upgrade MBP 13

Domov Diskusné Fóra Ostatné upgrade MBP 13

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    ygy
    Účastník (Participant)

prosim vas mam neopakovatelnu moznost nakupu priamo cez us store a chcel by som si tak zaobstarat nejaky mac … doteraz som ziadne skusennosti s macom a os x nemal az na nejaky cas straveny v istyle … kedze som mal stale win tak tam platila rovnica bez hw ziaden vykon cize uz je potrebne 4-6 gb ram min 2.OO HHzz 2 core procesor a nejaka supa nviadia aby sa spon tak rozbehal bez sekania dlheho nacitania aplikacii atd .. ale ked sa pozriem na mac tak po hw stranke mi to pride priam zalostne … http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTA4MTg0OTk na tejto stranke vidim upgrade grafiky len u 15 modelu na macu nehodlam hrat ziadne hry len jednoduche aply ako internet chat filmy hudba video a co najlepsie uzivatelske prostredie ktore aspon z mojho uhla pohladu poskytuje mac. a tak sa vas pytam ci je nutne davat na mac nejaky upgrade? ako sa tak zlepsi jeho vykon ? popripadne aky je rozdiel medzi imacom macbookom ? samozrejme podla vykonnosti to ze je prenosny a ze ma vacsi display mi doslo :D

komfort
    Účastník (Participant)
    Anonymný
    Neaktívny

na to co pises ze s tym budes robit tak na Apple neplati ta win rovnica lebo na to ti bude stacit aj stary iBook/PowerBook G4 1.67GHz bez sekania co su 4-5 rocne masiny. A teraz tam uz mas moznost kupit ine supy. V kazdych mas uz standardne 2GB RAm co je uplne ze na to domace zuvanie az nad mieru spokojnosti. Mal som doma macBook PRO 2.53GHz, 4GB RAM, teraz mam MacBook PRO starsi 2.0GHz Core duo, 1GB RAM a stale slapem. Uvedom si, ze napr. par mesiacov dozadu tu este ludia co robia o dost zlozitejsiu pracu ako chces robit a pouzivaju svoj mac ako pracovny nastroj tak slapalai na 1-2GB RAM v pohode. Cize este raz, zabudni na Win rovnicu. To co sa predava teraz je odladene tak, aby ti aj najslabsia konfiguracia slapala na to co ty popisujes eno nuno.

iMac je klasicky desktop, len namiesto monitora a bedne mas vsetko v jednom cize len monitor a vnom mac uz aj pocitac.

macBook je notebook. Mac normalny biely MacBook to je ten na tkae to tvoje domace zuvaie, potom su MacBook PRO ktore su hlinikove a su to co hovori ich nazov – PRO.

Potom je MacMini co je maly uplne maly dektop PC, krabicka o velkosti par cm. Tam len napajas monitor.

Mac PRO ke klasicky desktop, ten nejsilnejsi z Maco, a aj najdrahsi a princip je ako klasicky dektop cize skrinka plus monitor zvlast. Toto je ale pre prof. filmaorv, strihacov, grafikov…

Chces vstupi do sveta Apple, tak sa musi naucit aj novu Apple rovnicu a odhodit Win rovnicu. Apple rovnica plati ze podla parametrov 2-3x vykonejsi na papieri podla cisiel klasicke PC bude uz po kratkom case o dooooost pomale ako na pepieri 2-3x slabsi Apple. Tak v skratke po lopate.

