Vysoky PING

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Vysoky PING

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78729
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Zdravim mam taky problemik, mam doma Airport Extreme na mojom iMacu ide vsetko ako ma no ked sa pripoji bracho zo svojim HP notebookom tak ma PING cez 500ms rychlost mu ide ako mne cca 30Mbit no moj PING je asi 8ms…. neviem v com je problem to iste aj ked sa napoji cez ethernet. pritom mam doma este jeden Powermac G4 na nom ide vsetko ako ma. Nejake napady?

    Diky

    #271990
    Julien
    Účastník (Participant)

    A v čom je problém ?
    Pokial máte rovnakú rychlosť tak to je jedno.
    PING je iba cislo.

    #271994
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Julien – aj Plankova konstanta je len cislo… A urcite by si nechcel aby bola 600 namiesto 6,6 :-) Ping (latency) je cislo, ktore hovori o oneskoreni prenosu, pre normalnych uzivatelov mozno nezaujimave, ale ako hrac by si hovoril inak :-)

    2 jigga1411 – a na inych sietach ma to HP nizssi ping? Nie je skor problem v nom, ked ako pises, vsetky ostatne pocitace, tento problem nemaju?

    Aby ma nezbili nejaky fyzikari – Plankova konstanta 6,626 x 10^-34 Js :-)

    #272000
    ericek.111
    Účastník (Participant)

    skus dat “Opravit” (predpokladam, ze HPcko ma v sebe win) v moznostiach pripojenia. napis aky sys, aky laptop, aka wifi karta.

    #272007
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @ericek.111
    “opravit” na windowsoch spravi dve veci:
    1) flushne DNS cache
    2) ipconfig /release a ipconfig /renew

    nic z tohoto nema absolutne ziadny vplyv na latenciu (ping) takze mu to asi moc nepomoze.

    #272008
    ericek.111
    Účastník (Participant)

    vypni firewall, antivirus (neviem ci pomoze), restartuj router.

    @sleepwalk3r
    – prve tri riadky (resp. 4 ak ratame @ericek.111) > ano, viem

    #397570
    bawy
    Moderátor

    chcem sa opýtať či mi neviete pomôcť, mám router ZyXEL NBG6716, nebol najlacnejší, rýchlosti sú super ťahá mi okolo 700mbit/s down/ 660 up, čo je skvelé, ale ping mám okolo 32ms. Na .ac sieti to považujem za úplný nonsens, keď bežné lacné plasťaky (acer,asus) pri klasickom 18€ routry mi vracajú ping 2ms… neviete kde môže byť problém? nie je nejaké špecifické nastavenie routra ktoré môže takto ovplyvňovať ping? realne cítim, že po zadaní stránky a stlačení enteru je dlhá odozva a celkom by som bol rád ak by som s tým niečo vedel urobiť :) vďaka

    #397576
    cobain
    Účastník (Participant)

    Vo vseobecnosti ping pod 70ms je v poriadku ak nekopise a je stabilny. Hovorime o tridsatdva ´ilisekundach co je zanedbatelne cislo pokial nehras a aj vtedy je to v poriadku ak je ako som uz hore spomenul stabilny.
    Dalej zalezi co pingas a kde to je. Idealne na testovanie su dva stroje a pingat tregars router z kazdeho naraz a potom raz jeden potom druhy stroj vyskusat. Daj viac informacii. Po zadani www adresy a stalceni enteru ked dlho cakas je problem niekde inde ako v pingu jedine ze by bol ping nad 200ms a kazdy druhy az piaty paket sa stratil. Ak mas do netu stabilny ping tak stranky musia ist normalne. Ideal ak si nevies dat rady skonfiguruj siet nanovo.
    Edit:
    Ping narasta ak je stietova priepustnost nizsia respcsiet vatazena

    Skus napisat toho viacej

    #397577
    bawy
    Moderátor

    no najviac ma štve po zadaní www že čakám, nehovorím že ide o sekundy a sekundy, ale očakával by som bleskový prístup, keďže viem že na bežných notebookoch s bežnými routrami to ide proste ďaleko rýchlejšie, idem ešte vyskúšať bootcamp, nech overím či ma nebrzdí OS..ping skúšam cez speedtest.net stále rovnaký server na rôznych mašinách..

    edit: bootcamp windows 7 mi cez rovnaký server na rovnakej stránke dáva ping 2ms :/ taktiež odozva na otváranie stránok je ďaleko rýchlejšia..takže router bude OK..

