Problem s Wifi

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Problem s Wifi

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    milankurucz
    Účastník (Participant)

Ahojte,

mam problem v kancelarii s WiFi pripojenym a to nasledovny:

V kancli su 3 pocitace 2 ks s windows 7 a jeden kus MacBook Air momentalne s OS Sierra.

problem spociva v tom ze ked je MacBook vypnuty tak WiFi na Windowsoch bezi bezproblemov akonahle vsak zapnem MacBook Wifi na Windowsoch prestane fungovat, najde ju aj sa na nu pripoji ale nie je net. Niekedy to blbne tak ze na Windowsoch nezoberie heslo na Wifi aj ked je spravne.

Akonahle restartnem router tak WiFi na Windovsoch ide chvilu a potom zase zacne blbnut.

Skusal som uz vymenit wifi kartyna pc windovs (jedna externa a jedna interna) – myslel som ze problem je v nich resp si to myslel technik.

Je to podla Vas problem v Macu? Akonahle nejde mac Wifi ide na Windowsoch bezproblemov.

Dakujem

iTuxx
    Moderátor

skusil by som iny router. Ja som sa prednedavnom stretol s podobnym problemom ale namiesto macbooku bolo BlackBerry. Nepodarilo sa mi to vyriesit.

bacil
    Účastník (Participant)

Nemas na obidvoch kompoch rovnaku ip adresu?

????
    Účastník (Participant)

:-)

raul
    Moderátor

Co by som skusil, v tomto poradi:
    1, zmen channel na wifi
    2, nastav na win aj mac pevnu ip adresu
    3, nastav dns server na vsetkom (router aj zariadenia 8.8.8.8 – ak sa bojis spehovania, tak 8.8.4.4 … joke :P)
    4, samozrejme, skus zaktualizovat router, alebo ho dat do tovarenskych nastaveni..

????
    Účastník (Participant)

iTuxx
    Moderátor

raul: ty zijes??????? uot d fak :-O

raul
    Moderátor

ituxx: stale nejako… :)

s303:
    1, poradie je nie podla relevantnosti, ale narocnosti na vykonanie – zmena channel to zrejme nesposobuje, ale ako pisem, vyskusal by som to – staci zly ovladac na win alebo zly firmware a moze pomoc aj takato hlupost.

2, a 3, neprakticky workaround = mozno fungujuce wifi bez spominanych problemov. Kedze mu neviem napisat novy firmware na router, skusam pomoct workaroundom. O chvilu by som zas sebe chcel pomoct s workoutom. Asi z toho zas nic nebude.

4, moze, nemusi, treba skusit

????
    Účastník (Participant)

raul
    Moderátor

s303: no presne, snazim sa poradit ako sa da podla toho co viem :)

ten moj workout… no.. ani ja o nom nemam sajnu, dostal si ma :)

????
    Účastník (Participant)

JFK.
    Účastník (Participant)

je to workaround chlapci, workout je predsa niečo iné :'( vidno, že nechodíte do posilky… ale to ani ja :D

kde je fitness-nazi? ituxx…

raul
    Moderátor

džefo! citaj poriadne :)

????
    Účastník (Participant)

JFK.
    Účastník (Participant)

????*soooooorry*

milankurucz
    Účastník (Participant)

skusil by som iny router. Ja som sa prednedavnom stretol s podobnym problemom ale namiesto macbooku bolo BlackBerry. Nepodarilo sa mi to vyriesit.

iTuxx

Inak nevie sa ani BB pripojit na WiFi ked ide Mac (BBQ10)

milankurucz
    Účastník (Participant)

Dakujem za podnety skusim vsetko vyskusat a urcite dam vediet. A co sa tyka presnejsieho popisu problemu tak sa ospravedlnujem ale vobec nie som znaly problemu a tematiky takze musim cakat na technika

raul
    Moderátor

Vela stastia, daj vediet :)

iTuxx
    Moderátor

ja fakt netusim preco to neslo. Proste ked bolo blackberry iba pripojene, tak vsetko ostatne v sieti fungovalo. Akonahle som na nom spustil dajme tomu youtube alebo internetovy prehliadac, na vsetkom pripojenom prestal internet ist. A to uplne. Ziadne take ze by to bolo spomalene. Proste prestal ist uplne, ako keby som odpojil privod od routeru.

Niekde sa to tu riesilo na fore, pamatam si ten topik, aj som ho hladal, ale nenasiel som to a neviem ako inak to vyriesit okrem vymeny routeru. Inak je to tp-link. Taky isty mam na inom mieste a tam to blackberry problem nerobi. Nechapem to.

jfk: niesom workout nazi, len tam chodim ked ty nasavas alebo sa opustas :-) vstup si do svedomia kamarat

JFK.
    Účastník (Participant)

ja už od augusta nepijem ;-)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.