oplatí sa mi macbook?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware oplatí sa mi macbook?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72171
    konkurent
    Účastník (Participant)

    Zdravím, mám menšiu dilemu a chcel by som si nechať poradiť, rozhodujem sa že si kúpim nový notebook, a padla voľba na niečo prenosnejšie, 13-14 palcov, najviac ma priťahuje macbook white alebo macbook pro(starší model sa dopredáva za dobrú cenu), lenže ako študent VŠ budem onedlho potrebovať pracovať v AutoCADe a neviem či by to bolo na OS X možné :-/ s OS X už nejaké skúsenosti mám, a ten systém sa mi páči, a ešte aj na internáte čo máme sieť, kde sú filmy, videá nejaké dokumenty a tak, neviem či by mi táto win sieť išla aj na OSX? oplatí sa mi MB? nebudem si musieť o rok kupovať nový notebook aby som mohol pracovať v AutoCADe alebo sa mám radšej pozrieť po nejakom Vaiu ? za rady vám dopredu ďakujem :)

    #229975
    tankista
    Účastník (Participant)

    rozhodne sa pozri po Vaiu :) pre teba mac nie je vhodny.. :)

    #229976
    LackoB
    Účastník (Participant)

    A veď ten AutoCad je aj pre Mac, to si nevedel?
    http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=15421056
    A kremä toho, už sa to tu niekde písalo, na tomto fóre, že ten AutoCad má prísť aj na Mac.
    Sieť ti pôjde, aj na Mac.
    Plus, môžeš si Winshit virtualizovať, zoženieš z PirateBay nejakú funkčnú kópiu xp a kúpiš Parallels a ide to perfektne, aj keď neviem na čo by si to potreboval.
    Pamätaj: čím viac tam dáš RAM-ky, tým lepšie ti bude bežať ako virtualizovaný systém, tak aj graficky náročnejšie veci.
    Čau
    LB

    #229977
    t6mas
    Účastník (Participant)

    tiez sa priklanam k Vaio.. :)

    #229978
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @LackoB
    tak najskor povies ze AutoCAD je aj pre osx a potom este anvyse das aj link kde je velkym pismom ze “Comming soon” ..to tam je uz vyse pol roka.
    Takze zetial ten autocad pre osx neni ale pravdepodobne bude – niekedy.
    Virtualizovany autoCAD asi tiez nebude bohvieco pretoze je to software ktory vyzaduje vacsiu vypoctovu silou. V tom pripade by som skor volil BootCamp a nativne nainstalovany windows. Ale ak chces windows tak to nepotrebujes Mac.

    #229982
    termix
    Účastník (Participant)

    No ten autocad pre mac ma byt uvedeny v oktobri, takze kazdu chvilu. Len treba cakat :)

    #229986
    petiar
    Účastník (Participant)

    Je nejaký problém púšťať AutoCAD cez BootCamp? Akurát to by si musel zakaždým reštartovať počítač, neviem či sa ti taká myšlienka páči. Možno by to stálo za to skúsiť aj ako by to šlapalo virtualizovane (Parallels), ale neviem, nikdy som s AutoCADom nepracoval. Možno asi fakt radšej to Vaio, pre istotu.

    Windows je skvelý operačný systém, ľudí čo sú schopní napísať “Winshit” nikto nemôže brať vážne.

    So sieťou problém mať nebudeš, TCP/IP je furt také isté či máš Windows alebo Mac OS X.

    Nabudúce skús lepšie napísať názov témy, napr. AutoCAD a MacBook – možno sa nájdu ľudia ktorí s tým už majú skúsenosti a poradia lepšie. Tám s variáciami na “oplatí sa mi macbook?” je tu už ako maku a majú vysoký potenciál byť ignorované. ;-)

    #229992
    raul
    Moderátor

    petiar: krasne, vsetko napisane! I like :)

    #230006
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Neoplati. Pozri sa po nejakom slusnom tablete. Pripadne inom notebooku. Windows 7 je myslim na tom celkom fajn a radsej si tam daj 6 GB RAM ako investovat do Macbooku. Pre niekoho je Mac nieco ako modla na co nema nic a nikto. Pokial potrebujes CAD tak ani nad nim neuvazuj. Jedneho dna si za zarobene kupis Mac na doma a povies si bolo to dobre rozhodnutie.

