_Install-Setup_10.6.pdf

    ak chces spustat windows pod macom – teda nechce sa ti zakazdym restartovat pc, tak potom si kup ako pises bud Parallels alebo VMWare Fusion.
    http://www.parallels.com/eu/products/desktop/
    http://www.vmware.com/products/fusion/

    instalacia je jednoducha, programy ta nou same prevedu, na vsetko sa ta program opyta, takze no stress…

    #251361
    ervin11
    Účastník (Participant)

    A este existuje Virtual Box, ktory je zadarmo…

    http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

    Kazdy z nich ma svoje muchy, tak si vyber… :)

    #251373
    mrazik
    Účastník (Participant)

    Zatial som zmiereny s kupou toho Parallels, a ten Win kupim kde? Da sa este niekde kupit ofic XP? Alebo musim kupit Win7? Viem, ze su nejake krabicove verzie a nejake OEM verzie … som laik … este poradte ako na ten ofic Win a kde je ho najlepsie kupim … dik
    Potrebujem mat normalne spusteny windows na tom MACu

    #251378
    riki610
    Účastník (Participant)

    (mrazik) Windows(XP, alebo 7) kupis asi vsade, Office XP asi tazko,krabicove ano, OEM verzie asi nie tie sa dodavaju s novym pc (mac). Skus si polozit otazku co potrebujem robit na Macu, a podla toho si vybrat spravnu aplikaciu, mierim na to, ze existuje Office for mac http://www.microsoft.com/mac/ . V tom pripade nepotrebujes ani Paralles ani Windows.

    #251380
    mrazik
    Účastník (Participant)

    Nemyslel so Office ale oficialnu (legalnu) verziu WinXP alebo 7. Sorry, pisem to sem po svojom…. Cize este raz, potrebujem Win na Mac-u. a hlavne potrebujem poradit, kde mam kupit to XPcko … posli link ked mozes. dik

    #251390
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    ale stale si nenapisal na co potrebujes win. na vacsinu veci su alternativne aplikacie,ktore vyjdu lacnejsie ako ofiko parallels+win ….inak co tak skusit pohladat ten win? swp.sk, mzone.sk, alza.sk?

    #251417
    mrazik
    Účastník (Participant)

    Win potrebujem na to aby s pocitacom mohol robit aj clovek, ktory v inom robit nevie a ani sa nechce ucit …. takze win7 potrebujem. Nasiel som na Alze … no stale neviem, ktory si mam vybrat … aky je rozdiel medzi krabicovou a OEM verziou(ktora sa da kupit aj bez PC) a ci 32 alebo 64bit ….? Chcem to do MacBook Pro 2.4 GHz Intel Core 2 Duo a 4 GB 1067 MHz DDR3 …. este poradte, dakujem za kazdu info …. zajtra to musim vyriesit :-)

    #251422
    spydy
    Účastník (Participant)

    [mrazik]: Ak este mas stare PC tak odporucam urobit virtualnu kopiu, napr. cez VmWare Converter

    http://www.vmware.com/products/converter/

    alebo nieco ine.

    Potom uz len do Parallels alebo vmWare Fusion nahrajes Virtual Machine (tvoj povodny uz virtualizovany Win).

    Takyto prechod na Mac je asi najmenej “bolestivy”.

    #251423
    MarosV
    Účastník (Participant)

