windows 10

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 44 )
  • Autor
    majdy
    Účastník (Participant)

Paradoxne k tomu čo som postol, ja niesom paranoidný a nebojím sa, nemyslím si, že je to niečo hrozné pre bežného usera, skôr je to bezpredmetné…
    Osobne si myslím, že sme malé ryby na to aby naše informácie niekto zneužil. V skutočnosti si myslím, že je to nutné k inteligentnému fungovaniu systému a to je treba si uvedomiť a vychytávky s tým spojené sú pre užívateľa prínosné (pozeranie destinácie dovolenky a následný obsah prispôsobovaný tomu, či hľadanie filmu atď) ale rozum zastáva, prečo to posiela dáta v tak veľkých množstvách(!) a na toľko rôznych serverov(!) čo je pri najmenšom zaujímavé.

Každopádne.
    Nepáči sa mi toto smerovanie, hlavne s porovnaní s OS X, ktorý je bez toho a ešte funkčnejší ako Windows.
    Nepáči sa mi, že to nieje užívateľmi voliteľná záležitosť a že to systém robí tak povediac bez upozornenia neustále a bez možnosti vypnutia.
    Myslím, že mnoho ľudí je paranoidných a budú s tým mať problém a to je pre MS problém.

Nepáči sa mi Windows 10 už len kvôli tomu, že surovo kopíruje prvky OS X, ktoré Apple používa už roky :D

JFK.
    Účastník (Participant)

Nemozem súhlasiť ale vobec :D a posledné čo k tomu offtopicu poviem je toto:
    Hlavne reagujem na @majdyho post nadomnou teraz.

“Arguing that you don’t care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don’t care about free speech because you have nothing to say.”
    ~Edward Snowden

iTuxx
    Moderátor

”Speaking when you have nothing to say, is like JFK commenting in MacBlog discussions.” -iTuxx
    :-)

Rychlik
    Účastník (Participant)

ako “bez upozornenia?” to maju v MS automaticky nastavit screensaver s 185px pismom ci si mozu zbierat udaje na zlepsovanie produktov? vobec toto neodsuhlasite stylom next next next agree v kazdej aplikacii a pri instalacii systemu

za to ze vam to v ixpeckach nepovedali, neznamena ze to nie je to iste… ci to co oci nevidia, to srdce neboli?

alebo to ze vam na stranke s kosením travy vyskoci reklama na zahradne kosacky je nahoda z cista jasna a urcite to nie je cielena reklama ktora o uzivateloch zbiera informacie? :D

ste snad smajdova manka alebo ej kej ej piestansky lomeno sidliskovy sen ala patrik aby ste sa obavali tolko informacii o tom kolko krat vam spadol fejsbucik a aku pipku ste stretli predcerom :D

nic proti, som uzivatelom ako OSX 10.11 tak Windows 10.

#offtopic #sukromie #mier #smajdovamanka

P1x3L61
    Účastník (Participant)

Pridám sa ešte aj ja :D Súhlasím s JFK a Snowdenovým výrokom, je nezodpovedné postupne, po malých dávkach si nechávať odoberať súkromie len preto, že nám to teraz nevadí. Zvykneme si, a o pár rokov budeme mať ešte menej súkromia, zas si zvykneme a tak to pôjde ďalej až o právo na súkromie prídeme úplne.

Edit: týmto vás všetkých vyzývam k prelepeniu prednej kamery na našich krásnych zariadeniach!

#offtopic #1984 #bigbrother #hashtag

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

A kdesi som čítal, že mikrofon v Macu je furt zapnutý :-D

dfx
    Účastník (Participant)

Samozrejme je aj kamera na macoch vzdy zapnuta. Ja som svoju prelepil ciernou paskou skor ako som prvy krat zapol svoj macbook. A aj dekel som vtedy otvaral tak, aby ma nemohla snimat. Apple tvrdi, ze vzdy musi svietit zelena diodka pri kamere ak kamera snima, ale samozrejme ja tomu neverim.

A mikrofon rusim takym malym vodopadom na elektrinu pri macbooku. Tekuta voda vraj rusi mikrofon. A aspon to osviezuje vzduch aj ked cerpadlo trochu huci.

Netreba zabudat, ze aj ked mate potvrdenu paranoju, tak to este neznamena, ze vas nikto nesleduje.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Ja tiez nesuhlasim s tym a vadi mi to, ze ma to vsetko spehuje a zbiera o mne data. Ale uvedomme si, ze tam kde sa pripojenie na siet zacina, tam sukromie konci. Vzdy to tak bolo a bude to stale sofistikovanejsie a efektivnejsie. Internet proste nie je na to, aby sme mali bezplatny pristup k mediam, zabave a informaciam. Je to stale nieco za nieco. Nechce sa ti ist na vlakovu stanicu pozriet si grafikon odjazdu vlakov… Dobre, tu ho mas z pohodlia domova, ale mi si zato ulozime info kam chces cestovat a kedy. Nechce sa ti ist s kamosmi na pivo, ale budes s nimi radsej chatovat… Ok, nikam nechod, ale mi sa kukneme o com sa bavite.

Ak chces mat svoje fotky v bezpeci, tak si ich z fotaku stiahni na nejake offline ulozisko, ak chces sukromny rozhovor so znamimi, tak sa stretnite osobne. Preto som vyssie spomenul, ze mame moznost sa bud vratit technologicky 20 rokov dozadu (co by nebolo zlozite ani zle), alebo sa zmierit so skutocnostou, ze o nas servery vsetko vedia.

