Špecifikácie nových 13″ MacBook Pro

Domov Diskusné Fóra Ostatné Špecifikácie nových 13″ MacBook Pro

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 81 až 100 (z celkového počtu 108 )
  • Autor
    Adrian91
    Účastník (Participant)

Macbook Air bol nie? Keď boli iPody. Ale myslím, že by si to nenechali ujst to predstavit svetu nazivo.

megahafo
    Účastník (Participant)

Ale novy air bola mala „revolucia“.. 11″, SSD atd. kdezto MBP dnes len „evolucia“..

Zandome
    Účastník (Participant)

Čakal som na dnešné uvedenie nových MBPro, a čakal som od toho možno niečo iné, v každom prípade mi z toho vychádza, že priateľka dostane 13ku Aira. Procesor určite nedokáže využiť, tak ako to nedokážem ani ja na svojom Pro, a SSD ocení určite

eFkoOo
    Účastník (Participant)

chalpci, skuste si uvedomit, ze porovnavat „top notebook asus“ a macbook je naozaj rozdiel, grafika je, integrovana, jej vykon staci (prosim vas, skuste mi povedat na kereho alaha by ste chceli mat napr 512mb abo 1gb grafiku v 13″ mbp, to si kupte imac, ne??) a to co je na apple pocitacoch to drahe, je unikatnost systemu, aplikacii a samozrejme znacka, tak ked sa vam nepaci, naozaj mam pocit ze je cas prestat snivat nad mbp ;)

@display a rozlisenie=chces riadny apple comp?nekupuj 13″mbp, to neni realne PRO, to je len „lepsi“ macbook….kup si 15″ a bude ti stacit aj display aj grafa…

@13″ a vykon=ako som povedal, chces seriozne robit? mam pocit ze 13″ tka neni pre teba, rob na 15tke, alebo si kup 11″ air na cesty a doma imac….alebo radsej, ostan pri wine, kup si netbook (cha-cha) a doma maj desktop pc…

@“neni grafika“ by peter.pastier- no ty si mi expert…mas mac?skusal si niekedy macbook s predoslymi grafikami??mam grafu 9400m v mbp mid 2009, robim kazdy den na nom,vo photoshope, illustratore, obcas v indesgine,kukam 1080p video, hravam hry, a bohate to staci a ide to krasne, predtym som mal gma950ku od intelu, zvladala bezny chod,photoshop, filmy atd….9400m ma 256mb a gma950 ma 64mb-mac neni (chvalabohu) windows, tu nepotrebujes extra super duper mega grafiku aby ti vobec islo fullhd video alebo „aero“ efekt….

ludia, ak vam to tak vadi, poplacte si doma, kupte si napeckovany netbook s windowsom a budeme vsetci stastni ;) aj tak vyse polovica z vas nevyuzije ani polovicu z parametrov toho stroja

Peace!

Anonymný
    Neaktívny

macguy, mozem vediet co je zufale na 15 a 17 palcovych antiglare displejoch? vazne ma to zaujima, pretoze som zvazoval kupu. co je na tom zle?

peter.pastier
    Účastník (Participant)

Ne nemam mac a uz zdaleka nesom expert. Moj nazor na intelacke grafiky je odvodeny z vlastnych skusenosti z fungovania na win, nic horsie som nemal. Pokial sa nemylim (ja sa nikdy nemylim :D ) tak apple doteraz nepouzilo intel grafiku. Takze asi nik nevie odhadnut ako to bude fungovat. Rad sa necham prekvapit ze mbp ma lepsi graficky vykon ako si myslim, ak to tak bude ma to potesi.
    Chcem kupit macbook pro 13 nenavidim velke notebooky preto mam netbook a desktop doma na stole.

PS: kombinacia netbook a desktop je celkom dobra ak mas poriadne vela casu a vydrze cakat na vsetko co chces urobit na tom netbooku. Upozornujem vsetkych ktorim sa stane taka vec, ze nebudete mat kde nabit ipod nekupujte netbook – nic horsie sa kupit ako nabijacka neda, ale ma to jednu vyhodu 12 palcov s rozlisenim 1366×768.

rre
    Účastník (Participant)

Samozrejme je to vec vkusu ale vyzerajú dosť hrozne podľa môjho názoru. Designovo krok späť. Ale nevylučujem že niekomu sa páčiť budú.

Anonymný
    Neaktívny

takze naraz len na design? ten biely ram?
    funkcnost je dufam v pohode

eFkoOo
    Účastník (Participant)

@peter.pastier:bohuzial asi si sa prvy raz zmylil.intel gma integrovane grafiky pouzite boli minimalne v dvoch generaciach macbookov ;) a ako som pisal,bolo to na tu dobu (2007-2008) obstojne :)

@macguy
    :mozno sa mylim ale neboli antiglare aj doteraz so sedym ramikom? :)

mikopedro
    Účastník (Participant)

Veru, veru, intel GMA 95O v starom macbooku mi na moju pracu uplne stacila, a hlavne mi tak neblbla ako terajsia GF 320 (aspon myslim ze niektore problemy, co sa mi obcas objavia sposobuje GF 320). Pre zakladny MBP je integrovana grafika od intelu myslim dobre riesenie, ca sa kompatibility tyka. Tesim sa na testy novych strojov a osobne ocakavam dobre vysledky. A hlavne prajem vynikajucu kompatibilitu komponentov, (ako to bolo niekedy) a Thunderbolt by som veru vobec nepodcenoval. Podla mna to ma buducnost. Len si predstavte ze si doma pripojite cez jeden konektor kompletnu periferiu zariadeni.

peter.pastier
    Účastník (Participant)

Dakujem za informovanie to som nevedel, k jablku mam blizko len kratko :)

