WIFI KEEPS DROPPING

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software WIFI KEEPS DROPPING

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Príspevky
  • #80145
    JFK.
    Účastník (Participant)

    zdravím, už sa budem asi opakovať no nedá mi to, nikde nie je riešenie, ani na fórach Apple už ľudia nevedia čo robiť, ten problém je skoro všade rovnaký s malými obmenami.
    Wi-Fi vkuse padá, niekedy spadne aj 2-krát za minútu, inokedy vydrží 2 hodiny.
    Konzola píše tieto riadky, a to je všetko.
    http://cl.ly/182y1u0C3Q042Y2z1v1W + http://cl.ly/0s3S3k0i2V1e220a3h2J
    FAKT nikto neviem čo s tým, lebo už ma to začína ‘táááákto’ pekne srať.
    update na 10.7.1 nevykonal žiadnu menu či opravu, je to vkuse rovnaké…
    -riešením je len vypnúť, zapnúť Wifi a zasa to chvíľu ide…
    celkovo moja konzola vyzerá asi tak… ja už fakt neviem, normálne z toho chytám depku
    Screen Shot 2011-09-03 at 12.35.39.png

    #279983
    mrzo
    Účastník (Participant)

    – reset PRAM
    – reset sietovych nastaveni
    – nastavenie najmenej obsadeneho kanalu napevno na routri (idealne podla http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/93/2.4_GHz_Wi-Fi_channels_%28802.11b,g_WLAN%29.png/800px-2.4_GHz_Wi-Fi_channels_%28802.11b,g_WLAN%29.png – kanaly 1,6,11 uprednostnit ak sa da, ak nie take co sa nejmnej prekruivaju podla obsadenosti kanalov wifinami v okoli)
    – reset routru (pripadne aj update firmware)
    – mas blokovanie na MAC ? zrusit…
    – reinstal OS
    – reklamacia

    #279987
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Robilo ti to aj na SL? Ak nie tak je to jasne, downgradni a mas pokoj. Lion je bohuzial zatial pekny nepodarok.

    #279996
    dubak
    Účastník (Participant)

    aj mne to robilo na lionovi, vratil som sa na SL a ten problem prestal

    #279999
    kordas
    Účastník (Participant)

    tak tak SL je najlepsie riesenie,tiez som to tak spravil ale po update na 10.7.2 by mal byt tento bug a aj ine odstranene podla infa co som o nom cital http://macsite.sk/2011/08/26/apple-vydal-osx-10-7-2-lion-beta3-icloud-beta-9-a-iphoto-3/

    #280021
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Som jediny komu ide na Lionovi wifi spolahlivejsie ako na SL? :-) Strasne by ma zaujimalo, kolko ludi s tym ma problem, percentualne… To, ze nejake problemy su, mi je jasne, ale z reakcii tu na Macblogu to vyzera ako by s tym mal problem kazdy okrem mna. Ma tu niekto Lion a wifi mu funguje ako ma?

    #280031
    SKYklop
    Účastník (Participant)

    uz som si aj novy router kupil, ale wifi mi pravidelne vypadava, nastavil som nove locations, zresetoval siete, sto dalsich veci, a nic. pekne ma to vytaca hlavne ked mam na ruke Flush a drbne to… mam SL sice, ale to asi nei je tym

    #280039
    raul
    Moderátor

    mrzo: doma mam 6 macov, vsade lion. Wifi ide vsade perfektne, ziadny problem. Okrem toho 2 v robote, lion, tak isto – v robote mi dokonca niekdy droplo teraz ide.

    #280052
    kordas
    Účastník (Participant)

    mrzo,raul>velmi si vazim vase prispevky na tomto fore a myslim ze vase verzie Lionu su odmenov za dobre rady ;o))
    Neberte to ako urazku alebo provokaciu prosim, keby mi ten Lion slapal ako SL tak tu nepisem. Nemal som problem iba z wifi,ale aj mrznutie aplikacii a ked som z rana musel 2x restartovat co sa mi pri SL nestalo vobec tak uz som bol naozaj nahnevany. Teraz som spet na SL a pohoda

    #280056
    raul
    Moderátor

    kordas: my ti na druhej strane verime :D

    #280058
    M3siacik
    Účastník (Participant)

    ja mam tento problem na snow leopardovi a tiez som bezradny..

    #280061
    raul
    Moderátor

    Treba vyskusat, co napisal mrzo. Vacsinou zabera. Takisto moze byt zly (resp. nevyhovujuci) router.

