Telekom router + dalsi router

Domov Diskusné Fóra Ostatné Telekom router + dalsi router

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #103309
    servo
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    potreboval by som poradit. Mam od telekomu router Vigor 2700 ale wifina je tam slaba a preto som kupil druhy router. Momentalne ide kabel z Vigor –> Mikrotik (vsetko riesim cez Mikrotik). Moja otazka je ci je toto spravna konfiguracia. Len som tie routre spojil, vsetko ide ok. Ide mi o to ci takto neobmedzujem rychlost pripojenia. Niekde som cital ze z 1. routru he treba spravit bridge … atd.

    Dakujem,

    Servo

    #397789
    Hack2er
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ nepoužívaš prístup z vonka cez verejnú IP dá sa povedať, že je to jedno. Pokiaľ chceš používať prístup z vonka napr. na VPN alebo iné sieťové zaridenia, je nutné preprnúť router vigor do módu Bridge, kedy bude fungovať iba ako modem cez ktorý sa bude Mikrotik router pripájať do internetu.

    Myslím si ale pokiaľ jediná vec, ktorú chceš týmto vyriešiť je zväčšenie dosahu siete, odporúčam namiesto toho Mikrotiku si kúpiť AP router (napr. TP-LINK) ktorý pripojíš do vigoru a tým rozšíriš svoju sieť. Všetky zariadenia sa budú v sieti vidieť a taktiež si zvýšiš pokrytie siete.

    #397792
    cobain
    Účastník (Participant)

    Servo len nic nevyhadzuj a uz vobec nekupuj tplink. Mas to v poriadkurychlost ti nemoze klesnut aj ked za sebou zapojis tri routre.

    #397805
    servo
    Účastník (Participant)

    Dik za odpovede.

    #397969
    Hack2er
    Účastník (Participant)

    Aké APčko budeš mať za firewallom je úplne jedno ale samozrejme vždy je najlepšie vyberať router resp. AP ktoré je podporované alternatívnymi firmvérmi ako DD-WRT alebo OpenWRT (práve dosť sú podorované TP-LINK, Linksys či D-LINK). V každom prípade rýchlosť si takým zapojením ako uvádzať nespomaluješ a v pohode tak vieš fungovať.

    #397977
    JFK.
    Účastník (Participant)

    D-Linky nekupuj, to sú strašné šmejdy… ostatné pohoda.

    #397978
    strycek2
    Účastník (Participant)

    súhlas s JFK, D-Linky sú strašný odpad, mal som kedysi dávno jeden a som rád, že som sa ho zbavil, TP-Link, Linksys alebo ZyXEL sú produkty na ktoré nemám zlého slova…k tvojej konfigurácii, rýchlosť si teoreticky neznižuješ, ale ja by som nastavil kanály sietí s čo najväčším odstupom aby sa navzájom nerušili…zároveň by bolo dobré vedieť aj na akých kanáloch vysielajú ostatné siete v dosahu a spraviť čo najväčší odstup aj k týmto…pokiaľ však bývaš na paneláku ako ja, skoro nemožné :-D

    #397986
    Harris606
    Účastník (Participant)

    Kúp si toto a máš pokoj ASUS DSL-N66U Vigor zahoď.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.