    Rozdiel medzi “krabicovou” a OEM verziou je v tom, ze OEM verziu by ti mali predat len ked kupujes novy pocitac, alebo jednu z hlavnych casti pocitaca, to znamena ze aby to bolo pravne ciste podla Microsoftu,
    musi byt na spolocnom blocku, alebo fakture s OEM windowsom aj novy pocitac, alebo hard disk, este tam myslim moze byt miesto HDD zakladna doska, alebo procesor. Viem ze predajca ti preda OEM aj bez splnenia tychto podmienok, no v tom pripade to mas z pohladu Microsoftu nelegalne. V skutocnosti bude vsetko fungovat, len pravne to bude v podstate to iste, ako keby si tam mal win nacierno.
    Dalsou nevyhodou OEM je ze ak predas pocitac, na ktorom bezal a bol aktivovany, tak na dalsom pocitaci ho pouzivat nemozes, na rozdiel od XP sa ti win 7 uz po prvej zmene pocitaca, alebo jeho hlavnej casti odmietne aktivovat a budes musiet volat Microsoft, posielat im nascanovane faktury a vysvetlovat, zazil som to. Toto plati aj pri prenose virtualnej instalacie v Parallels. Tieto nevyhody nema krabicova verzia, ktora je zhruba o polovicu drahsia, no tu mozes legalne preniest z jedneho pc na druhy ked menis pocitace.

    #251424
    MarosV
    Účastník (Participant)

    Este si pred kupou over, ci Parallels uz podporuje 64 bit win, prednedavnomm podporoval iba 32 bit.

    Keby si ten win planoval pouzit v BootCampe, tak si kup rovno anglicku verziu, lebo do SK ani CZ sa ti nenainstaluju korektne Apple ovladace na hardware.

    Ak by si chcel win 7 krabicovu verziu, tak si ju mozes kupit aj online na microsoft.co.uk, mna tam pred 2 mesiacmi vysla na 150 E, platit sa da slovenskou kreditkou, das tam slovensku adresu, po zaplateni ti pride mail so seriovym cislom, stiahnes si iso, napalis. na dvd a instalujes.

    #251428
    mrazik
    Účastník (Participant)

    Cize 32bit verzia pojde urcite? Neviem co je pouzivat win v BootCampe…. Zacinam mat z toho gulas, nemozem teda kupit SK verziu?

    #251429
    spydy
    Účastník (Participant)

    BootCamp – bud ti pobezi Win alebo Mac OS X. Pri starte Macbooku si vyberies (boot manager)
    Virtualizacia (Parallels, vmWare Fusion) – bezi Mac OS X aj Win

    #251432
    mrazik
    Účastník (Participant)

    Staci mi ta virtualizacia(teda pokial v tom nie je nejaky hacik a obmedzenia) …. cize mozem aj Win7 SK ?????? – dik za super informacie

    #251433
    Min_os
    Účastník (Participant)

    Funkcne nie je medzi OEM a krabicivou verziou ziadny rozdiel. Rozdiel je v licencnych podmienkach. OEM sa viaze na zakladnu dosku a mozes so ju zakupit pri kupe noveho pocitaca (desktop, laptop). Tato verzia je viazana len na tento konkretny kus hardware. Preniest si OEM mozes len v pripade, ak sa ti pokazi zakladna doska ale ta musi byt este v zaruke. K OEM verzii Microsoft neponuka podporu. Krabicovu verziu si mozes volne instalovat a odistalovat na iny pocitac.

    Obavam sa, ze na svoj stary stroj si musis zakupit krabicovu verziu, ak chces, aby bolo vsetko legalne. (detailne ale tie licencne podmienky nepoznam)

    Na aple.com najdes vsetky potrebne informacie pre instalovanie win na mas os x.

    A k antiviru. Ak bude pocitac pouzivat menej zdatny uzivatel, tak si ho tam daj (napr. ten od Microsoftu – ze vraj je fajn a je zadarmo). Ja antivir nepouzivam a win prestredie som si zaviril iba raz (vlastnou chybou).

    Ja si win nevirtualizujem, bud robim v OS X alebo WIN. Jablka s hruskami nemiesam.

    #251434
    spydy
    Účastník (Participant)

    Odporucam ti stiahnut plne funkcnu trial verziu Parallels. Vyskusas a uvidis, s tym Win 7 by nemal byt problem.

    #251438
    mrazik
    Účastník (Participant)

    Cize je mozne pri starte MACu zapnut len Win? Na to tiez treba Parallels? Ak to spravne chapem, pri tomto sposobe pojde len WIN EN verzia?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 70 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.