Baron
    Účastník (Participant)

vies mac neni o tom ze mas tam 8g ram 1giga grafiku a procak 3.0GHZ…..to je cely windows…trompfy o to kto ma vatsie HW poziadavky ..tu ide skor oto ze apple robi aj HW aj SW a to je vyhoda…pretoze ti neunika vykon ako up PC…ale slape na 100%…je tam suhra kedze je to jeden vyrobca….a taktiez mac vyuziva vsetku dostupnu ram, takze sa ti nemose stat ze ti proste padne system zato ze mas otvorenych viacej programov naraz,,,,typicke u windows..takisto kvalita spracovania je uplne daco ine…proste ked vidis mac tak je to kvalita..nie ako u windows…napr acer,asus a pod…moja matka ma acer a je to nieco strasne skarede velke, hrube, kopec svetielok, tlacitok, …proste hrozne:)..preto uprednostujem mac….ja sam pouzivam Macbook Unibody 2.0ghz a pouzivam ho ties priblizne nato co ty uvadzas a vzivote som nemal pocit ze nestaci…dokonca aj obcas niaku hru zahram a to nie stare problizne rocnik 2008 a vatsinou rozbeham na max. detailoch takze vrelo odporucam MBP…uvidis ze po par dnoch pochopis filozofiu apple:)..vela stastia:)

ygy
    Účastník (Participant)

a prosim bas ako je to s virusmi na osx lebo na pc bez toho aby som nemal nejaky profi antivirak nemozem ist ani na net :( a ako je to so spracovanim ? lebo som pocul ze mbw maju vo zvyku casto praskat ale ci len tak z nicoho nic alebo po nejakom pade to neviem . Ako je na tom mac s reprodukciou zvuku ? Popripadne ked stahujem hudbu z netu tak sa mi uklada do nejakych preicinkov alebo rovno do itunes ? a ked si ho necham doviest z us nebude problem s klavesnicov ?

holubok
    Účastník (Participant)

ja musim uplne suhlasit s baronom.. ked prechadzas z pc na mac, povies si ze wau nieco nove, ale stale nejsi si isty ci je to i dobre,, po tyzdni na macu som siel na windows a len kukam ze jak ho chcem len vypnut.. a to som myslel ze budem doma ficat len na pc a von brat maca.. nee :D mac to je sikovnost, inteligencia a elegancia :D

DoubleJ
    Účastník (Participant)

Na OSX nepotrebujes ziaden antivir a pokial clovek nie je uplny trolon a neklika na vsetko co sa hybe, tak by sa dalo aj na windowse zit bez antiviru (resp. nejaky free uplne dostacuje), ale to uz odbacam. Spracovanie u Pro je parada, jedna sa o jeden kus hliniku a o praskani bielych MacBookov (tieto nie su z hliniku) som pocul aj ja (skusenosti nemam), no teraz bola tato seria inovovana, takze tazko povedat ako to bude teraz. Mac je na tom s reprodukciou zvuku na vysokej urovni, aktualne mam MacBook Pro zapojeny optikou na receiver a zvuk je znacne lepsi ako u predosleho ThinkPadu. Ked stahujes hudbu, tak ta sa ti samozrejme uklada do priecinkov kam si zvolis, podobne ako u Windowsu a do iTunes to potom importujes, pripadne mozes pouzivat aj ine programy na prehravanie hudby, ja mam Vox, iTunes nepouzivam. A ked si ho nechas doviest z US, tak samozrejme budes mat US klavesnicu, pricom v systeme si mozes nastavit rozlozenie ake maju SK klavesnice, no fyzicky tam na klavesnici nebudes mat slovenske znaky.

ygy
    Účastník (Participant)

a preosim vas ako je na tom osx s officom ? viem ze aj na mac je neoOffice a tak ale ako je to s konatibilitou s pc? da sa to aspon citat? viem e formaty pdf idu ale pri ostatnych som si niesom isty . poripadne funguje google docs normalne aj na macu ?

DoubleJ
    Účastník (Participant)

Subor .doc ti OSX otvori aj bez doinstalovania inych aplikacii, takze pokial chces subory .doc len citat, nemusis instalovat absolutne nic. Ak ich chces aj upravovat a tvorit nove, tak potom je Microsoft Office pre Mac, OpenOffice, NeoOffice atd, takze ohladom toho by som si nerobil starosti. A google docs nepouzivam, takze k tomuto sa neviem vyjadrit.

tankista
    Účastník (Participant)

@ygy: ja som presiel na MAC iba pred par mesiacmi a neviem si vynachvalit. Mam MacBook Pro 13 s 2 GB RAM. Praca je naozaj velmi pohodlna. Ziadne starosti ako pri widlach. Je to hlavne kvoli tomu co napisal Baron. Ked robim napriklad s videom na iMovie tak je citit ze 2GB RAM je malo, ale vobec to nie je horzne.

