instilácia Yosemite z USB bola jediná bezproblémová záležitosť trvajúca asi 15 minút…downgrade je nemožný známymi spôsobmi, ktoré človek nájde kde-tade pohodené na nete.
Yosemite som preinštaloval asi deň po prvom spustení, čo bolo asi pred týždňom. S týmto novým yosemite-om sa mi podarilo konečne prihlásiť na app store a stiahnuť si aktualizácie a ako tak rozchodiť programy, ktoré som na tom potreboval. Po ich týždňovom používaní-skúšaní som došiel k záveru, že to takto ozaj nemôže ísť ďalej, a začal tento topic.
2JFK: Neskúšal som veci, ktoré hovoríš, teraz je to celkom irelevantné, nakoľko som v očakávaní nového mb. Ako som písal, šiel na výmenu. Každopádne ďakujem veľmi za postrehy od všetkých.
Btw, teraz ma napadá, používa niekto z vás antivirový program na ktoromkoľvek OS X ?
Nie, antivíraky sa tu riešili uz 103939x a každý kto začne túto tému tak odtiaľto uteká s plačom.
(Ako by povedali naši českí bratia, “vyčmáhol vocasem”) :D
Nikdy ANTIVÍRUS na Mac!
to JFK: Aku verziu 10.10.2 mas, beta 3? lebo ja mam beta 1 a nic moc, ked sa mi uspi hard tak uz sa nerozsvieti monitor a musim restart. A nemas link na betu 3 lebo ju zaboha nemozem stiahnut.
To vytazenie CPU si uz pozoroval v Activity Monitor? Bez toho je kazda rada o nicom, lebo nevieme, kde je problem.
Opakujem jedno: odinstaluj Flash. Nie je problem si pre safari ci Chrome stiahnut extension pre HTML5 video.
Nemam Flash a Youtube, Vimeo, Sme a vela inych videii mi ide uplne bez problemov. MUSI.
Kazdopadne, odsleduj vytazenie CPU a hod to sem, inak nevieme, kde moze byt chyba.
Ja to vidim na to, ze chybu robis niekde ty. Neber to za zle, ale u uzivatelov Windows sa s tym stretavam bezne, ze sa snazia nasrobovat “myslenie” z Windows na Mac. Ala rady – preformatim disk, preinstalujem system, lebo takto to je na Windows a musi aj na Macu. Blbost.
2 Jozef Remen: procesor je vyťažený minimálne, RAM je stále plná, teda pri už spomínanom smiešnom zaťažení.
Tak isto opakujem jedno, samotný prehliadač safari nechcel načítať akúkoľvek stránku. Ani sa to nepohlo. Firefox bez problémov s výnimkou youtube a stránok ako apple.sk atď. Všetko čo súviselo s apple, ich servery atď stým bol problém. Keď sa mi však podarilo konečne pripojiť na appstore a nainštaloval som update, aktualizoval sa aj safari. Potom vedel načítať stránky, no pri stánkach ako youtube si hneď pýtal flash player. Sám ma k tomu vyzval, že potrebuje novšiu verziu. Takže nieje o čom. Takže nemusí, ako píšeš ty, že musí fungovať…Je to celé strašne divné a preto som to vrátil. Nechcem to. Načo mi je počítač za 1200 E keď tam nefunguje základ…
Viem čo myslíš ohľadom toho myslenia z Win na Mac, to beriem, ale naozaj neviem kde by som mohol robiť chybu, keď po čerstvej inštalácii sa ani na internet nepripojím a to integrovaným programom (safari). So samotným pripojením by problém nemal byť. Router mám úplne nový, rovnaký aký bežne ľudia používajú aj na apple zariadenia. Aj keby bol problém s routrom, nemôže to mať vplyv na samotný chod počítača a správanie sa celého systému ako som už spomínal (mrznutie, samovoľné zmazanie sa aplikácií, lagovanie grafiky a zvuku atď atď…).
A s tym flashom to je blbost. Proste zapni html5 rezim na youtube alebo pouzi doplnok pre HTML5.
Problem s nacitavanin stranok je sposobeny zlym handlovanim DNS. Tipujem providera Telekom a DSL linku? Ak je to tak, tak je to jasne, lenze to je vina telekomu. Nastav DNS na google dns a pojde vsetko ako ma.
Tak to sa nacaka. apple sa neohliada do minulosti a stroje presunute do skladov po uvedeni noveho systemu ho maju uz predinstalovany bez moznosti downgrade. Kedze skladove zasoby Apple su len v malo pripadoch nad 2-3 dni, vidim to velmi nerealne :)
Autor
Zobrazuje sa 17 príspevkov - 21 až 37 (z celkového počtu 37 )