    #397578
    cobain
    Účastník (Participant)

    Ja sa vam cudujem ze vobec takemu ako je speed test a podobne verite. Kazdy jeden ISP tie adresy uprednostnuje. Takze si daj pingat trebars six atlas akebo iny server. Pripadne traceroute a vidim co mam po ceste a kde tan ping narasta. Na tvojej sieti ked pripojis win pc a das zmerat ma dve ms alebo 32?

    #397580
    bawy
    Moderátor

    okej, niečo na tom bude, ping na mojej sieti je cez terminal: round-trip min/avg/max/stddev = 1.127/1.542/1.819/0.302 ms

    čiže priemer 1.542 ms …prečo mi ale stránky otvára 2-3x dlhšie ako na windowse? ten response je veľmi citelný, určite nie zanedbatelne…

    #397581
    cobain
    Účastník (Participant)

    Ok daj opingat z osx ip routra mala by byt pod 1ms ak si kablom ak wifi tak do 3ms a moze kolisat. ( davam spat maleho tak mam pri sebe len tablet) nasledne opingaj branu u svojho ISP zalezi ake mas pripojenie wifi alebo kabel tiez ako ma spravenu siet. Ping od 1 po 14ms je v poriadku.
    Ale kedze si napisal to co si napisal bude skorej problem v osx netaha si aktualizacie nieco alebo neposiela zalohu?

    #397582
    cobain
    Účastník (Participant)

    Skus iny prehliadac docasne nainstalovat v zakladnej konfiguracii. Ak to pojde tam dobre tak mas posahany svoj predvoleny prehliadac (safari asi) v tom pripade by som skusil reset nastaveni safari alebo ho odstanit a znova nainstalovat

    #397583
    cobain
    Účastník (Participant)

    Inac pocul som uz aj taky nazor ze safari nechat na bezne surfovanie a hlavne do neho nepchat adobe. A na pozeranie videa a proste toho obsahu co vyzaduje adobe flash a podobne pouzivat nieco ine. Mne sa na ios a osx ale aj na win osvedcil celkom prehliadac maxthon. Na windowse prednostne pouzivam chrome alebo firefox

    #397584
    bawy
    Moderátor

    idem po wifine, ten posledný ping čo som dával bol ping routra. nič mi neťahá, nemám žiaden traffic v pozadí..
    ping brány ISP: round-trip min/avg/max/stddev = 2.160/2.694/5.121/0.866 ms

    používam safari, a adobe myslíš flash?

    #397591
    cobain
    Účastník (Participant)

    Hej hej tak skus teda iny prehliadac stiahnut a uvidime ci sa to na nom zlepsi

    #397618
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Cobain, a co ma ping a latencia siete spolocne s prehliadacom? WTF taketo rady tu radsej ani nepostujte ked neviete vo co go.

    Bawy: skusil by som nastavil iny kanal, alebo MTU v nastaveniach WiFi na Macu. Resp. cez command line nastavit velkost paketov.

    PING tiez zavisi od servera, na ktory sa pripajas. Ale 32 ms je uplne normalna hodnota a vedu by som z toho nerobil. Pri 200 a viac uz citit spomalene kontaktovanie servera.

    #397620
    bawy
    Moderátor

    Jozef: MTU som skúšal prestaviť, kanál môžem skúsiť iný, hoc som tu široko ďaleko jediný na 5Ghz.. mne ide len o to že ten pokrytecký speedtest.net mi ukazuje 32ms a keď zapnem bootcamp tak 2ms, nehovoriac o tom, že rýchlosť prehliadania je vo win fakt citelne rýchlejšia, cez iné prehliadače mi tiež ťahá 30-32ms, tak asi to nebudem pripisovať routru..možno vlastnosť OS :/

    #397622
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Uplne sa vykasli na ping co ukazuje speedtest, je to blbost aby niekolkokrat za sebou ukazal absolutne rovnaku hodnotu.
    Ja mam tiez totozne hodnoty ako pises. OS X – 32ms, WIN – 6ms a dokonca iphone cez 5Ghz wifi len 2ms.
    Skus pingovat cez terminal nahodne stranky co ta napadnu, umna boli hodnoty od 1 – 20ms v zavislosti od stranky.
    Ja osobne by som kaslal na pingy

    #397623
    bawy
    Moderátor

    ja samozrejme speedtest.net neberiem smerodatne :)
    smerodatne beriem citlne pomalšie browsovanie pod os x no.. ale asi s tým nič nevyriešime

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.