Warcraft 3 FT

Domov Diskusné Fóra Hry na Macu Warcraft 3 FT

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    a13
    Účastník (Participant)

Neviete kde moze byt problem ked chcem vytvorit hru tak ma nikto nevidi a tym padom sa nemoze nikt ona mna pripojit? Vyzera to tak ako keby mal moj laptop nejaky firewall? Ale vobec netusim kde sa nachadza nejaky firewall na tychto smejdoch

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

nejaky firewall na tychto (apple mac os x) smejdoch je defautne vypnuty.
    Ak ho mas zapnuty tak si ho musel niekedy zapnut manualne ty a nachadza sa (celkom logicky) v system preferences -> security -> firewall

mimochodom staci otvorit spotlight a napisat tam firewall alebo otvorit system preferences a tam dat vyhladavat firewall

7kubo
    Účastník (Participant)

hojte som novy uzivatel macu a sem tam si rad zahram warcraft s kamosmi. minule som si ale vsimol ze neviem ako minimalizovat hru. da sa to vobec? (zatial co cakam v hre na ostatnych hracov by som rad browsoval po nete a pod)

raul
    Moderátor

neviem ako konretne s warcraftom, ale pri css mi funguje: cmd+tab alebo expose alebo (toto pouzivam castejsie) v pravom dolnom rohu mam nastavne spaces a jednoducho sa presuniem inam.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

pri warcrafte (a vlastne asi vsetkych blizzard hrach) funguje CMD+M ktore ti zmeni hru z fullscreen na windowed. Potom sa da aj minimalizovat..

7kubo
    Účastník (Participant)

raul to tvoje nepomohlo….
    sleep dik moc to cmd+m funguje :)

mReXiTuS
    Účastník (Participant)

@a13: co sa tyka toho ze hru ktoru vytvoris nieje vidiet, je to bezny problem so smerovanim portov. Nema az tak velmi suvis s firewallom (ten samozrejme musi mat port otvoreny), ale s routrom cez ktory sa pripajas. Musi tam byt nastavene smerovanie portu ktory pozuvia warcraft na tvoj stroj, default je to 6112, v hre sa da zmenit. Taktiez musis mat na routri povolene pripojenie z WAN. Je okolo toho dost nastavovaciek, kazdy router ma ine rozhranie a preto ti nepoviem ako presne to nastavit. Skus ale hladat na google nieco v zmysle „warcraft 3 port forwarding“.

mReXiTuS
    Účastník (Participant)

este ma napadlo, aby si zbytocne nehladal. Podstatne je ze musis mat verejnu IP, nemusi byt staticka, ale musi byt viditelna zvonka. Standardne T-Com internety to tak maju, aj vacsina velkych providerov. Horsie je to s lokalnymi providermi ktory pouzivaju jednu IP pre xy zakaznikov. Vtedy si nepomozes… Najprv si zisti ci vobec mas verejnu IP a potom skus ponastavovat router, ak teda mas k nemu pristup.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.