Domov › Diskusné Fóra › Hry na Macu › The Sims 2 – nefungujúca inštalácia
- This topic has 16 odpovedí, 8 hlasov, and was last updated pred 12 years, 11 months by miskosvk.
-
AutorPríspevky
-
29. januára 2012 o 22:19 #83772TrepotadielkoÚčastník (Participant)
Zdravím všetkých,
nuž, nerada začínam novú tému, ale som tu hľadala odpoveď na moju otázku, ale zatiaľ neúspešne.
Takže – mám problém týkajúci sa toho, že sa mi na mojom MacBook Pro 15 (verzia vydana v roku 2011) nedarí spustiť inštálciu hry The Sims 2.
Stále mi vypisuje to isté –
„Aplikaci Package Installer nelze otevrit, protoze aplikace plo platfomu PowerPC jiz nejskou podporovany.“Celkom tomu nerozumiem – resp. – vedel by mi niekto vysvetlit, ako sa da tento problem vyriesit a ci si ten SIM 2 teda budem moct niekedy vobec nainstalovat? :-)
Díki za odpoveď, eventuálne snahu akukoľvek pomôcť :-)
– inak mám procesor: 2,2 GHz Intel Core i7, software: Mac OS X Lion 10.7.2 (11C74) a grafiku: AMD Radeon HD 6750M 512 MB a Intel HD Graphics 3000.
29. januára 2012 o 22:25 #300559LemmyÚčastník (Participant)Uz si si aj odpovedal. Hra je pre platformu PowerPC. To boli procesory osadzovane do macov este pred Intel procakmi a kedze mas nainstalovany Lion, ktory uz nema podporu Rosetta (program na spustanie powerpc aplikacii) tak nemas ako tuto hru nainstalovat.
29. januára 2012 o 22:29 #300561TrepotadielkoÚčastník (Participant)Cize, the Sims 2 nie je mozne hrat na mojom type Macu – nijakym sposobom..?
Resp. – neda sa tu podporu Rosetta nejako dodatocne zohnat… ? :-)
29. januára 2012 o 22:35 #300563LemmyÚčastník (Participant)Rosettu na lion uz proste nedas…a hrat by sa dalo…ale:
Windowsova verzia hry > a rozbehat cez Wine …podla wineHQ databazy to malo ist bez najmensich problemov…
EDIT: zle som pozrel databazu…the sims 2 by nemal ist vobec cez wine :)
29. januára 2012 o 23:26 #300567poperÚčastník (Participant)no, musis hrat TS3
30. januára 2012 o 2:12 #300574raulModerátorani tak nejde o tvoj stroj, ako o operacny system. Ak by si tam mala SL miesto Liona, tak by si to rozbehala.. Ale kvoli simsom je to zbytocny krok spat…
30. januára 2012 o 11:32 #300607TrepotadielkoÚčastník (Participant)Vdaka Vamza rady, ale pekne postupne – niektorym veciam nerozumiem a poprosim o trpezlivost s mojim nechapanim – nie som ziadny ITckar ani nic podobne, venujem sa foteniu (aperture, photoshop, lightroom…)
To poper: prosim Ta, co znamena
30. januára 2012 o 11:37 #300608TrepotadielkoÚčastník (Participant)Vdaka Vam za rady, ale pekne postupne – niektorym veciam nerozumiem a poprosim o trpezlivost s mojim nechapanim – nie som ziadny ITckar ani nic podobne, venujem sa foteniu (aperture, photoshop, lightroom…)
to raul: vedel by si mi v kratkosti popisat v com su vyhody momentalneho Liona, co mam ako SL? Resp.co to znamena SL? Venujem sa foteniu a pouzivam programy ako je Photoshop, Aperture, Lightroom.. cize.. v praci s tym je lepsie, ked mam Liona?
to lemmy: the sims 2 by nemal ist vobec cep wine – size.. the sims 2 uz nijako nedam do mojho comp, chapel spravne?
Vdaka za Vasu trpezlivost a ochotu, ludkovia :D
30. januára 2012 o 12:02 #300610inspektorkoÚčastník (Participant)Ahoj Trepotadielko, mam len malu poznamku: uplne najjednoduchsie by bolo , ak mas Iphone alebo Ipad a na app store si kupis Sims 3 za 3.9Eur a zachvilu mozes hrat a bez instalacie windowsu, updatov, samotnej hry..co su aspon 2 hod prace.
Ja viem ze som k teme nepomohol, ale toto je najjednoduchsia cesta.PS: Sims 3 existuje aj na Mac OSX avsak stoji 30 Dolarov.
