Reklamacia : iPhone 5, Telekom.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Reklamacia : iPhone 5, Telekom.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 49 )
  • Autor
    H1tM4nCoRp
    Účastník (Participant)

Takže, včera večer prišla sms, že zariadenie je vyreklamované… celkom som sa tešil, že naspať iPhone konečne, tá Nokia C1 mi už liezla na nervy… V predajni mi povie predajca že zariadenie nebolo opravené z dôvodu že vada je sposobená tažkým poškodením (podotýkam že sa jednalo o bežne tukance na rohoch, iPhony pouzivam od roku 2007 takže viem definovať čo je moc a čo nie a som objektivny clovek, postnem fotky onedlho) a že odporúčaju výmenu SWAP modulu za skoro 300 euro. Ked som sa pana opytal co je SWAP modul tak mi povedal ze “doska” nechcel som to rozoberať, chcel som si zachovať chladnú hlavu, ale ked mi strčil do ruky papier ze toto musite podpisat, už bolo zle, na papieri napisane to ze suhlasim s verdiktom servisu a podpisom potvrdzujem ze vsetky dalsie veci co sa na tom ukazu budu automaticky posudzovane ako poskodenie na zaklade tazkeho poskodenia spominaneho uz v tejto reklamacii – tj. v skratke že prichadzam o zaruku.

Snazil som sa mu vysvetlit ze toto ja nepodpisem a ze nech mi da pero ze ja tam preciarknem veci s ktorymi nesuhlasim a rukou dopisem ze nesuhlasim a ze verdikt servisu je hlupost, neobjektivny a oflaknutý. Pan sa ma snazil presvedcit ze na to nemam najmensie pravo a ze mam len podpisat a tahat do :))) Po 40 minutach telefonatoch kolegom a nadriadenym mi dal ten papier so slovami “tak si tam napíšte čo chcete” ked som tam napisal, ze nesuhlasim a pod. tak ten papier zdrapil a dopisal tam niečo v zmysle že telefon je zničeny a že on si mysli ze za to moze majitel (uz sa z neho stal zrazu aj primaci technik) – telefon som nechal odoslat na znalecký posudok, toto vybavoval asi 20 minut lebo nevedel ako sa to dava do počítača. Takže 30 dní ako oči zase. Su v tom telekome v poradku?

Bussinessa zrazu stala 16GB verzia s inym imei číslom a dotycny mi tvrdil, ako svina, skoro 300 euro za nejaky “swap” modul, ved sa najde hlupak, čo to zaplati… Nechal som im tam tu sprostú nokiu c1 a odišiel som preč a hned na to ma zapalil chalan v servise ktoremu som odniesol iPhone 3Gs 32GB verziu, ktora mala pokazenu baterku, dnes som si pon bol a ze musel menit aj dosku lebo baterka zoxidovala a ze som ho mal aj tak zablokovany na telekom a mal som tam o2 kartu, že mi tam spravil rovno aj jb unlock ale ze nesmiem telefon vypnut ani sa nesmie vybit, na to som si tak v hlave povedal ze ho doma naformatujem dam tam novy soft a vyriesene ze aj tak pouzivam telekom a ta o2 karta tam bola len “odlozena” pridem domov, dam telefon do kompu a pozeram, ze 16GB verzia, uplne ine IMEI a SN, volam do telekomu, ohladne imei, ze oni take IMEI nemaju v evidencii, ze to nepochadza od nich ten telefon… hovorim si fasa, dam stahovat nejake appky a rovno telefon da tvrdy reset sam od seba, samozrejme, zapne sa, unlock mrtvy, cydia mrtva, ziadny signal. Je tam 6.1.3 soft so starym bb takze mi prosim skuste poradit ze ako ten telefon unlocknem forever.

qwerty1
    Účastník (Participant)

mrzi ma to :( v telekome im dobre hrabe. vela ludom zamietnu reklamaciu a nasledne zrusia zaruku ze si poskodili telefon… presne pre toto sa bojim ist reklamovat iphone 5. jeden roh je trochu suchnuty, inak je v 100% stave. das tu tie fotky potom pls? a nedaj sa :D

ruidos
    Účastník (Participant)

Petik daj vediet ako si dopadol. Mne to tiez robí obcas

H1tM4nCoRp
    Účastník (Participant)

http://imageshack.com/a/img843/3752/gjkn.jpg
    http://imageshack.com/a/img543/6812/0v7s.jpg

linky na fotky mojhu iphonu s tazkym poskodenym.

btw. neviete prosim niekto pomoct s tym unlockom?

Glog
    Účastník (Participant)

Wow, tak mňa by odtiaľ po niečom takom asi vyvádzali chlpatí. Si statočný.

Horvath
    Účastník (Participant)

Ten telefon ti zial podla fotiek skaredo padol na beton asi z metra na roh a este sa urcite aj kotulal :). Mne pride logicke, ze ti to zrusili. Preco nemas puzdro, ked ti to pada z ruk?

