- This topic has 20 odpovedí, 10 hlasov, and was last updated pred 15 years, 10 months by .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › vizitky
Chlapi (a damy), co to tu vlastne riesite v tej STRASNE, UKRUTNE, NEPREDSTAVITELNE HROZNEJ KRIZE???
Dnes prisiel zakaznik (robim DTPaka v tlaciarni, kde sa tlacia aj vizitky :)) aj kadejake somariny aj na digitale), ze ci by sme mu vedeli vytlacit ponukove listy – 15 ks a zalaminovat. Vytiahol jeden vzor, ze co mali predtym. Hovorim mu, ze nie je problem nech posle tlacove PDF na mail a na druhy den si to moze aj zalaminovane prist zobrat. On ze to ma ale v Powerpointe. Tak som mu vysvetlil, ze potrebujem tlacove PDF, ze nepouzivame Office programy a aj ked mame jednu licenciu na MS Word (na ostatnych pocitacoch Open Office), potrebujem PDF, lebo office subory sa na kazdom pocitaci otvoria inak – posunute riadky a obrazky atd. Nastastie bol jeden z tych chapavejsich, a ze mam pravdu, lebo on to uz skusal vytlacit u kamarata a NAOZAJ sa to otvorilo poposuvane.
O cca 3 hod. prislo PDF (jasne, ze RGB, ale nastastie to je Laserovke jedno a chlapikovy posun farieb nevadil) s 9 stranami z toho 7 prazdnych. Chvilu na to vola, ze treba vytlacit len stranu 3 a 6, ze tie ostatne nevedia odstranit. Hovorim v poriadku, zajtra sa zastavte rano to vytlacim a hned sa to zalaminuje. Isiel som domov.
Rano som urobil kontrolny natlacok, ci tam mam vseto ako na monitore, a KUKAM (OCI SI IDEM VYOCIT) to sa mi len SNIVA?!?! Bol to napojovy listok, kde v hornej casti bol pasik asi 7 fotiek (po celej sirke A4) a v kazdej fotke vodotlac „iStockfoto“.
TAK TAKTO SA SETRI V CASOCH KRIZY NA SLOVENSKU PANI A DAMA. Ved na internete je vsetko zadarmo, ci nie?!
„Zalomime“ to v hacknutom Worde, vytlacime doma na atramentovke na 180gr. papier a mozme ist za klientom.
A ja DTPebil sa cudujem, ze preco je menej zakaznikov a do ruk mi chodia same zdrapy cudne rozpitych „nadherne farebnych“ papierikov.