EDIT:Kedze si nakoniec napisala, ze mas Ipad 2 , tak nie je co riesit, vytvor Apple ID, zadaj udaje platobnej karty, stiahni cez app store Sims 3 a hraj.30. januára 2012 o 12:03 #300611thesilentmanÚčastník (Participant)SL = Snow Leopard, je to predosla verzia operacneho systemu, na nom by ti este The Sims 2 isli. Kedze najnovsi operacny system Lion, ktory mas aj ty, uz tieto starsie aplikacie nepodporuje, Sims 2 nerozbehnes. A Poper ti radi, aby si hrala TS3 = The Sims 3. :-) A radim ti to aj ja, je to podstatne zabavnejsie. :-)
30. januára 2012 o 12:12 #300612LemmyÚčastník (Participant)A odomna tolko, ze: Ano, chapes spravne :)
30. januára 2012 o 12:12 #300613TrepotadielkoÚčastník (Participant)Aha dobre,
ale aplikacia na ipad sa neda hravat na macoch, vsak? ci..? Myslim tak, ze ked si to stiahnem na ipad, ze ci to dam do pc tut :-)
Ale nie, vdaka Vam za ochotu :-)
to thesilentman: no vies, ja som prave citala, ze Sim2 je lepsia ako 3ka, preto mi tak zalezalo na tom, ze nech mma 2ku :-) Ale vdaka za radu.. :-) pomoc..
30. januára 2012 o 12:25 #300616thesilentmanÚčastník (Participant)Tak vyskusaj trojku a uvidis. Ja by som sa k dvojke uz nevratil.
Tu mas ukazku trojky: http://www.youtube.com/watch?v=al1Ze9C36is
A tu je dvojka: http://www.youtube.com/watch?v=rVSmcE8TW1c
:-)
30. januára 2012 o 12:25 #300617majdyÚčastník (Participant)inspektorko má dobrý nápad, ale len v tom prípade, že máš iphone/ipod/ipad. A ak by ti nestačila základná verzia, tak sú k dispozícii aj balíčky…len stále nevieme či niektoré zo spomínaných zariadení máš :)
Hraj The Sims 3 ak máš len mac, zabavíš sa, no osobne si ja myslím, že sims 2 +všetky balíčky bolo lepšie ako terajšie sims 3 :)
EDIT: neverím, že budeš inštalovať aj nejaké balíčky, takže v tom prípade sťahuj trojku a neolutuješ…Zaujímavé akí aktívni ste všetci a ako rýchlo sa to tu rieši, keď potrebuje pomoc baba :D
30. januára 2012 o 12:35 #300620LemmyÚčastník (Participant)Tak tato baba nema nasrane v hlave ako niektori jednotlivci na fore a hlavne vie poprosit a pekne sa podakovat :) to uz ma clovek trosku viac ochoty
30. januára 2012 o 12:47 #300623TrepotadielkoÚčastník (Participant)oooo.. dakujem :-) Hej, hlavne je pravda, ze ja si aspon nenamyslam a netvarim sa ako „majster sveta“, ked viem, ze proste toto neviem a neviem si poradit – tym padom som teda odkazana na dobrotu a ochotu Vas, ostatnych :-)
Ja sa vyznam v inych veciach + v tych tiez pomaham tym, ktori to potrebuju – napr.hram na flautu, viem cudzie jazyky, atd… a myslim, ze vzdy by to tak malo byt, ze ti skusenejsi a zdatnejsi pomahaju tym menej skusenejsim v oblastiach, v ktorych sa vyznaju alebo nemaju proste tolko talentu :-)
No cize – pravda je taka, ze mam aj Ipad2 + MacBook Pro – ale.. zatial som vlastne novacik s pracou na apple a vo vela veciach sa zabehavam. MacBook riesim hlavne na grafiku + fotku, comu a vlastne aj venujem, ale priznam sa, ze teda s Ipad zatial velmi skusenosti nemam – bol to darcek z USA :D a este som sa s nim nestihla blizsie „zoznamit“.
Otazka:
1) Keby som chcela hrat na Ipad2 Sims, je to hra, kt.ked si stiahnem, potrebujem na jej hranie pristup k netu? Pravda je, ze som si zatial na Ipade stihla vsimnut len jednu vec – a ze 99% aplikacii si vyzaduje net, ktory tam momentalne nemam.
2) vedeli by set mi velmi jednoducho poradit, ako sa da Ipad synchronizovat s mojim MacBookom? Resp -ja mam doma este jeden notasok – moj povodny DELL a na nom mam windows :-) a v nom mam aj Itunes aj vsetko a veci synchronizujem na Ipade s nim.
Nebude problem teraz do tej synchronizacie zamiesat dalsi PC? :-)
To uz je trochu „out of topic“, ale ja som zatial nemala cas rieist cokolvek s Ipadom a mam pocit, ze ani zdaleko netusim, co ta srandicka vlastne dokaze :-) Len asi je tam treba mat pristup na net.
Dakujem za ochotu o pomoc!
PS: Ak ma niekto problemy v oblasti, v ktorej sa vyznam ja a potrebuje akokolvek pomoct, tiez som Vam k dispozicii :-)
30. januára 2012 o 13:19 #300631miskosvkÚčastník (Participant)napis na miskosvk@gmail.com a mozme debatovat :)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.