Switcher prosí o rady

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Switcher prosí o rady

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56130
    Anonymný
    Neaktívny

    Zdravim!
    Pred par dnami som kupil ako cisto novy ibook g4 1,42GHz 14inch este so zarukou do februara,s krabicou,origos Leom a hlinikovou klavesnicou.S leom sa len otukavam a mal by som na vas par otazok,ak mozte prosim odpiste:

    1.) existuje pod osx nieco take ako prekladovy slovnik z AJ->SK pripadne AJ->CZ,pretoze v poslednej dobe dost prekladam a na windovsackom booku som mal translator nz a tu mi dost chyba:-{{

    2.) ako je to naozaj s tym firewallom pod Leopardom,totizto nestudoval som tento problem intenzivnejsie,len som na macblogu kedysi narazil nato,no a pisali tusim ze je tusim komplet deravy.Mozete mi pomoct s nastavenim firewallu,co mam mat zapate a co nie,pripadne co treba stiahnut na opravu fw?

    3.) Ked nemam
    iBook napojeny na siet. adapter a som v sleepe alebo nanovo zapnem iBooka,a po
    spusteni chcem upravit hlasitost zvuku,ked posunem so sliderom na ikonke
    zvuku,urobi to taky 3,5 sekundovy zvuk,ako ked chrapcia reproduktory a az potom
    sa ozve z repraku to klasicke PUK po uprave zvuku.Potom uz tento zvuk neni,pokym
    nedam iBooka znova do sleepu..Ked mam iBooka napojeny na adapter tak to
    nerobi..Neviem v com je chyba ale v Tigrovi mi to nerobilo.Mate s tym niekdo skusenosti?Mal by somto zaniest do servisu?

    4.) Ako odinstalovavate subory napr.aplikacie,setrice?Staci normalne len hodit ikonku napr.candy bar z aplikacii do kasa a dat vymazat?Netreba odinstalovavat tak ako pri WIN z databazy registry?

    5.) Mate niekto skusenosti s mobilnym internetom od orangeu alebo tmobilu cez ten biely USB modem Huawei?V oboch mi hovorili zevraj to bezproblemov slape aj pod OSX..Chcem si dat zaviest tento net,nakolko som v podnajme a nemam inu moznost..
    Vdaka vsetkym ochotnym ludom ktory pomozu!

    #116022
    Jalko
    Účastník (Participant)

    1) tusim ze lingea slovniky su aj pre os x
    2) no musis si ho zapnut :) v system preferences-security. pripadne si mozes este kupit little snitch blokuje to odchadzajuce data z roznych aplikacii co mas nainstalovane(hlavne ak mas warez :)) )
    3) no to neviem
    4) vacsinou, ale ako nechava to po sebe plno veci(podobne polozky z registrov vo win)ja pouzivam cleanapp(plateny) je aj free alternativa uapp ale ta mi pride hlupa, kedze nevie “odinstalovat” zlozku s programom
    5) osobnu skusenost s tym nemam, ale v applestore mi tiez tvrdili, ze to funguje bez problemov

    #116025
    dex
    Účastník (Participant)

    1.) Lingea Lexicon je špička na trhu. Existuje Anglický, Nemecký, Francúzky, etc. http://tinyurl.com/2dlmer

    2.) Firewall je od základu vypnutý a kľudne ho tak nechaj. Ak si mierne paranoidný, nastav ho na druhý level (povoliť len niektoré pripojenia…).

    3.) Skús ten zvuk nastaviť o malú chvíľku neskôr. Ak to bude robiť aj tak, … tak ti bude musieť poradiť niekto iný ;)

    4.) Presne ako si napísal. Aplikácie však zanechávajú nejaké súboríky niekde na disku. Zväčša sú to preference files a nejaká application support alebo cache. Tieto súbory sú úplne malinké a vďaka nim, keď aplikáciu znova nainštaluješ, zistíš, že sú tam hneď od začiatku rovnaké nastavenia ako predtým, než si ju vymazal. Ak sa však chceš jednoducho zbaviť všetkých application-related súborov, použi napr. AppCleaner. http://www.freemacsoft.net/AppCleaner/

    5.) Áno, Huawei bezproblémovo funguje aj na MacOS X, len treba mať správne ovládače (hoci s Leopardom nemám skúsenosti, ale MAL by…).

    #116054
    dusko
    Účastník (Participant)

    1.) Free prekladovy slovnik AJ->CZ najdes na: http://dictosx.sourceforge.net/

    #116071
    Anonymný
    Neaktívny

    VDAKA!
    Takze s tym slovnikom asi neuspejem,ja som myslel daco free,nie platene..Takze neexistuje nic pod OSX AJ->SK a naopak free??Mimochodom tent Dict OSX sa mi nedari stahnut,stale mi to prepina medzi 2ma stankami a nikde nemozem najst link na download..

    #116074
    dex
    Účastník (Participant)
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.