Špecifikácie nových 13″ MacBook Pro

Domov Diskusné Fóra Ostatné Špecifikácie nových 13″ MacBook Pro

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 61 až 80 (z celkového počtu 108 )
  • Autor
    Frankie
    Moderátor

Mne chýba len lepšie rozlíšenie, ktoré mohli posunúť minimálne na hranicu dnešného MacBooku Air a rýchlejší disk (flash, SSD aspoň na systém).

Dosť ma sklamalo zníženie výdrže batérie a nezmenený dizajn.

Thuderbolt vnímam len marketingový ťah, možno ani tretina použivateľov ho nevyužije, hlavne pri daných hardiskoch. Máloktorý uživateľ používa pri MacBookoch Pro (bavme sa predovšetkým o 13 palcovej verzii) viac ako jeden externý monitor, čiže naozaj nevidím reálne masové využitie pre ten port. (Budem rád ak ma opravíte ak sa mýlim)

Apple prišiel o mojich 1200€ :)

megahafo
    Účastník (Participant)

Tak v tom Apple uz asi fakt padli na hlavu. Doteraz som bol presvedceny, ze ten lightpeak (thunderbolt) port integrovany v displayporte je len zly vtip, ale ono je to vazne tak. Takze teraz ked budem mat pripojeny externy monitor a budem chciet vyuzit nejake lightpeak zariadenie tak si monitor pekne odpojim, pripojim napr diskove pole, urobim napr. zalohu a zas si pripojim monitor ??? Tak to mi teda „dava“ zmysel.
    Verim ale, ze pridu s nejakym supr, dupr adapterom / hubom tak za 50 Eur co to bude riesit. Som zvedavy ako to bude fungovat. Fakt zvedavy.

Edit: Beriem spat. Ide to retazit ako Firewire. Hned som pokojnejsi. Az 6 zariadeni. To je solidne.

With the new Thunderbolt port, you can daisy-chain as many as six devices, including your display, to create a full-fledged workstation.

rixi
    Účastník (Participant)

S tym Thunderbolt zazrakom som to moc nepochopil, ked sa jeho rychlost s 5400rpm diskami asi velmi nevyuzije. To ze Pro verzia dostala nizsie rozlisenie ako MBA a navyse nema ani „cast“ SSD, ma nuti si kupu rozmysliet. Najblizsie dni na videach Youtube ukazu, aky bude realny vykon 2,3GHz s tou Intel HD grafikou.

Min_os
    Účastník (Participant)

13 MB „PRO“ nebol nikdy „PRO“. Len jeho majitelia sa nechali radi unasat touto marketingovou iluziou. Od 13′ nemoze uzivatel cakat velke zazraky ani v buducnosti.

Vela ludi sa tu stazuje na 5400 rpm HDD. Kolkokrat ste sa uz priblizili k jeho maximalnej prenosovej kapacite? 7200-vka uz viac papa z baterky a je aj hlucnejsia a garantujem, ze by ste ju vo vacsine pripadov nevyuzili. A okrem toho, je tu vzdy moznost vymenit to za SDD (vo vlastnej rezii).

Ale uznavam, ten display, to je vysmech.

Min_os
    Účastník (Participant)

SSD, pardon

eFkoOo
    Účastník (Participant)

druhy ssd disk len na system? len na system by to neslo,museli by tam byt aj libraries a applications a na hdd by boli len filmy,dokumenty atd….snow leopard neni stavany tak aby sa dal vyclenit „len system“ na ssd disk,v lione by to mohlo byt realne,no zatial nie…jedina vada je to rozlisenir,baterka je viac nez dobra na to ze v 13″tke je i5 a i7 (!!!) tak snad ste nedufali ze pri rovnakej baterke a 2x silnejsom cpu vydrz rovnaka,ci?? a thunderbolt vie retazit takze vsetci mozme byt radi …15″ a 17″ su dost dela ;)

Sauron3
    Účastník (Participant)

som trošku sklamany čakal som viac od tých nových MBP ale už tam to neodradí od kúpi.. 17 inch

Kompi
    Účastník (Participant)

Esteze som kupil svoj book v oktobri s novou 320Mkou grafikou v 13ke.

