Orange Fibernet

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Orange Fibernet

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 54 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55186
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň,

    chcel by som sa informovať ohľadom Orange Fibernet. Máte s ním niekto skúsenosti? V blízkej budúcnosti (hneď ako bude pre môj dom dostupný) ho plánujem kúpiť. Celkovo platí, že slováci nie sú veľmi zbehlí v oblasti Mac-ov, takže sa chcem poistiť Vašimi skúsenosťami.

    K tomuto pripojeniu je dodávaný router D-Link. V reklamách síce ľudia používajú Macintoshe, no ako som zistil, zábery nie sú autentické.

    Ak by ste teda boli takí láskaví a podelili sa so mnou o skúsenosti a možnosti tohto pripojenia, bol by som Vám veľmi vďačný.

    Ďakujem

    P.S.: Majú dynamickú IP adresu, však? To znamená, že keď resetnem router, mám novú IP a na Rapide reload, áno? :D

    #110351
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Sú dovolené BUMP-y? :)

    #110354
    Aleks
    Moderátor

    Myslím, že by to malo byť kompatibilné…
    Skús zavolať na tú ich linku 939 tam ti asi budú vedieť tieto otázky zodpovedať.
    A celkom ma prekvapilo, že to DVD čo som dostal poštou (asi aj ty) na macu vôbec išlo, Orange neni moc user friendly.

    #110355
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Myslím že Orange je viac user friendly ako Mac friendly… :D Už som im v minulosti niekoľkokrát písal na podporu, no o Macoch veľa informácii nemali. Skôr by som potreboval niekoho so skúsenosťami.

    Mimochodom, do akej miery sa dá nastavovať router?

    #110356
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Vobec nezalezi, o aky pocitac alebo operacny system ide. Fibernet sa predsa pripaja cez konvertor do routra a router klasickym Ethernetom alebo Wi-Fi.

    Existuje dnes OS ktory nepodporuje TCP/IP? S Macmi teda tato otazka nema nic spolocne. Je to normalne sietove pripojenie a funguje vsade.

    #110357
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Myslím, že existuje. Napríklad taký DOS alebo záchranný Linux.

    No ale dobre… Vďaka za ochotu, majstre.

    #110358
    riso
    Účastník (Participant)

    dominik ma pravdu s tou vifinou ja mam ten dlink doma pripojeny na microcom rooter od t-comu a v celku to funguje. k tomu orange este tolko ze j to sidce najrychlejsie momentalne a casom to bude stat cez tisic korun a ma to zatial detske choroby. TV napriklad nepodporuje teletext, a mozte na troch TV pozerat naraz vzdy len jeden kanal… atd. Ale je to buducnost to je fakt.

    #110360
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Myslím si, že Teletext je dosť stará technológia. Orange Ti poskytuje prehľad programov na týždeň dopredu aj s kompletným popisom a dokonca vyhľadávaním. Oproti Teletextu je to niečo oveľa lepšie. Na tie ďalšie veci máš Internet. Kanálov môžeš pozerať aj viac naraz. Len musíš mať viac set-top-boxov. Je to v podstate to isté, ako u satelitnej televízie…

    Prečo si myslíš, že to bude časom drahšie? Teda, ak som správne pochopil.

    #110399
    yop
    Účastník (Participant)

    Ja mám fibernet. Zatial som s ním spokojná dosť rýchlo načítava stránku takže neni problém…čo by si potreboval presne vedieť??

    #110403
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ďakujem Ti za ochotu. Takže:

    Aký máš program? (12, 30 alebo 60 Mb/s)
    Akou rýchlosťou Ti to bežne sťahuje? Ak presne nevieš a bola by si pre mňa ochotná urobiť test, skús stiahnuť niečo nad 300 MB z apple.com/downloads.
    Máš dynamickú IP adresu?