    #280073
    majdy
    Účastník (Participant)

    JFK:

    Už som ti to písal, len zrejme si sa nemohol do routra dostať (ak si dobre pamätám) a tak ti moja rada asi nepomohla, no sám som mal presne tento problém na SL.
    Všimol som si, že to wifinka robila hlavne, keď som s netom nepracoval (napr. desať minút) a potom zapol browser. Prvé čo som vždy videl bola hláška o tom, že nejde net a vždy pomohlo len vypnútie a opätovné zapnutie wifiny. Takže myslím, že to bol rovnaký problém ako máš ty.
    Ja som to vyriešil zmenením nejakých lokalizačných nastavení na USA tuším v routri (belkin od T-comu) a nechcem sa na nejakého múdreho robiť, ale mne to pomohlo, tak odporúčam skúsiť každému, kto má rovnaký problém.

    A pridávam sa k mrzo-vi, keďžťe mi tiež funguje pezroblémovo wifi aj všetko ostatné a som spokojný (teda aspoň zatiaľ) :)

    #280085
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 kordas – ako pisal raul, mne je tiez jasne, ze s tym problemy su, necitam len toto forum, a aj v inych diskusiach sa preberaju problemy s wifi – je to zrejme realny problem, nikdy som nehovoril, ze nie. Len by som rad vedel, ako rozsireny to je problem, kedze je jasne, ze tu pisu hlavne ludia, ktory s tym problem maju, nie naopak a vyzeralo to tak ako keby kazdy kto nainstaluje Lion, mal problem s wifi.

    To, ze takmer kazdy ma s Lionom nejake problemy, nepopieram, bugov tam je neurekom :-) Ale ludia maju slabu pamat, velmi podobne to bolo aj s Leopardom a v mensej miere aj so Snow Leopardom (s Vistou – len tu sa asi nikdy nepodarilo dat do poriadku, s Windows 7, s akymkolvek Linuxom…)

    Ja som s Lionom viac menej spokojny, a nemam nijake zavazne problemy okrem pripajania SMB diskov cez Finder a na to som nasiel workaround… Ale raz sa mi uz stalo, ze som musel restartnut Dock, Finder… Vacsinou kvoli blbostiam (neslo prepinat na fullscreen aplikacie cez Cmd+Tab, neukazoval Finder velkost adresarov…), nie, ze by mrzol system, alebo nieco podobne…

    #280136
    JFK.
    Účastník (Participant)

    @mrzo, myslíš, že som hento čo si písal neskúsil … ale ba, ešte viac som poskúšal, stále hovno…
    na SL sa mi downgradovať nechce…

    @majdy
    , lenže ja v routri žiadne tieto veci o krajinách a sprostosti nemám…je tam len čas a time-zone a to mám nastavené na USA, a nemá to žiaden vplyv.

    #280138
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 JFK – skusal si aj posledny bod ked sa ti nechce do predposledneho? Ak si skusil vsetko, co potom vlastne riesis?

    #280140
    JFK.
    Účastník (Participant)

    počuj mrzo, môžeš mi dať na teba skype, alebo proste nejaký kontakt, lebo z macblogu mám kontakt len na Efka, a keď treba niečo riešiť, proste stále aj nejakú banalitu, musím tu otvárať novú tému…

    no ja riešim hlavne to, či proste niekto náhodou nenašiel nejaký spôsob ako nedovoliť macu odpojiť sa od tej wifiny, už fakt neviem, na iných PC doma či na iPhone sa žiaden problém nekoná, teda je to spôsobené čiste Lionom.

    #280141
    majdy
    Účastník (Participant)

    …a ešte pre zaujímavosť, skúšal si sa pripojiť s lionom aj na nejaký iný router ako ten konkrétny tvoj? Ak áno, stále to tak vypadávalo?

    #280144
    JFK.
    Účastník (Participant)

    skúšal, to je ťažko povedať..lebo tie routre BT (British Telecom) sá správajú divne, neviem povedať či to vypadol router alebo to zas len macu šibalo…

    #280147
    majdy
    Účastník (Participant)

    Chcel by som ti pomôcť, lebo som mal rovnaký problém, mne napríklad v kaviarni, alebo u priateľky nič nepadalo, len na mojej domácej wifine a pomohlo mi toto, ale tak zrejme bude problém v niečom inom, možno by si si mohol skúsiť ešte požičať iný spoľahlivý router aby si si bol celkom istý, (mne tiež na mobile nepadala wifi len na macu so SL) ale je to už na tebe ako to doriešiš, takže, good luck! :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.