Dostal som od kamarata zaujimavu ponuku (cisto novy mbp od apr s 2rocnou zarukou atd) za celkom vyhodnu cenu. (cca. o 70 euro lacnejsi) s tym ze ma vacsi disk ;) ale zasa neviem ci je vykonnejsi co myslite ako je to s vykonom ?
Ale zaujimave je ze 95 ma fsb 4,8ghz oproti 1ghz ? Inak som teraz pozeral geekbench a stary mal okolo 39oo a novy okolo 47oo preto som teraz trocha udiveny (trosku sa mi nepaci prepinanie grafik po restarte ked pri tom este neviem co vssetko budem robit a 330 je vykonnejsia aj ked ma polovicnu pamat ;) ale videl som nejaky test (a jednu vec z toho vyhral samotny 2.8ghz) ale neviem ci sa to oplati ked to je v podstate za tu istu cenu len nieco starsie … aj ked za povedzme slusnu cenu tak neviem …
Osobne by som bral ten Core i5, je to povedal by som o 30 percent výkonnejšie, niekedy aj viac. Je to nová architektúra, čipy sa vyrábajú lepšie a lepšie a aj menšie.
MikyForgget, Ak sa nemýlim Intel zistil, že pri určitej hodnote frekvencie je to už po fyzikálnej stránke neekonomické a veľa ďalších vecí k tomu, rapídne by sa zvyšovala teplota a aj cena.
Ak sa mýlim, prosím opravte ma, ale takto som to už dávnejšie čítal pri CPU P4, preto šli aj na novú architektúru Conroe.
Vsak prave to lebo ak su tam teploty varu tak si to za tu cenu neprosim.
Za tu cenu sa da zohnat
IBM Lenovo (14-15,6) s i7 procakom, a 7200 otackovym diskom takze teoreticky este rychlejsie ale zas uz aj na mac ma byt 64 bitova verzia tak neviem … ale nejdem si to za kazdu cenu kupit …. hriankovac a mirkovlnku v notebooku nepotrebujem (aj ked by som odcenil v zakladnej verzii matny display a mozno aj vyssie rozlisenie a vtedy by to bolo normalne aplovsky predrazene ;)
Ale zas to ze teplota procaku bude 95 stupnov, neznamena ze aj macbook bude mat tolko. Co som cital, tak miesto kde mas polozene ruky zostava v norme. Jedine pod displejom je to horuce, lebo tam je procak.
A tu teplotu dosiahnes fakt pri zatazeni CPU, pri beznej prevadzke budes mat okolo 60 stupnov.
:D Neboj, urcite nevybuchne :D A jedine ak by si tri hodiny nieco renderoval, tak potom bude mat stale okolo tych 90 stupnov. Pri 95 stupnov zapne ventilatory a klesne na tych 80-85. Ten procesor sa nici az nad 110 stupnov. A aj to len dlhodobo.
ok, upokojil si ma :d A sa prehreje hodim ho apple premium resellerovi o hlavu :D
Inak len taka toazka cs5ka uz ma 64bit ps pre mac ze ?
Inak keby porovnam
macbook pro 2.4 i5 4gb ram s
hpckom s i7, 4-8gb ram, nvidia quadro fx1800 co je silnejsia ako 330 m … v com pojde lepsie photoshop ?
viem ze mac je rychlejsi a mma aj niektore veci pre designerov lepsie …. ale otazka je ci to hpcko nepojde rychlejsie … (4jadro).
uz je to na mna moc casu cakam a cakam ;( tak zbytocne vymyslam.
tak najradsej by som zobral to hpcko s os mac :D (ale ked bude fungovat mac tak ako ma nebude sa prehrievat tak berem mac ma viac grafik a univerzalnejsie … 8gb ram asi moc nevyuzijem a 4 jadro neviem ako je to s photoshopom ale cs5 uz je ps 64 bitove ze ?
niesom sice ekonomicky typ ale logickym uvazovanim.. ked kupujem nieco v zahranici platim tam aj DPH – cena tovaru ide predavajucemu a DPH berie stat (resp predavajuci odovzda DPH statu). Preco by potom mal NAS stat preplatit=vratit kupujucemu DPH ked on ju odovzdal inemu statu ??
Z toho mi (logickym uvazovanim a viac menej hadanim) vychadza ze NIE neda sa spravit odpocet dph. Jedine ze by si to rovno nakupil bez dane co asi tez nebude mozne.
2.8 GHz C2D ma pri bezne praci kolem 40-50 stupnu. Nejvic co sem postrehl bylo pri renderovani z Vraye, to sem mel nad 75 a vetrak hucel jak das. Ale zas to vytizeni bylo maximalni.
ja mám momentálne 15 mbp 2,66 ghz a mne to s prehladom vyhovuje :)
keď zaťažujem príliš procák tak mám teplotu okolo 80 C . a v tej chvíli neradno sahať a dotýkať sa ničoho iného ako klávesnice a trackpad :D a aj to som sa už naučil s magic mouse a wireless keyboard eliminovať.
mac je stále rýchli ako fras takže do nových modelov nejdem ale v lete si spravím radosť a pôjdem do SSD :D
Autor
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 46 )