7kubo
    Účastník (Participant)

nova 13 podla mna bude vykonnostne dobra, len ako tak sledujem trend tak co najviac apikacii a procesov sa vsetci snazia hadzat na grafiku a aple vylepsi len procak :D
    este ked a bavime o tych MBA tak ten najvykonnejsi air ma procesorovy vykon len o malicko nizsi ako starsie procko :)

megahafo
    Účastník (Participant)

Uz neblbnite s tou grafikou.. Verte neverte, ale Intel HD3000 sa celkom da. Ona je na tom s vykonom +/- rovnako ako 320M. A nie… nevycucal som si to z prsta.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-320M.28701.0.html
    http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-3000.37948.0.html

7kubo: Lenze najvyssi MBA moze cenou smele konkurovat 15″ MBP a to uz je ina liga i keby hned bol o generaciu starsi ! Takze uz to preboha prestane porovnavat. AIR a MBP su urcene kazdy na nieco ine. Jedine co maju spolocne je cena za trosku lepsi AIR a entry level MBP 13.

termix
    Účastník (Participant)

megahafo: podla toho porovnania vyzera byt dokonca o malo vykonnejsia…to ma prekvapilo :)

Kompi
    Účastník (Participant)

To megahafo : Air ma skvely vykon aj napriek ULV. Porovnanie stylu „ked konvertujem video“ . A kolko krato konvertujes video ? Cele dni. Ja tiez zvyknem konvertovat, no ak 20x zapnem photoshop, len raz konvertujem – to nie je bezna praca na notebooku.

Navyse sa bavime o „premiovych“ notebookoch, preto sa nezastavajte intelackej grafiky. Samozrejme ze nie je zla. “ ALE “ 320 bola, dnes mame 500 rado od Nvidie a ta je zasa niekde inde. Preco ostali na „porovnatelnom“ vykone ? Mali ist aspon o 50% vyssie vykonov na grafike. Ved ak vycalujem od 1200-1500 na 13kovy book, tak nech je to pre boha aspon s trochou nadychu hi-end grafik.

Nikto ale nikto ma nepresvedci, ze intelacka grafika a 5400 disk patri no notebooku za 1200 euro !

Zasa na druhu stranu, tie vyssie rady 15 tiek a 17tiek su fakt fantasticke. Na zahranicnych serveroch je pokec o tom ako prekonaju aj macy pro co sa tyka procakov :) to je fakt sila. Navyse dobra grafika k tomu, to je „premiovy noteook“, nie tieto 13ky ….

megahafo
    Účastník (Participant)

Kompi: Nikedy aj cele dni, na to mam ale iMac nie notebook.

K tym grafikam. Preco kazdy vratane teba chce mat z MBP 13 hernu masinu ? Do MBP 13 sa Apple snazi davat co najlepsie moze a neodporuje to fyzikalnym zakonom. Nemozu tam osadit chipset od Nvidie s lepsou grafikou pretoze to Intel zabil ich novou zbernicou a novou licencnou politikou u sandy bridge a tiez tam nemozu dat poriadnu diskretnu grafiku koli chladeniu. Alebo by si mal radsej v rukach rozpaleny pekac vrciaci ako vrtulnik ??? Prepac, ja nie.

Ze AIR ma skvely „vykon“ to nepopieram. Surovy vykon, teda „množstvo práce vykonanej za určitú časovú jednotku“ je ale u i5 dalko vyssi. To ze je AIR rychlejsi koli SSD nenaznacuje nic o vykone. Osad do MBP SSD a budes vydiet ten hukot.. teda. „vykon“.

A 13″ MBP nieje „premiovy“ NB.. je to entry level MBP. Je to proste fabka od Applu.

http://sk.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDkon

hatto
    Účastník (Participant)

idete sa teraz vsetci dohadovat aky to ma vykon a ci je to porovnatelne so 486?
    ved ak sa vam nepaci co urobili tak nekupujte, ak ste spokojni tak si kupte. jeden robi grafiku, druhy video, treti pise dokumenty, stvrty hra hry => kazdy ma inu predstavu o CPU, GPU, HDD …

a okrem toho som si nevsimol, ze by apple robil vyrazne zmeny co sa tyka vykonu v novych modeloch(nieco na styl tej temy ako by mohol vyzerat novy mb pro pred par dnami), vzdy je to len o krok lepsie, a vzdy vznika podobny flame ako su ludia nadseni resp. sklamani… rovnako aj v iphonoch a predpokladam ze nejaky velky skok nebude ani v ipade.
    a aj tak sa vsetky ich vyrobky kupuju z roka na rok viac a viac :D

megahafo
    Účastník (Participant)

Hatto:
    No vidis, je to presne ako hovoris a Apple ma cele toto spektrum pekne pokryte. Od AIRU az po MAC PRO..

Ale proste niektori ludia tu by najradsej mali MBP 13″ s 8 jadrovym procom , spickovou grafikou, obrovskym SSD, absolutne nehlucnym vetranim, neuveritelnou vydrzou, minimalnou hmotnostou a najlepsie tak do 200 Eur.

Co sa snazim vysvetlit je len to ze, AIR a MPB 13, napriek tomu ze maju podobnu cenu su zamerane na rozdielne cielove skupiny. Tot vsio.

To snad pre dnesok uz vzdam.

hatto
    Účastník (Participant)

@megahafo
    ak by ta cena bola do 150, tak tiez by som taky zobral :DDD

peter.pastier
    Účastník (Participant)

Viete niekto co vsetko sa testuje v tomto teste?
    http://www.primatelabs.ca/blog/2011/02/macbookpro-benchmarks-early-2011/

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 81 až 100 (z celkového počtu 108 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.