    Aký je Tvoj celkový pohľad na inštaláciu? Vŕtali veľa? Viem, že to môže byť veľmi rôznorodé, no ak by to mali byť ako s Robur Net-om…

    Ďakujem Ti :)

    #110404
    jurosik
    Účastník (Participant)

    pokial som v skole daval pozor, a co to pamatam, tak teletext je analogova zalezitost, cize pri digitalnom vysielani nie je, iba ak by sa nejakym sposobom emuloval…

    #110410
    mrzo
    Účastník (Participant)

    no od settopboxu ide signal k TV analogovy ak si zas ja dobre pamatam takze tam problem nevidim :-) – teletex je sucastou analogoveho signalu to ano, ale myslim ze je digitalne kodovany takze si nie som isty ci si daval v skole dost pozor :-)

    #110414
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Mrzo: Nemáš ani náhodou pravdu, prepáč. Nejde o to, či by tam ten Teletext mohli dať, alebo nie. Ide tu o to, že pri digitálnom vysielaní je bezpredmetný. Načo by Ti bol, keď máš jeho ekvivalent s popisom programov na týždeň dopredu, bez čakania kým obehne tých 900 strán a dokonca s vyhľadávaním. Podľa mňa by Teletext určite dokázali napodobniť. Ako som však už povedal, jeho účelovosť by bola nulová.

    Ad Set-Top-Box: Keďže Orange poskytuje aj 3 programy vo FullHD, analógové spojenie medzi Set-Top-Box-om by bolo obmedzujúce. Pokiaľ ja viem, cez analóg Ti FullHD nepôjde. Preto je potrebný HDMI. Samozrejme, existuje aj analógové spojenie, no na druhej strane by bolo blbé, že ten, ktorý používa lepšiu prepájaciu technológiu, nebude mať zastaralú Teletextovú technológiu.

    Záver: Teletext je plne nahradený, ba až prekonaný.

    #110417
    mrzo
    Účastník (Participant)

    v com konkretne nemam pravdu ? :-) settopbox ma aj analogovy vystup a neviem teda kolko z vas ma TV s HDMI vstupom ja ich moc nepoznam – ale iste kto chce moze si ku fiber netu kupit aj fullhd TV :-)
    Ta moja poznamka mal byt skor konkretne na jurosika a oprava ze teletext je analogova zalezitost.
    Inak plne suhlasim ze bazirovat na teletexte ked mas minimalne 15 Mbit pripojenie na internet a ine technologicke vymozenosti je usmevne :-)

    #110418
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Trošku zle som Ťa prvýkrát pochopil. Prepáč. :) Myslel som si, že bazíruješ na Teletexte, ako “riso” na prvej strane. Respektíve aspoň udávaš Teletext ako základnú technológiu, ktorá v tejto službe nesmie chýbať. Ok. Teda už sa rozumieme. :)

    #110432
    jurosik
    Účastník (Participant)

    ako som vravel, “ak som dobre daval pozor”… a to som nedaval vobec… tak ci tak, mate pravdu chlapci, teletext nie je potrebny, a prenasat na novu telku analogovy signal by bola hlupost

    #110437
    riso
    Účastník (Participant)

    milanM: drahsie to bude lebo toto je zavadzacia cena kto to teraz objedna ziska vyhodu ze v case viazanosti bude v tejto cene.

    #110452
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    riso: Nie som si istý, či to musí byť nutne drahšie. Zober si, že to môže byť aj psychologický trik – zmluva Ťa viaže na 36 mesiacov (teda ak chceš hardware za 16K de facto zdarma). Ak si zmeníš program, účtuje sa Ti stále podľa cien v období, v ktorom si sa upísal. Preto teoreticky môžu nalákať 200.000 ľudí na 3 roky a v roku 2008 znížiť cenu kvôli konkurencii zo strany UPC. :)

    Ak to však bude ako hovoríš – t.j. s následným zdražením, asi do mesiaca urobím veľmi výhodnú vec. :) Potom je tam výhoda, o ktorej si hovoril.

    Necháme sa prekvapiť. ;-)

    #110454
    Aleks
    Moderátor

    Pochybujem, že to zdražia. Nepamätám, že by sa niečo takto zdražilo… Snáď keby to stálo 99sk ale hento je relatívne normálna aj keď celkom dobrá cena…

    #110588
    yop
    Účastník (Participant)

    Mám 30Mb/s
    Vieš čo ja sa v tom moc nevyznám tak ti asi neporadím sorry. Jedine že by si my presne povedal čo robiť…
    Inštalácia trvala 4 hodiny, u každého je to samozrejme iné podľa toho, kde si ho chceš dať urobiť. Ale nevŕtali veľa…neviem asi som ti moc neporadila že…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 54 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.