WTF je s SSD diskami. Najdolezitejsi upgrade dnesnej doby. Ako to ze tam pchaju 5400 ky ? WTF. To je ako pchat do Skody 120 motor z lamborginy a potom ze preco to zle ide na shitovnom podvozku.

Preco pre boha nie USB 3.0 ? A netrepte mi hovadiny o adapteroch cez lightpeak, to je sklamanie roka.

Intelacka grafika – fantasticke riesenie pre kancelarske stroje. Otazka zdraveho rozumu pre ludi co robia s grafikou a sem tam zahraju daku tu hru.

To ze dali core iX procesory je jasne, co mali dat ked C2D ma 4 roky za sebou. Nemam nic proti AMD, ale preco zasa vybrali shitovnu radu a nie high-end ? t.č. okrem procaku nespravili nic spravne. A ta cena ? Toto je pre masy ? Jedina slusna konfiguracia je 15 palcov s lepsou grafikou no a ta bude zasa u nas stat 2200 EURO.

Epic fail. Ako hovorim, este ze som kupil svoj 13 kovy s 320kou a uz len SSD a mozem sa len tesit, ze som zbytocne necakal na refresh.

Kompi
    Účastník (Participant)

To minos :

SSD disk je nutnost. Nejde o prenosove rychlosti. Ide o bezne pouzivanie. System necakam minutu ale 15 sekund, photoshop spusti za sekundu, ziadne denne vyckavanie na poskakujuce ikonky v docku. Mal som stary book, tam isla 7200ka miesto 5400ky male ale cosi pomohlo. Prosi SSD to je ale nebe a dudy. To ti je jedno, co ti „start-up-ne pri logine“ Vsetko spusti do sekundy aj bez toho SSD. V tomto pripade nie je o com.

Mam 13 MBP a frajerka 13 MBA a ten jej book je bozie pozehnanie ako ide, ako reaguje – sama rozkos.

Min_os
    Účastník (Participant)

@Kompi:

Asi sme sa nepochopili. Nevyvraciam vyhody SSD. HDD bude prva vec, ktoru vymenim, ak pojdem do noveho modelu. (Porovnavat HDD a SSD co sa vykonu tyka, by bolo zbytocne). Pokusim sa vysvetlit, ako som to mysel. Za priplatok 200 USD mas 128GB SSD. Za 256 das 600 USD. Keby boli SSD v zaklade, clovek by si za pocitac poriadne priplatil (nebolo by to sice + 200 resp. + 600 USD ale bolo by to dost). Takto si kupis pocitac s HDD a v pripade potreby vymenis za SSD (vo vlastnej rezii – ze menej ako 200 resp. 600 USD) – takze takto som to myslel. Ceny NAND chipov su stale drahe, takze cakat, ze ceny SSD budu ako ceny HDD nie je na mieste.

@USB 3
    Kto si myslel, ze bude USB 3 je naivny. Apple si nemoze dovolit ist proti Intelu a je to Intel, kto uz niekolko rokov uspesne blokuje rozsirenie tohto formatu. Preco asi? Lebo uz niekolko rokov pracuje na Light Peaku a je logicke, ze chce presadit prave tento svoj standard. Preco bude nativne podporovat USB 3 az jeho chipset vydany pre Ivy Bridge (Panther Point v 2012)? „Light Peak“ bude mat za sebou vtedy uz 1 rok komercnej „prevadzky“. Ktora firma ma na to, aby sa postavila Intelu? Ziadna. A okrem toho tento format inicioval v minulosti sam Apple, takze je aj v jeho zaujme, aby sa USB 3 velmi nerozsirovalo.