????
    Účastník (Participant)

ale ale ale … kláud je predsa niečo úžasné, je to pre naše dobro. a úplne zadarmo, to je, čo? :-P

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Nechce sa ti ist s kamosmi na pivo, ale budes s nimi radsej chatovat… Ok, nikam nechod, ale mi sa kukneme o com sa bavite.

————-

Aj v tom podniku môže byť skrytý mikrofon, však mi vám poskytneme prostredie, stoly, sedačky, atmosferu a bonusy ako zona na fajčenie atd…. A my si za to kukneme o čom sa bavíme. Niečo za niečo.

PS.: je jedno či si pivo dáme v podniku alebo doma, zaplatíme viac-menej rovnako.

A počkajte, až ludia začnú hromadne šifrovat a potom uvidíte, ako sa neposkytnutie šifry alebo hoc aj šifrovanie samotné stane nelegálnym. Samozrejme, v rámci “boja proti terorizmu”, však bežný človek nemá čo skrývať, ta ne?

Stormtrage
    Účastník (Participant)

Tak ale už by to mal niekto zastaviť ! Porovnávať tu pitie nejakého flaškoveho piva doma s pitim v krčme to je neporovnatelne . Krčma ma predsa len nejake tie svoje benefity ako že si môžeš dat čapovanu plzen,fajčit jednu od druhej bez toho aby si nemusel ist na balkon a samozrejme stretnut nejaku peknu rozhoďnôžku :-D alebo si dať svoje oblubene poldeci hoci aj 10 razy :DD Takže toto určite jedno nieje pozor!!! A je jedno či minieš viac alebo menej. A to že by niekto odpočuval nejake moje tupe ožrate dristy tak to mu fakt nezavidim :DD

PS: čakal som kto tu postne toho Snowdena :-D

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

No však, všetko sú to výhody krčmy a kedže niečo za niečo….

majdy
    Účastník (Participant)

Ja si myslím, že ste až prííííliš paranoidní.

Je jasné, že dáta dnes je možné zneužiť, všetko je to o užívateľoch a tých na druhej strane. Netreba to ale so strachom preháňať, sú omnoho väčšie hrozby s ktorými sme sa naučili žiť a denne im čelíme, hrozby ktoré ohrozujú naše bytie…

Ak sa na technológiu budeme pozerať takto, nikam sa nepohneme! Treba pochopiť, že je to nevyhnutné (aspoň z časti, MS to podľa mňa prehnal) pre naše napredovanie v technológiách.

JFK.
    Účastník (Participant)

majdy prečítaj si prosím ťa 1984 od Orwella a Our Final Invention od Barrata… lebo tliachaš piate cez deviate a nemáš dosť info :)

majdy
    Účastník (Participant)

JFK: a načo mi bude také science fiction? (môže to byť zaujímavá kniha, okej, ale dnes je podobných plno, filmov detto, je to myšlienka autora na čítateľa, ktorá je cieľená na slabé miesta človeka, city a strach z niečoho neznámeho). Mám rád, vedu, techniku, chémiu, mám rád aj konšpiračné teórie, vo voľnom čase sledujem rôzne dokumenty o ľuďoch, o našom svete, o našom vesmíre ale nevidím nejaké obohatenie vo svojom živote po prečítaní takéhoto science fiction, ktoré bolo sfilmované v tristo filmoch v štýle ja robot a podobne, to si radšej otvorím knihu o progresívnych materiáloch ;)

Naviac, nemá to nič spoločné s diskusiou či Windowsom 10. Maximálne je tam ukázaný smer človeka ktorý je paranoidný a slepý, alebo je tam azda smer toho kam sa ľudstvo dostáva? To si nemyslím, je to len jeden smer z milióna ciest o ktorých by sa dalo napísať iné science fiction.

Nebudem si teraz preliepať webky ako nejaký psychopat uzavretý sám do seba, preliepať mikrofóny, neprestanem využívať cloudové služby či už od Apple alebo niekoho iného. Takto mi to vyhovuje, takto to funguje, takto mi to obohacuje azjednodušuje mi to život a o to mi ide a to a aj keby to niekoho zaujímalo a zneužil informáciu, že som sa prihlásil na macblog,, videl kedy som vyplatil nájomné, či videl fotky mojej nahej priateľky, tak mi to život nezrujnuje :)

iTuxx
    Moderátor

*zapisuje si: majdy – je mu to sumak, Lukas – paranoidny, JFK – paranoidny s rytmusom v hudobnej kniznici, Stormtrage – ozran a lovec rozhodnozok*

Pokracujte pani, budem si robit dalsie poznamky :-)

majo212
    Účastník (Participant)

aj by som niečo odpisal na majdyho prispevok.. ale bol by som asi v iTuxxovom zozname ako perverzak :D :D

iTuxx
    Moderátor

Majo: zapisal som si ta, kludne to uz mozes dat von. Myslim tu informaciu :-)

dfx
    Účastník (Participant)

iTuxx: A co mas zapisane o mne???

iTuxx
    Moderátor

jaj sorry, na teba som zabudol. Pri tvojom mene je poznamka ze ty uz ani nie si paranoidny, ty ocividne aj nieco ukrutne tajis, bezny clovek sa totiz s trikmi s fontankou a tecucou vodou nestretne. Raz sa ale prekecnes a verejnost sa dozvie, ake zverstva skryvas. A ja budem pri tom.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 44 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.