php mail() leopard…

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software php mail() leopard…

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #62085
    Kukosk
    Účastník (Participant)

    Cauko …
    Vie dakto poradit ???
    Prestudoval a spravil som toto : http://jspr.tndy.me/2008/05/php-mail-and-osx-leopard/

    Nepomohlo… :(
    chcem len odosielat maily z localhostu…

    #155516
    Kukosk
    Účastník (Participant)

    zistil som ze je na to aj BASH prikaz…
    sendmail -f hahaah@sd.ds mojmail < mail musim pritom byt v zlozke kde mam subor mail s obsahom ... ale aj tak mi nic nepride :( cize chyba nie je asi v nastaveni apacha a php, ale niekde inde :(

    #155518
    Jod
    Účastník (Participant)

    Netreba ti niečo také ako postfix?

    #155519
    Kukosk
    Účastník (Participant)

    ano ale nenasiel som postfix pre leoparda… moznoze by to riesil …

    #155520
    Jod
    Účastník (Participant)
    #155521
    Kukosk
    Účastník (Participant)

    pozrem sa na to zajtra… teda dnes ked vstanem :) malo by to pomoct ?

    #155534
    zero0x
    Účastník (Participant)

    na to mas sendmail – to je standardne pod macom ..

    problem je, ze adresa kam to posielas mail neprijme, pretoze si nevie overit server z ktoreho to posielas (maju tam byt reverse dns zaznamy – vlastne tomu sam velmi nerozumiem)

    ale ked niekto vie jak sa to da zrobit, budem vdacny

    #155536
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Jak pisal Jod treba nakonfigurovat a pustit postfix. Tu je docela rozumny navod na nastavenie tak aby to posielalo cez dalsi smtp server – asi najrozumnejsie:
    http://www.macosxhints.com/article.php?story=20081217161612647

    #155539
    Kukosk
    Účastník (Participant)

    A neda sa to nejak spravit aby som to posielal bez smtp providera ? lebo keby som takymto sposobom posielal spam, tak by som mu robil zle… a celkovo … chcem posielat tie maily z mojho mailservera…

    #155540
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Si najprv over u svojho poskytovatela internetu ci to vobec je mozne – vacsinou tato moznost byva tvrdo blokovana. A to co pises nedava zmysel – prave ak by si posielal spam zo svojho pocitaca narobil by si mu zle (mohol by sa dostat do blacklistu a nikomu z jeho zakaznikov by nesli posielat maily), ak budes pouzivat SMTP server tvojho ISP on si uz zabezpeci aby nepresiel nejaky spam.

    #155551
    ervin11
    Účastník (Participant)

    mrzo & jod: ste si isti, ze treba mat postfix? Ja som isty iba v jednom – treba mat SMTP server. Co je sendmail? Predsa SMTP server. A Postfix? Tiez SMTP server. A navyse z coho je postfix odvodeny? Zo sendmailu. Drz sa jednej zasady – pouzivaj to, co uz mas v systeme…

    A mimochodom stavim sa, ze ani postfix ti nepojde. Preco. Lebo ho treba spravne nakonfigurovat – prave tak ako sendmail. Pokial ti nepojde posielat napr. z prikazoveho riadku, tak zabudni ze ti pojde z cohokolvek ineho. Skus pogooglovat s klucovymi slovami napr. “sendmail telnet” a podobne.

    A este na zaver: podla mojho nazoru spravna konfiguracia postoveho servera patri k jednej z najobtiaznejsich tem. Zdoraznujem SPRAVNA konfiguracia. Suvisi to dost napr. aj s DNS a MX zaznamami, konfiguraciou smarthosta a pod. Navyse dost providerov blokuje odchadzajuci SMTP traffic (prave kvoli virusom a blacklistom, ako to tu ktosi spominal). Pokial to ale potrebujes dorucovat iba lokalne, tak to je znacne jednoduchsie. V kazdom pripade si nemozes napr. buchat do konfiguracie domeny take ake ta napadne…

    #155572
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 ervin11 – ak sa strasne nemylim tak Postfix je defaultne v Leopardovi a ten sendmail na ktory sa odkazujes, je vlastne len maskovany Postfix (kvoli kompatibilite). Rozbehaval som ho uz davnejsie ale fakt si nepamatam zeby som ho musel extra instalovat do systemu, myslim, ze som ho musel len spustit kedze defaultne nebezal (a myslim, ze aj toto bolo uz poriesene v niektorom update). Overit si to mozes prikazom whatis:
    >whatis sendmail
    >sendmail(1) – Postfix to Sendmail compatibility interface
    Ku konfiguracii – on nepotrebuje aspon podla toho co pisal rozbehavat postovy server, on chcel len mat moznost poslat mail z prikazovej riadky – konfiguracia “vseho vsudy zadna” (vo vacsine systemom to proste ani nemusis rozbehavat/konfigurovat – ide to). DNS a MX zaznamy co spominas sa pouzivaju v pripade posielania mailu len na zistenie na aky server to ma poslat, takze sa znovu nic nekonfiguruje.
    Jediny zasadny problem, ako som uz spominal ja aj ty, je blokovanie SMTP zo strany ISP.

    #157338
    ervin11
    Účastník (Participant)

    ups… neviem, preco sa mi zdalo, ze v Leopardovi je sendmail, zrejme preto ze aspon ja (a BSD) ho pouzivame ako default… ;) V kazdom pripade na tom, ze netreba nic instalovat to nic nemeni.

    Celkom som asi nepochopil, co vlastne chcel dosiahnut, takze pokial iba odosielanie mailov z riadku, tak nic jednoduchsie:

    mail -s “Subject e-mailu” komu_ma_ist@email.sk [ENTER]
    Nejaky obsah emailu {ENTER]
    .[ENTER] (ozaj tam ma byt bodka pred enterom)

    Akosi automaticky uz uvazujem o SMTP fungujucom obojstranne – teda aj prijem mailov z internetu, takze preto to DNS a MX… ;)

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.