Slovenčina alebo čeština pre Mac OS X 10.4.10

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Slovenčina alebo čeština pre Mac OS X 10.4.10

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    janos
    Účastník (Participant)

Chcel by som poslovenčiť alebo počeštiť MAC OS, ale ako ? Jednoduchý návod ?
    Pri inštalácii OS tam možnosť nebola.

Dik M.

DoNaLd
    Účastník (Participant)

janos: musis si dokupit Language Pack CZ .. je to CD-cko

DoNaLd
    Účastník (Participant)

ale moc ti to nedoporucujem .. pocestenie MacOSX sposobuje pri niektorych programoch neocakavane spravanie sa.

marek
    Účastník (Participant)

http://apple.lokalizace.com/
    zadarmo

rodicom som lokalizaciu na maca dal, do Tigra
    zatial neni ziadny problem,
    pouzivaju softy: word, excel, toast, safari, firefox, mail, Google Earth a to je asi vsetko
    tak asi zalezi ake softy clovek pouziva

Stanley VII
    Účastník (Participant)

Zdravím vospolok,

s MAC-om nemám žiadne skúsenosti a robím preklad FAQ, kde je spomenutá aj pomoc s problémami s pripojením pri používaní MAC a nerád by som preložil nejaké bludy.

Budem vďačný za akúkoľvek pomoc. „Problémy“ mám s nasledovnou časťou:
    ********************************************************************************************
    I am having connection issues and I use a MAC.

Please run a trace route report in order for us to determine the best way to assist you

1. Double-click Macintosh HD on the desktop.
    2. Open the Applications folder and select Utilities.
    3. Select Network Utility and then Traceroute.
    4. click Trace.

*********************************************************************************************

Prekladať trace route report? Je to v SK lokalizácii nazvané nejakým iným termínom?
    Čo je Macintosh HD na ploche? Niečo ako My computer vo Windows? Ako sa to nazýva v SK lokalizácii, ostáva názov rovnaký?
    Aký je názov v SK lokalizácii pre adresáre Applications a Utilities, Network Utility a Traceroute? Názov tlačidla Trace ostáva rovnaký aj v SK lokalizácii, alebo je použité iné slovo?

Ďakujem ešte raz všetkým ochotným pomôcť

6205
    Účastník (Participant)

Nejak nechapem ako mozes bez Macu robit preklad ale sak nech je sranda..

Traceroute je jedna z funkcii Sietovej utility ktora je v najnovsej verzii OS X 10.9 skryta a uz nie je viditelna normalne v priecinku medzi aplikaciami. Spustit sa da cez Finder(spravca suborov ako Prieskumnik Windows) z priecinka „Aplikacie“ -> „Utility“(ak ides cez Launchpad je to v priecinku „Ostatne“) a spustis aplikaciu „Informacie o systéme“ – a potom po jej spusteni hore v menu zvolis „Okno“ a nasledne „Sietova Utilita“ kde je Traceroute
    http://oi42.tinypic.com/2mcc08n.jpg

Macintosh HD je predvoleny nazov pevneho disku v OS X ale uz nejaky cas sa na ploche nezobrazuje, mozno v starsich verziach systemu bol. Vo Windows je to napr. disk C: a obvykle sa disky Windowsu volaju „Lokálny disk“ ak ich nemas premenovane.
    http://oi44.tinypic.com/29pvptc.jpg

Snad ti to pomoze..

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Macintosh HD je predvoleny nazov pevneho disku v OS X ale uz nejaky cas sa na ploche nezobrazuje, mozno v starsich verziach systemu bol

—————–

Mal som ho na ploche, na Leopardovy, Snow Leopardovi, Lione aj Maverickse. Závisí to od nastavenia.

peto7532159
    Účastník (Participant)

Lukáš: ale defaultne je v novších verziách vypnutý, dá sa samozrejme zapnúť

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

jj písal som „Závisí to od nastavenia“, áno, defaultne je vypnutý

rudo.ba
    Účastník (Participant)

Neni dobrý nápad popisovať pomoc odkazovaním na objekt na ploche, ktorý tam nemusí byť (v novších verziách OS X predvolene ani nie je, ale možno zapnúť), ktorý sa navyše môže volať inak (z výroby príde s názvom „Macintosh HD“, ale možno ho kedykoľvek premenovať). Asi by som šiel cestou „dajte cez Spotlight vyhľadať výraz „Network“ a kliknúť na prvý výsledok „Network Utility alebo Sieťová utilita“ v závislosti na jazykovej verzii systému“. Inak zaujímavý preklad, že „Sieťová utilita“. Mohli použiť radšej nástroj.

weritass
    Účastník (Participant)

Nechapem co riesite :D… robite z komara somara… potreboval daco prelozit a vy ste sa od jednoducheho prekladu dostali po vznik vesmiru a rozoberate tu otazky zivota :D :D :D

Stanley VII
    Účastník (Participant)

Ďakujem za pomoc, veľmi ste mi pomohli.

Nejak nechapem ako mozes bez Macu robit preklad ale sak nech je sranda..

Ten preklad je rozsiahly a toto je jediná časť, ktorá sa týka MAC-u a už aj s tým je problém. Keby mal byť o Mac-u celý text, tak by to bolo samozrejme nemožné, toto sa dalo aj vďaka vašej pomoci našťastie zvládnuť :)

Vaše postrehy som posunul aj vyššie – autorom textu, aby dali nanovo prezrieť aj pôvodný anglický text, keďže je už podľa vašich slov zastaraný.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.