Akurat by som snad len dodal ze nesuhlasim s tou tvojou rovnicou, ze potrebujes extra naslapany HW pri widlach aby si ako tak bez sekania rozbehal aplikacie. Doma mam starhy hnoj PC desktop uz asi 4 rocny a nikdy som nepreinstaloval windows a slape bez problemov. Ide trochu aj o kulturu uzivatela.

ygy
    Účastník (Participant)

myslim sii ze si uz mozem povedal hudobny maniak lebo v mojom doterajsom wine ktory ma konfikuraciuo3gb ram 1.8 2core procesor 256 mb ati som mal ulozene cez 35gb hudby a zo 40 filmov. v pocitaci som uz nemal ziadny iny program samozrejme na internet itunes a iringer… notas za zapinal min 15 min. ked uz bol rozbehnuty tak som klikol na itunes ze si pustim nejaku muziku ten itun sa zapinal 10 min ! na nete ked som dal pozriet dake video alebo film tak sekalo ako …. . a usim vas ubezpecit ze mam kvalitny internet takze internetom to nebude a tak som dospel k zaveru ze potrebujem novy komp. a chcem sa uistit ze taketo problemy s macom mat nebudem .. a este posledna otazocka ako je asi hlucny mac a ako hreje ? lebo moj asus ked na nom pracujem 20 min tak ho musim zlozit z noh lebo to pali ako sina ..

iFiko
    Účastník (Participant)

Kupu Maca nebudes urcite lutovat. Tiez som presedlal na MBP 13″ asi pred 3 mesiacmi a nemozem si vynachvalit. K tej teplote…samozrejme zalezi co mas spustene a co robis ale pri normalnej cinnosti tak 48-50 ma CPU ale aj ked ma viac tak urcite „nepali ako svina“. A mozes si regulovat otacky pomocou smcFanControl.

Baron
    Účastník (Participant)

Jedno ti poradim…..tu hrozu co mas doma predaj a kup si MBP ….tie problemy co si mal stvojim asusom z macom nebudes mat ….moj mac mi trva dokym nabehne asi pol 30 sekund a to aj plocha….a mosem nanom naplno robit nic neseka….a mam vnom 50g hudby, a okolo 20 filmov…a co sa tyka hluku: mac pocut nebudes to sa stebou stavim….jedine ak by si bol sam v miestnosti tak by si nieco zapocul ale to by si musel fakt dobre pocuvat….(toto plati len pokym sa nezacne krutit ventilator, to znamena aspon u mna: iTunes, Safari, Wifi, Adium, Mail)….samozrejme ked tomu prikuris napr niakou hrou tak zacne krutit ventilator a budes pocut ako fuci ale stale to nieje nic strasne….a co sa tyka teploty tak su momentalne 44 CPU, 30 HDD…ale musim ratat stym ze mam ho polozeny na stojane….takze pri surfovani po nete by si nemal ist nad 55 stupnou…a to vobec nepali napr na kolenach ze by si ho musel davat prec:)….drzim palce pri kupe noveho MBP:)

Anonymný
    Neaktívny

A este treba podotknut ze ten iTunes pod Win je totalny bullshit, mozes mat aj sebemensi rychly stroj a bude to sekat, cele je to spomalene. Ked iTunes tak jedine pod Macom, tak ako sa patri. iTunes original je len jeden, to co je na Win je totalne pomaly program. CIze zober si to aj tak. Mam doma aj Mac aj klasicke hovado PC a mam iTunes na oboch, tak viem co pisem.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.