Windows 7 & VMware Fusion

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Windows 7 & VMware Fusion

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    willy
    Účastník (Participant)

Mate niekto tuto kombinaciu?rozhodol som som sa vyskustat 7, ale pod vmware mi nejde internet(nevie najst ethernet adapter driver)…mam win7beta 1 build 7000 x86,vo vmware je oznaceny ako Vista. Podarilo sa niekomu spojazdnit net?Privitam akukolvek radu:)

XcoRpi
    Účastník (Participant)

http://forum.www.macblog.sk/discussion/6096/tip-windows7-cez-bootcamp/#Item_0

http://forum.www.macblog.sk/discussion/6143/windows-7-a-ipod-touch/#Item_0

Jasne, ja na tom takto fičím, konečne windows, ktorý je optimalizovaný i na beh pod virtualizáciou. Doporučujem použiť voľbu NAT pre net, pôjde ;)

willy
    Účastník (Participant)

cital som obidve temy uz pred zalozenim,ale tam sa tomu nevenovali…A taktiez mam volbu NAT(rovnako ako na xp,tam to ide). Ty si to nadstavoval aj nejak samostatne vo windowse, alebo ti stacilo nainstalovat vmware tool a islo ti vsetko samo?

EDIT: tak som mal trosku casu po treningu a vygooglil som to. Je to velmi jednoduchy navod, sice povodne na vistu, ale rovnako funguje aj na win7. Problem bol v tom ze system nevedel nainstalovat driver pre network adapter.
    postup:
    1.Chodte do adresara s obrazom disku (vacsinou Documents\Virtual Machines)
    2.Pravy klik na obraz s win7 (u mna Windows 7)a zvloste Show Package Contents
    3.Scrolujte dole a najdete subor .VMX(pred nim je meno vasej virtual machine), otvorit v Textedit.
    4.treba pridat hlasku ethernet0.virtualDev = „e1000“, subor vyzera nejak takto:
    .encoding = „UTF-8“
    config.version = „8“
    virtualHW.version = „7“
    memsize = „512“
    ide0:0.present = „TRUE“
    ide0:0.fileName = „Windows Vista Ultimate.vmdk“
    ide1:0.present = „TRUE“
    ide1:0.deviceType = „cdrom-raw“
    floppy0.present = „FALSE“
    ethernet0.present = „TRUE“
    ethernet0.connectionType = „nat“
    ethernet0.wakeOnPcktRcv = „FALSE“
    ethernet0.linkStatePropagation.enable = „TRUE“
    ethernet0.virtualDev = „e1000“ —————–> SEM SOM TO PRIDAL, pod tym je este vela dalsich hlasok….

5.Ulozit, spustit VMware a voila, driver sa automaticky instaluje a internet pojde:)

-aby ste nic nepokazili, mozte si pre istotu urobit zalohu .VMX suboru

XcoRpi
    Účastník (Participant)

Ja som neriešil vôbec nič. Moutol som si .iso, zvolil vo VMware source, Fusion mi dohodil Winodws Vista profil, tak som z lenivosti odklikal next..next…next… bez žiadneho ďalšieho špekulovania. VMware tools mi zbehli pri inštalácií systému, niekde v tej fáze, nič som neriešil a všetko hneď beží. Chystám sa na ostrú inštaláciu cez bootcamp, keď nVidia vydá ovládače special beta for Windows7

willy
    Účastník (Participant)

mne sa tiez win7 pozdava,ale pockam si az na final. A nebudem to riesit cez bootcamp, iba odstranim xp z vmware a nahodim 7. Jedinou vyhodou bootcampu je vykon pri narocnejsich operaciach/aplikaciach, ako napr. hry. A kedze ja hry moc nehravam a navyse, mam mb s gma x3100, s hrami sa mozem rozlucit.
    priklad: Caesar IV z roku 2006 a na xp cez bootcamp mi sekal uz na strednych detailoch…:)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.