Otázka

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Karol61
    Účastník (Participant)

Zdravím. Mam Macbook Air 13 s 128 GB SSD. Udržujem Macbook v poriadku nemám v ňom žiadne zbytočnosti len aplikácie a súboy čo potrebujem. Viditeľné obsadenie čo zobrazuje Informácia SSD Aplikácie a Utility je cca 10 GB a ostatné na SSD cca 5 GB. Teda spolu cca 15 GB. Informácia o využití SSD je cca 85 GB. Ak odrátam od informácie 85 GB skutočných cca 15 GB tak nechápem kde je 70 GB. To má OSX 70 GB alebo si OSX niekde ukladá súbory čo treba ručne vymazať. Vopred ďakujem za radu. Knižnica má 53 GB. Je to reálne ?

Gren093
    Účastník (Participant)

Mne sa raz stala jedna vec, ze sa mi uz neviem v akej polozke (tusim System) automaticky kopiroval jeden subor dokym mi nenaskocilo na obrazovke okno ze mam volne iba 1GB (Vyse 80GB tej blbosti sa nakopirovalo automaticky). Vobec som nevedel co to je, tak som sa do toho rucne pustil a vymazal nejake polozky. Na scan systemu pouzivam DaisyDisk.app. Skus si stiahnut trial.

PHmak
    Účastník (Participant)

Ja by som ti poradil aplikacie MacPaw Gemini a CleanMyMac su to sice platene aplikacie ale udrziavaju moj iMac v dobrej kondicii a zbavujem sa jednoducho vsetkeho nepotrebneho ci uz na HD alebo RAM.

????
    Účastník (Participant)

si spusti ten DaisyDisk, najdi kde je tolko dat a pastni to sem …

Karol61
    Účastník (Participant)

CleanMyMac používam a nevymazal o nič viac ako vždy. Stále mám stav ako som písal. Vyskúšam DaisyDisk uvidím :-)

shadower
    Účastník (Participant)

nerobi ti lokalnu zalohu ?

Karol61
    Účastník (Participant)

Super vďaka programu DaisyDisc som problém vyriešil. Ďakujem za radu.

Gren093
    Účastník (Participant)

Pozor na mazanie niektorych dat, ak spustis scan ako admin a vymazes niektore data ktorym nerozumies, mozes dostat prekvapenie v podobe „Kernel Panic“.

Karol61
    Účastník (Participant)

Ja mažem len uživateľské data.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.