    #230034
    konkurent
    Účastník (Participant)

    dakujem za všetky rady, bol som dnes pozrieť aj to VAIO ale to má dosť slabú výdrž baterky, musím sa ešte po niečom podobnom poobhliadnuť :)

    #230038
    raul
    Moderátor

    pozerat vydrz bateriek na notebookoch nema podla mna vacsi zmysel – aj ten co pise, ze mu vydrzi 10 hodin po roku vydrzi len 2…. Takze to mas asi jedno – aj tak budes mat vsade elektrinu :)

    #230058
    Benne
    Účastník (Participant)

    Ale mat ntb s nazvom vajo :D nestastny nazov :D ale berte to ako srandu, urcite nie argument na odradenie od kupy ;) vajo :D

    #230075
    rob.m
    Účastník (Participant)

    Neboj sa Mac u. Mám známeho architekta a tiež dlho riešil dilemu. Nakoniec kúpil Mac. Auto Cad a všeličo iné má cez Parallels a W7. Keď som bol pri ňom nepostrehol som žiadne zdržanie alebo sekanie pri práci (čo kolega oproti s Win mašinkou nemohol povedať)

    #230079
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    rob.m sorry ale to co tvrdis nemoze byt pravda. Hadam nechces povedat ze chlapik ktory mal virtualizovane XP mal vyssi vykon ako ten kto ich mal nativne? Sorry ale toto je najvecsia hlupost aku som cital.

    #230081
    monicqa
    Účastník (Participant)

    mat vaio nie je hanba. v sucasnosti su to jedny z najlepsich pc pre windows.

    #230088
    rob.m
    Účastník (Participant)

    Hurfo Ja som videl ako projektoval v programe na MBP (zapojenom na veľkom monitore) a jeho kolega (Win) sa trápil(sem tam sa to zaseklo, musel počkať aby mohol pokračovať). Bolo to spôsobené starším PC kolegu (dnes mi hovoril že už si objednal nové PC). Písal som že ja som nepostrehol žiadne zdržanie a sekanie na MBP cez Parallels. A majiteľ MBP je veľmi spokojný so svojim rozhodnutím( schválne mi ukazoval ako sa mu dobre pracuje a ako ho nič nezdržiava).

    #230089
    iUser
    Účastník (Participant)

    pridavam sa k rob.m. pouzivam autocad 5 rokov, naprv na mb(black), teraz mbp cez vmware a xp. to co napisal sleepwalk3r, ze autocad vyzaduje vacsiu silu, je ta najvacsia blbost, asi ktoru som o autocade pocul. ak asi zrejme ides studovat architekturu alebo inzinierstvo jedine co ti bude robit problem je 3dsmax (inak ten si vyzaduje niekolko nasobne vacsiu silu ako autocad), odporucam potom bud zacat v autodesk maya alebo rhino 5.

    teraz si kup vaio, win 7 64bit a po dvoch rokoch budu aj priamo na osx vsetky alternativy pre architekta + to bude este odlahcene od bugov a podobnych zaciatocnych nedoladeniach.

    #230100
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @iUser
    nechcem sa nejak hadat ale za svojim nazorom si stojim.
    Jeden maly plosny spoj “nakreslis” bez problemov. Ale ak chces dizajnovat nieco co ma aj zmysel a nejaku vypovednu hodnotu tak ti asi na pohodlnu pracu virtualna masina stacit nebude.

    #230102
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Ja som narazal na nazor ktory vyvolava dojem ze rovnako vykonny stroj s virtualizovanym windowsom v macu je vykonnejsi ako nativny windows.

    #230198
    konkurent
    Účastník (Participant)

    teraz som zmätený, lebo názory sa nejako líšia :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.