Vyssie si napisal, citujem: bezny tukanec. Tak toto nie je bezny tukanec ani nahodou.

miskosvk
    Účastník (Participant)

jop, ten zdemolovany roh mi tiez celkom vychadza ako ‘tazke poskodenie’ ;)

mcmatej
    Účastník (Participant)

otazka podla mna znie, moze takto spadnuty telefon za to, ze telefon sa nenabija? Podla mna to, ze tel. spadne nesposobi to, ze prestane fungovat nabijanie…nepoviem keby mu kydne na zem praskne sklo a chce nove sklo tak potom nech si ho kupi, ale aby pad telefonu znefunkcnil nabijaci conector to mi pride trosku divne.. alebo to len zle chapem?

miskosvk
    Účastník (Participant)

no ja som neni odbornik, ale pri obzvlast tvrdom pade sa moze samozrejme nieco vnutri uvolnit, odtrhnut, odpojit, co ja viem? Takze to moze mat suvis s ne-nabijanim…okrem toho, ked posudzuju ci zaruka plati alebo nie, najprv skontroluju ci neboli naplnene dovody zrusenia zaruky (voda, atd..) a az potom skumaju reklamovany problem.

miskosvk
    Účastník (Participant)

btw – neviete niekto kam posiela mobily Telekom.sk ?

Horvath
    Účastník (Participant)

Ak ten mobil silno padol na zem (co urcite padol, ked sa pozriete na fotografie), tak je kludne mozne, ze sa nieco uvolnilo v dock konektore a tym padom nabijanie fungovat nebude. Predsa len fyzika nepusti. Odborny posudok urcite toto potvrdi.

Nechapem len, preco si OP nevie priznat svoju chybu, ked si proste telefon pokazil sam.

Glog
    Účastník (Participant)

Odkedy je pád v prípade telefónu niečo neskutočné a nepravdepodobné?! Apple by ich mal vyrábať tak, aby jeden pád, aj keď silný, nepoškodil vnútro. Veď je to úplná kravina – spadne telefón, nefunguje nabíjanie, stratil si záruku. Mnoho užívateľov oznámilo, že mali od výroby uvoľnenú baterku, ktorá vo vnútri hrkala – to je kvalita za 700+ eur?! Je tam prilepená nejakou obojstrannou lepiacou páskou ako keby to robil nejaký kutil za komančov…

Nokiu 3330 som mohol hádzať z výšky na betón a v plastovom kryte sa maximálne urobila jamka. Jablkový telefón by bol doslova na šrot.

miskosvk
    Účastník (Participant)

Glog – ja to chapem, problem je len v tom, ze zakladna zaruka sa nevztahuje na (neumyselne) poskodenie sposobene pouzivanim, napr. obliatie alebo pad na zem, rozbite sklo, atd. Prave preto ked toto servis vidi, dalej neriesi aj ked sa to tyka vypaleneho pixelu. Prave preto sa daju kupit produkty ako pripoistenie pri padoch, apple care, a pod. Okrem toho iphone je telefon zo skla a hliniku tym padom je pravdepodobne ze pri pade na beton vydrzi menej ako plastova nokia :)

Marky1980
    Účastník (Participant)

Telekom to posiela do VSP Data SK s.r.o.
    Nová Rožňavská 3
    831 04 Bratislava

Tie foto ma pobavili, že klasický ťukanček. Pekný optimistický pohľad na veci :)

mcmatej
    Účastník (Participant)

Objednal som si iP5S 64GB a este stastie, ze som si k nemu dal tu poistku ked sa tak na to pozeram…

RuStY-JoRdAn
    Účastník (Participant)

chlape po kom si hádzal ten mobil?? :)

H1tM4nCoRp
    Účastník (Participant)

Podotykam ze tieto dve veci sa stali asi v prvych 2 tyzdnoch co som iPhone mal, odvtedy bol v puzdre, inak display a zadok je neposkriabany, nie je olupane sklo ani nic podobne. Problem sa objavil pred necelym mesiacom, myslite, ze 11 mesicov po pade to zrazu prestalo ist?

Ja nereklamujem to ze mam “tazko poskodeny ramik” ja riesim to ze prestal z nicoho nič nabijat, aj ked casove relacie padov a poskodenia su v praxi nedokazatelne ale tu si mozme povedat ako to bolo :)

Niekto tu nedávno postoval fotku s vyjadrenim nejakeho marketingoveho sefa apple, ze buchance na iPhonoch su normalne a nie su dovod na neschvalenie reklamacie…

eraserv6
    Účastník (Participant)

H1tM4nCoRp : To 3GS musis zakazdym ked sa vypne alebo vybije zapnut pomocou PC alebo Mac s redsn0w, iFaith… atd. JB pre 6.1.3 je iba tethered, preto mas mrtvu cydiu.
    Skus napichnut iphone na kabel a cez Tinyumbrella sa pozri ci nahodou nemas ulozene SHSH blobs na Cydia serveri. Ak by si nejake nasiel, dal by sa v tom pripade downgradnut na nizsi FW pre ktory je JB untether a zaroven unlocknut.

H1tM4nCoRp
    Účastník (Participant)

mne osobne to napisalo ze unlock pojde iba s iPad BB, inak som to včera práskal cez redsnow, spravil som jailbreak cez 6.0 ipsw nainstalovalo cydiu, teraz ked restartnem telefon, vypnem zapnem, cydia stale bezi a nedropuje, ale carrier mi nechce nacitat, stale iba robi searching… netusim co s tym, ale iPhone normalne bezi uz

eraserv6
    Účastník (Participant)

Tak to mas uz novy BB a tam to samozrejme nepojde. Niekde som cital ze sa da nahrat BB z ipadu a hned downgradovat na BB podporovany cize v pripade 3GS je to 05.13.04 s ktorym ultrasnow funguje.
    To chce ale trochu postudovat web pretoze da sa aj dost pokazit

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 49 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.