Schéma dosky – iPad Air 2

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Schéma dosky – iPad Air 2

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

Dával som iPad Air 2 do servisu kvôli zvýšeniu kapacity úložiska, avšak technik to žiaľ pokazil a nedokázal tam osadiť nový nand. Ten tam dokážem dať aj ja, avšak chýbajú rezistory, respektíve kondenzátory v okolí čipu, ktoré asi „nechtiac“ poškodil alebo skôr oddelil z dosky. Síce sa nepriznal, ale chýbajú tam. Sú to len dva krajné. Nemáte niekto k dispozícií schému dosky, aby som to opravil?
    Vďaka

JFK.
    Účastník (Participant)

ešte nikdy som nepočul, aby si niekto zvyšoval kapacitu iOS zariadení… bez srandy kámo, a to čítam fóra už 7-8 rokov

inými slovami, podľa mňa si zhorel ako kostolná svieca a ten iPad môžeš vyhodiť :)

eraserv6
    Účastník (Participant)

To musi byt sranda pajkovat smd-cka na tak malu dosku. Nebolo jednoduchsie kupit s uz vacsim uloziskom?
    Tiez myslim ze iPad je vybaveny.

iTuxx
    Moderátor

pokial viem, vymena BGA nie je len tak, treba to naprogramovat. Cize ked nand aj vymenis a suciastky tam budu, tak ti to aj tak nepojde.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Ohľadom tých ostatných vecí už to mám všetko vyriešené. Zamerajme sa len na problém s rezistormi. Ak nikto nemá podklady k schéme, tak nevadí. Na webe som už hľadal. Každopádne, ďakujem aj tak za rady.

shadower
    Účastník (Participant)

v cine to robia na pockanie v poulicnom stanku, u nas stym asi nieje vela skusenosti a schopnosti

Ronald
    Účastník (Participant)

Tiez som uz videl niekolko videi cinskych kutilov , ktorý vedľa predavačov sushi na kolene vymienaju flashky v iPhone-och (dôveryhodnosť videí je samozrejme veeelkou otázkou…). V zivote by som sa na takú prasačinu nedal nahovoriť, ale šikmooký to vo videách pájkujú jak na páse

joer
    Účastník (Participant)

Keď budeš robiť 5 rokov vo Foxone pri páse tak to tiež budeš vymieňať na počkanie :-)

iTuxx
    Moderátor

a ako to mas poriesene ohladom tych ostatnych veci?

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Nový nand už v sebe obsahoval takzvané free serial number, a síce sériové číslo, ktoré je možné použiť (neobsahuje ho žiadne iné zariadenie). Takisto pri procese výmeny boli použité kvalitné prostriedky, či už flux alebo cínová pasta. Proste a jednoducho, jediné o čo mi ide sú tie kondenzátory alebo rezistory.

iTuxx
    Moderátor

daj vedet jak to dopadlo

JFK.
    Účastník (Participant)

Osobne neverím že to spojazdníš, ale som zvedavý, ak áno tak super. Daj vedieť…

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Nemal som čas to cez týždeň riešiť, každopádne sa ozvem, ako to dopadlo, keď bude niečo nové. Každopádne vďaka za rady

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Takže, celá vec dopadla podľa Vašich očakávaní, možno ešte o niečo horšie.

Doska je mŕtva, nereaguje na nič, skúšal som ten čip vrátiť, dať pôvodný, nič to nezmenilo. Schému som nikde na webe nenašiel a aj keby som našiel, problém musí byť niekde inde, lebo by mi ho našlo bez rezistoru aspoň v režime obnovy. To by bolo OK, s tým som ako tak rátal.

S čím som ale nerátal je pokračovanie. Displej bol nepoškodený, zariadenie bolo predtým úplne funkčné, tak som ho dal na bazoš s podmienkou osobného stretnutia. Neposielam veci poštou, aby si to všetci mohli odskúšať. Zo servisu sa vrátil s olúpnutou farbou, akoby ho niekto páčil bez nahriatia, ale okrem toho vyzeral neporušený. Preto som sa rozhodol ho ponúknuť za 40e, aj keď čínsky diel stojí 150. Stretol som sa osobne s jedným pánom a na moje prekvapenie, displej zobrazuje len vertikálne biele čiary, pričom jeho rozbitý displej fungoval tak, ako mal. Od hanby som sa skoro prepadol pod zem, dal som mu aspoň peniaze za cestu. Takže páni zo servisu svojimi zručnosťami rozšírili aj pamäť displeja. (Dodám, že pri svojpomocnom skúšaní vecí s doskou som displej nepoužil, celý čas bol bokom tak, ako mi ho vrátili – zariadenie vracali rozobraté). Zvažoval som obchodnú inšpekciu, ale mal som len emailovú komunikáciu, takže by to nič nezmenilo. Je to samozrejme aj moja chyba, som príliš dôverčivý :) .

Ponaučenie do budúcna – nikdy nešpekulovať s tým, čo funguje …

Ešte otázka na záver. Myslíte si, že to mám skúsiť predať na bazoši v takom stave akom to je aspoň za nejaké drobné? Viem, že je to v podstate odpad, ale je mi blbé to hodiť do koša.

dfx
    Účastník (Participant)

Mozes ho dat do autorizovaneho Apple servisu. Okolo 330 eur by mal stat nahradny s 3-mesacnou zarukou.

https://support.apple.com/de-de/ipad/repair/service/pricing

shadower
    Účastník (Participant)

Lenze hento je troska komplikovanejsie ako ked im poslel ipad v kuskoch :)
    Ak sa nemylim zariadenie by muselo byt bez zasahu. Aspon co som ja tak o tom hladal, a cena sa tiez tusim lisila od poskodenia.

dfx
    Účastník (Participant)

Lacnejsie to je, ak je iba rozbity display. Este lacnejsie je, ak je vadna baterka.

Tych 330 eur by malo byt maximum za iPad Air 2. On si musi sam preratat, ci sa mu to oplati. Este ta cena sa zvykne znizit ked vyjdu nove iPady. Treba pockat par tyzdnov.

Mohol by sa este opytat, ci by si nemohol priplatit za vyssiu kapacitu disku.

Adomm1234
    Účastník (Participant)

Ďakujem za info. Každopádne sa to veľmi neoplatí, vzhľadom na to, že je to v podstate cena nového (bez pár eur). S tými prichádzajúcimi iPadmi je to ale dobrý nápad. Počkám na nové a ak sa vydaria, vezmem jeden z nich. Prinajhoršom by mohla spadnúť cena súčasného Pro na hodnotu Air 2.

Anonymný
    Neaktívny

:-)

????
    Účastník (Participant)

:-)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.