Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › OS Yosemite – boot camp a instalacia Windows 7 z USB problem
- This topic has 9 odpovedí, 4 hlasy, and was last updated pred 9 years, 11 months by Y2K.
-
AutorPríspevky
-
23. januára 2015 o 16:05 #103875Y2KÚčastník (Participant)
Tak mam jeden problemik s ktorym si neviem dat rady.
Snazim sa nainstalovat Win7 pomocou bootcampu
Najskor som musel povolit bootcampu instalaciu z USB, to som nasiel na nete a to islo hladko.
Ale potom postupujem podla pokynov a:
1. mam usb 8GB – bootcamp si ho sam naformatuje a spracuje ako treba
2. mam obraz win 7 iso 64bit
3. pridavam particiu k existujucemu systemu, takze particia sa vytvori to problem nie jeproblem nastava po restarte
USB ukazuje ako nebootovatelne takze mi nic nenastartuje ani sa nic nedeje, iba Non system disk hlaskaPotom musim startovat cez Options a vybrat operacny system Yosemite a Mac nastartuje normalne
Vedel by dakto poradit?
Neviem ci robim cosi zle alebo co
Skusil som uz asi 4 obrazy iso win7 a asi 3 rozne usbcka, furt to isteMacBook Pro late 2009
23. januára 2015 o 16:59 #400220eraserv6Účastník (Participant)Nie kazdy Mac vie nabootovat Windows z USB. Ak sa nemylim tak to vedia len stroje ktore nemaju DVD mechaniku ale nie som si tym isty.
Moj MB alu 2008 a iMac 2011 taktiez z USB windows nenabootuje23. januára 2015 o 17:03 #400221bawyModerátormacbook pro late 2009 potrebuje ten windows cez superdrive…tiež som to milion krát skúšal ale až superdrive pomohlo, myslím že eraserv6 má pravdu, bootovať windows z USB vedia v základe len bezsuperdrive stroje..
24. januára 2015 o 22:58 #400288Y2KÚčastník (Participant)No to bude troska problem nakolko namiesto mechaniky je SSD :)
ale preço by to nevedeli? no problem bol ze usb load nebol v ponuke boot campu ano to je pravda, ale to sme osetrili a uz sa to tam pridalo…
vsetko prebehne ok ako som pisal len proste to USB nie je bootovatelnenechce sa mi verit ze to kvoli superdrive….myslim ze problem je inde nie ze to mac nevie
respektive ako sa prejavuje ked stroj ma DVD ze „to nejde“, co nejde? nema v ponuke bootcampu USB moznost? alebo nieco ine?
25. januára 2015 o 7:54 #400294bawyModerátorprejavuje sa to tak že ho nevie nabootovať z USB…
proste je to tak…mal som macbook pro late 2011 a nešlo mi to, musel som hodiť na chvíľu naspäť mechaniku… teraz mám retinu bez SUPERDRIVE a ide to bez problému..25. januára 2015 o 8:52 #400301Jozef RemenÚčastník (Participant)EFI firmware v starsich strojoch nemal podporu pre USB bootovanie ne-OS X systemov, z toho dovodu, ze pouziva BIOS emulaciu pre tieto OS a v danej generacii srojov ta emulacia nebola az tak vymakana.
Otazka je, ako pripravujes to bootovacie USB s Windows? Pouzil si utilitu od Microsoftu?
http://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool
25. januára 2015 o 15:35 #400333Y2KÚčastník (Participant)nie, ziadne nic take
ako pisem, pouzil som len bootcamp, ten mi pri kazdom spusteni a snazeni sa znova nainstalovat windows VZDY a sam naformatuje a nastavi USB tak ako ma byt (malo by byt) takze aj keby som to predtym spravil ze ho naformatujem ako treba a potom pustim boot camp, ten to USB zas prepise
aby boli obrazky tak presne takto ako v tomto navode, ale po prvom restarte ako som pisal mam problem ze nic nenabehnehttp://www.howtogeek.com/186907/how-to-install-windows-on-a-mac-with-boot-camp/
25. januára 2015 o 16:04 #400335Jozef RemenÚčastník (Participant)Na nejakom PC alebo vo virtualke pouzi tu utilitu od MS a hod tam ten image s Windows na USB klucenku.
Musis mat instalacku Windows. To zjavne mas, otazka je, ze ake :)
Bootcamp totizto je velmi preberavy a nejake OEM Windows rovno odmietne. Ak ti to ale bez pindania robi instalacku Windows na USB disk a vidis tam nejake subory, tak asi mas stary Mac. Ale skus to este tak, ako pisem.
Skratka bootcampu nedavaj ziadne USB na formatovanie. Particiu mas urobenu, rachni tam ten image cez tu utilitu a restartni pocitac s ALT/Option klavesom. Mali by sa tam zobrazit 3 oddiely – hlavny, Recovery a USB disk.
Ak nie, tak mas holt stary Mac na bootovanie z USB.
Existuje este iny, nie znamy sposob (aspon som to nikde nenasiel), ale to uz je pre otrlych. Vo VMWare Fusion je mozne namontovat priamo fyzicke oddiely na fyzickom disku a nainstalovat Windows takymto sposobom cez VMWare. Samozrejme neinstalit jeho ovladace, ale tie bootcampove po restartovani do nainstalenych Windows.
Takto som to robil ja, kedze mam MBP 2008 s SSD namiesto superdrive.
25. januára 2015 o 16:59 #400338Y2KÚčastník (Participant)Tak to skusim este takto
Tiez mam SSD namiesto mechaniky…Inak skusil som to USB co vytvara boot camp v inom compe a ono ozaj nie je bootovatelne, takze asi jedina chyba je prave too ;)
25. januára 2015 o 17:18 #400339Y2KÚčastník (Participant)taaak som to skusol tak ze USB bootovatelne cez oknows a ono to ide :)
ze ma to nenapadlo skor….
dakujem velmi pekne
jediny problem teda bol ze boot camp nevie spravit bootovatelne USB -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.