Domov › Diskusné Fóra › Tipy, triky, modding v Mac OS X › Windows 7 na Macbooku
- Toto téma obsahuje 7 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 6 months od wuttasi.
-
AutorPríspevky
-
11. novembra 2009 o 13:14 #65585vlkÚčastník (Participant)
Idem si kupovať macbook white a chcel by som tam rovno napchať aj Win 7 kým si budem zvykať na Mac OSX.
Chcem sa spýtať aký program odporúčate a v čom sa odlišujú. Len tak letmo som to to prebehol a často sa tu sklonoval BootCamp a DualBoot. Sú ešte aj nejaké iné ? V čom sú lepšie ?
Aby sa dostanem z MacOSX do Windowsu ? Je to také ak na pc že pri štarte zvolíte ktorý OS chcete vybrať ? alebo ako a kedy sa to vyberá ?
ďakujem za opdovede.
11. novembra 2009 o 13:20 #181086addamzÚčastník (Participant)No moj nazor je ze kaslat na Win 7 ak ho nepotrebujes koli ucto alebo podobne, inak si na OS X nezvyknes. Moj nazor no :D. A to mam mac tyzden….
11. novembra 2009 o 15:04 #181098mhaÚčastník (Participant)Oficialne W7 podporovany nie je. U mna sa to prejavilo tak, ze nefungoval pravy klik cez touchpad, a comp sa neprebral zo StandBy (korektne). Inak to vyzera OK.
Instalacia WIn na samostatnu particiu sa robi pomocou BootCamp utility, co je sucast Mac OS X. Funguje to potom tak, ze pri zapnuti maca si vyberies, co chces nabootovat. Je este moznost nainstalovat W7 do virtualneho stroja, potom mozes spustat Windows bez restartu, sucasne s Mac OS X a na to sluzi Parallels desktop alebo VMWare Fusion (samostatne komercne produkty). Parallels ti dokaze dokonca skonvertovat W7 nainstalovany cez BootCamp do virtualneho stroja.
Ked si iba chces zvyknut, a mas Mac OS X nahrady za vsetky programy, ktore pouzivas, odporucam spravit radikalny rez a zabudnut na Windows a nesnazit sa ani hladat nahrady za klavesove skratky a ostatne veci, na ktore si bol zvyknuty. Ulahci to prechod.11. novembra 2009 o 16:01 #181103DoubleJÚčastník (Participant)Takze ako bolo spomenute, bud vytvorit dalsiu particiu na disku cez BootCamp a nainstalovat Windows tam (pri zapnuti/restarte potom len podrzis „alt“ a vyberies si system, ktory sa ma nabootovat), alebo pouzit virtualizacny software ako Vmware Fusion, Parallels Desktop (oba platene), alebo volne stiahnutelny VirtualBox. Podobne ako Parallels, aj novy Vmware Fusion dokaze spustit Windows nainstalovany na BootCamp particii vramci OSX (teda nie je nutny restart). Co sa tyka odporucani, tak Vmware a Parallels su na tom dost podobne, cize to bude v podstate jedno co si na beznu pracu vyberies, VirtualBox som neskusal. Ak ale vyslovene Windows nepotrebujes, tak by som sa na to kaslal a zvykal hned na OSX… Ja som si na OSX zvykol v priebehu par dni a keby nemusim, tak Windows nepouzivam, mam ho nahodeny len kvoli jednemu programu…
11. novembra 2009 o 17:05 #181110SaliÚčastník (Participant)tiez som bol prinuteny kvoli jednemu programu nainstalovat win7, instaloval som cez bootcamp a ide uplne vsetko, ziadne problemy podobne ako uzivatel „mha“ , cize ziadny strach :)
25. novembra 2009 o 9:30 #182824iampÚčastník (Participant)mne win7 normalne facha (bootcamp), ziadne problemy som doteraz nezaregistroval, jedine si asi musim namapovat klavesy na F1-12 :)
5. novembra 2010 o 22:21 #233141Adrian91Účastník (Participant)iamp: ako sa daju namapovat klavesy?
1. júla 2012 o 9:46 #316438wuttasiÚčastník (Participant)no… co sa mojho skomneho nazoru tyka : nainstalovat win na mac je ako dat zdravemu cloveku aids
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.