Vymena HDD iMac 27 mid 2010

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Vymena HDD iMac 27 mid 2010

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    mayborn
    Účastník (Participant)

EDIT: Pôvodne sa téma týkala výmeny HDD na iMac 27 mid 2011

Ahojte, ma tu prosim niekdo skusenost s vymenou hdd v macu? SMART mi hlasi ze uz zdochyna (failure) takze je nacase to vymenit nez sa odoberie do vacsnych lovist. Davali ste to do Apple store alebo ineho servisu? Kolko to stalo?
    Diky za skusenosti a rady.
    Milos

madaraszko
    Účastník (Participant)

ahoj, ak si trosku zrucnejsi tak to vymenis aj sam. Nie je to nic komplikovane. Potrebujes len 2 prisavky na sklo a potom torx skrutkovac. Avsak pri vymene disku musis ratat s tym, ze ak tam das iny tak ventilator pojde na 6000 otacok kedze do imacov sa davali disky s upravenym firmware. A je potrebne prepojit kable na konektore aby ventilator nesiel naplno alebo kupit medzikus s teplotnym cidlom. Ak menis disk za iny tak odporucam ti tam dat jeden vacsi SSD disk alebo potom mensi SSD a HDD a spojit to do fusion drive vdychnes mu novy zivot.

????
    Účastník (Participant)

:-)

eraserv6
    Účastník (Participant)

Len dodam ze nie su potrebne ani tie prisavky, krasne sa to ochranne plexisklo da podobrat nechtami a odtiahnut od magnetov.
    Ja som menil povodne HDD za vacsi a pod mechaniku som vlozil SSD ktore pouzivam len na system (mid. 2011).
    Vysoke otacky ventilatora sa daju elegantne vyriesit bez pouzitia roznych kablovych redukcii softom Fan Control kde sa da manualne nastavit pri akych teplotach sa maju ventilatory spustat a pri akych zas dostat do normalu.
    Inak vazne ak si len trochu zrucny tak si to vymenis sam za pol hodku.

mayborn
    Účastník (Participant)

díky za rady madaraszko. Aký torx skrutkovač budem potrebovat? Googlil som a Torx je značka skrutkovačov…? A čo sa týka nového disku/ventilátoru, dá sa kupit disk ktorý je primárne určený pre iMac a nemusím potom ladit ventilátor? Mohol by si mi prosím sem hodit linky na veci, ktoré by som mal kúpit než načnem s výmenou? Ten skrutkovač a medzikus s teplotným čidlom?

ahoj, ak si trosku zrucnejsi tak to vymenis aj sam. Nie je to nic komplikovane. Potrebujes len 2 prisavky na sklo a potom torx skrutkovac. Avsak pri vymene disku musis ratat s tym, ze ak tam das iny tak ventilator pojde na 6000 otacok kedze do imacov sa davali disky s upravenym firmware. A je potrebne prepojit kable na konektore aby ventilator nesiel naplno alebo kupit medzikus s teplotnym cidlom. Ak menis disk za iny tak odporucam ti tam dat jeden vacsi SSD disk alebo potom mensi SSD a HDD a spojit to do fusion drive vdychnes mu novy zivot.

madaraszko
    mayborn
    Účastník (Participant)

ahoj, díky za rady. Mohol by si mi pls poslat aké disky si kupoval a ktorú applikáciu máš presne na mysli? Tých app na ladenie ventilátorov je vela, neviem, s ktorou máš ty skúsenosti.

Len dodam ze nie su potrebne ani tie prisavky, krasne sa to ochranne plexisklo da podobrat nechtami a odtiahnut od magnetov.
    Ja som menil povodne HDD za vacsi a pod mechaniku som vlozil SSD ktore pouzivam len na system (mid. 2011).
    Vysoke otacky ventilatora sa daju elegantne vyriesit bez pouzitia roznych kablovych redukcii softom Fan Control kde sa da manualne nastavit pri akych teplotach sa maju ventilatory spustat a pri akych zas dostat do normalu.
    Inak vazne ak si len trochu zrucny tak si to vymenis sam za pol hodku.

eraserv6
    eraserv6
    Účastník (Participant)

https://www.crystalidea.com/macs-fan-control/download

SSD je 240GB od Intelu ale neviem uz presny typ a datovy WD 3TB klasicky 7200rpm.

????
    Účastník (Participant)

:-)

mayborn
    Účastník (Participant)

Na roznych strankach som sa dočítal, že to teplotné čidlo má iný konektor. Ešte som sa trochu odrbal, pretože neviem prečo som si myslel že mam mid 2011. Mam mid 2010. za tie roky som aj zabudol čo mám doma na stole. Je tam nejaký rozdiel?

ja mam Samsung 850 Evo 512GB

a ja by som ten ventilator neriesil softwarom, senzor sa da kupit za par eur

s3030150
    mayborn
    Účastník (Participant)

Dávali ste tam niekdo tieto káble? https://eshop.macsales.com/item/OWC/DIDIMACHDD09/

madaraszko
    Účastník (Participant)

ak sa nemylim tak 2010 mala este teplotne cidlo zvlast na disku, ale mozem sa mylit musel by som pozriet.
    Ak mas otazky kludne mi napis na mail madaraszko@gmail.com a mozeme o tom pokecat.
    Pekny den.

mrjack
    Účastník (Participant)

Vybral som z imacku HDD a vymenil na ssd. Keď spustím MAC v diskovej ultilite mi ho nenájde. Ssd disk je Samsung evo850.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.