prosim pomoc s mb late 2008 core 2 duo

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware prosim pomoc s mb late 2008 core 2 duo

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    xpalo
    Účastník (Participant)

Caute, mam taky problem, ntb si strasne dlho startuje a to tak, ze zapnem, zaznie “gong” a potom 5-30 minut (nie vzdy rovnako) biela, ci seda cista obrazovka… po tomto case nabehne jabloko, nastartuje a vsetko bezi normalne (az na bluetooth, ktory sa tvari ze v kompe nie je, pritom kedysi fungoval normalne)… nie je to harddiskom (skusal som menit hdd za ssd z rovnakeho ntb), aj rozne systemy, od 10.9 po yosemite. Nepomaha, resp. neda sa spravit ani NVRAM a PRAM reset. Neda sa startnut z USB ani CD/DVD. Proste vzdy len mrte dloho white screen a potom nabehne z HDD…Je tu niekto, kto by vedel napr. z logov diagnostiky systemu nieco vycitat? prip. dat tip na co pozriet? dakujem velmi pekne. Bojim sa ho vypnut/restartovat, ze to je naposledy :(

Drevoplech
    Účastník (Participant)

xpalo, toto je na dlhe vypisovanie… Pises sice co si skusal a co sa vsetko neda, ale to pre mna nie je relevantna informacia, nakolko neviem ako si to skusal (ci si vyskusal vsetky postupy a ci si ich vykonal spravne). Najlepsie by bolo ak by si to dal niekomu skusenemu nech sa s tym trochu pohra. Ak si z BA, tak sa ti na to mozem kuknut.

Co mozes este skusit, tak najst originalne instalacne media. Na jednom by mal byt OS a na druhom Hardware test… Nabootujes z CD a otestujes co sa da. Pises sice, ze sa z CD bootnut neda, ale tiez nevieme okolnosti (co je na tom CD, je to original, napalovane, nove, doskrabane, funguje ti mechanika po nabootovani, atd).

xpalo
    Účastník (Participant)

noo, nenabootuje, ani z originalu :) cd nie je doskrabane ani nic podobne, mechanika funguje normalne (ked nastaruje samotny book). ked vlozim bootable usb (z ktoreho bezne startujem a instalujem ine mac) nastavim v preferences aby startoval z toho usb, po restarte dlho ticho a nakoniec aj tak nastaruje z hdd/ssd. zas nie som uplny blb :) skratka kym sa neobjavi jablko, akoby igniroval usb porty, klavesnicu atd…ale neviem citat logy a ani netusim co moze byt vo veci. akoze kludne ho mozem doniest, ak sa ti chce v tom rypat :) ale narovinu, nemienim donho investovat, dam ho ak tak synovi s tym aby ho nikdy nevypol :D

Ronald
    Účastník (Participant)

palo, do bootmenu sa vieš dostať ? resp. ak sa tam dostaneš, zobrazí Ti USB ?

eraserv6
    Účastník (Participant)

Kolko tam mas RAM modulov? Skus jeden vytiahnut alebo prehodit do druheho slotu

xpalo
    Účastník (Participant)

do bootmenu sa neviem dostat. drzal som alt 15 minut az ma bolel prst. ram su 2, ale uz som tam dal aj ine, tieto odskusal v inom kompe. ziadna zmena. komp normalne fungoval, potom bol nejaky cas v skrini a odvtedy robi toto. mal som uz von aj motherboard, vsetko vycistene, prepastovany procak atd. ked nastartuje, fici jak novy, hlavne s ssdckom, ale ten start…

xpalo
    Účastník (Participant)

este ma napada prehodit na skusku bord do druheho, ci to nebude nejakou periferiou. je mi divne ze nevidi ten BT, ci to nema suvislost?

dfx
    Účastník (Participant)

Je to ten biely macbook s Intel GMA X3100 grafikou?

Skus nechat zapojeny len jeden modul RAM, odpoj vsetko, co netreba, a potom skusaj, ci nezacne normalne nabiehat. Napriklad skusaj bez baterky so zdrojom, bez cd mechaniky, … atd . Mozes skusit bez disku a bootovat z usb, dalej odpoj disk a skus bootovat z cd mechaniky, atd. Skus odpojit klavesnicu a skus bootovat s usb klavesnicou.

Ale obavam sa, ze odisla doska.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

Ok, rad sa s tym trochu zabavim. Napis mi na pavhal(a)gmail.com a dohodneme sa.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.