JFK.
    Účastník (Participant)

Min_os má pravdu v podstate … dosť súhlasím.

addam.s
    Účastník (Participant)

Čekal jsem aspoň nějaké nízkokapacitní SSD médium integrované přímo na základní desce pro operační systém, samozřejmě kromě pevného disku. Snížení výdrže baterie nepotěší. A Thunderbolt? No nevím, když nejsou zařízení…

eFkoOo
    Účastník (Participant)

addam.s: precitaj si co som napisal a snad budes menej sklamany ;)

min_os:suhlasim uplne

rre
    Účastník (Participant)

No inak tie 15″ a 17″ antiglare vyzerajú úplne zúfalo…

Kompi
    Účastník (Participant)

to minOS

Ked to ide dat do MBA za dobru cenu, musi to ist aj do MBP. Presne ako vravi addam 128GB SSD na zakladnu dosku a bolo by vystarane. Samozrejme sa bavime o cene. Cena ale 1200-2400 EURO ? myslim ze to je cena za manazerky desktop replacement nie cena za „netbook“ replacement :). Ta konfiguracia sa da zmestit do 600 euro notebooku – samozrejme mozete namietat, ze je to apple a unibody etc…. .

Ale ak vezmem 13ku v lepsej konfiguracii okolo 1500 euro, tak tam ten SSD sakra musi byt ! To nie je cena „bezneho“ notebooku.

Navyse mi daj dobry dovod, preco by si kto kupoval 13ku PRO, ked ma 13ku AIR – t.c urcite nie koli CD mechanike, lepsie chladenie pada koli „intelackej grafike“, proste to nie je dedikovaná grafika pre mna a ani nikdy nebude. v AIRE mam SSD, zrovnatelny vykon, lepsi display – pritom sa cenovo vojde krasne do najnizsieho modelu PRO. V tomto ide apple proti sebe.

Frankie
    Moderátor

Presne tak, Apple ide sám proti sebe tým najnižším 13 palcovým MacBookom Pro. Momentálne považujem kúpu najnižšieho 13 palcového modelu MacBook Air ako lepšiu alternatívu. Výkonnostne je to porovnateľné (hlavne vďaka rýchlemu SSD) má to lepší displej a minimálnu hmotnosť. Cenovo to vychádza takmer rovnako. Apple externá DVD mechanika sa dá kúpiť za 79€ čo je minimálna investícia.

peter.pastier
    Účastník (Participant)

som skutocne sklamany moj netbook ma displej s rozlisenim 1366×768 na 12palcoch (stal 380 EUR). Taky displej ako je na mbp 13 uz maju len najlacnejsie notebooky, to je dost velky preslap Applu, macbook pro by mal byt niekde inde ako to najlacnejsia na trhu. OK ma vykonny procesor, to je super ale co z toho ked cumis na kockasty obraz? dokonca to nema ani graficku kartu :D Velmi som chcel kupit novy MacBook Pro, ale teraz neviem mozno by pre mna bolo lepsie kupit air. Lenze ja nepotrebujem ultraprenosny notebook, ale 15″ velku skatulu vlacit so sebou nikdy nebudem. Notebook ma podla mna byt maly a prenosny s dostatocnym vykonom a dobrym obrazom.

megahafo
    Účastník (Participant)

Kompi: Mas v AIRE prd a nie zrovnatelny vykon. Vykon nemas ani polovicny. To ze sa ti aplikacie nacitavaju rychlejsie neznamena ze mas lepsi vykon. Daj si enkodovat video na i5 a na tom ULV vtipe co je v aire a uvidis ten rozdiel.
    Ludia uvedomte si ze MBP je urceny na nieco ine nez AIR. Air je v podstate silnejsi netbook a MBP 13 je entry model macbookov pro. Poriadne MBP zacina od 15″. Sam mam 13″ este s C2D na cestovanie. Mam v nom ale SSD a co na nom ocenujem najviac ? Vydrz, absolutne ticho pri office pouziti, dostacujuci vykon, solidne spracovanie a air by mi zial nestacil. Koli tomu ULV :-( co je mi velmi luto :-( Tolko k vykonu.

Adrian91
    Účastník (Participant)

Nemôžete čakať, že každým upadetom budú macbooky vykonejsie. Musi prist „krizove“ obdobie, aby pri dalsom update mohol prist prevrat. A keby bol redizajn macbooku tak by bol event a nie internetovy update.

Frankie
    Moderátor

@Adrian91 nemáš pravdu. Zmena dizajnu nie je podmienená eventom, veď MacBooky Air, iMacy, Mac Mini boli upgradované (dizajnovo) bez eventu.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 61 až 80 (z celkového počtu 108 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.