O Hackintoshi

Domov Diskusné Fóra Nezaradené O Hackintoshi

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Autor
    Príspevky
  • #93312
    zero0x
    Účastník (Participant)

    > Hackintosh nikdy nebude Mac. Viaceri s tym mame skusenosti a ked si myslis, ze si to ojebabral a mas teraz lacny Mac, tak sa velmi mylis :) Ale ked ti staci zabugovany kvazi Mac tak sa kludne vytesuj :)

    Neviem ake mas ty skusenosti, ale ja mam zatial iba dobre. Rad by som zmienil, ze naozaj viem o com hovorim – takze, prosim, nepouzivaj takyto pasivne agresivny ton, naozaj to neocenujem. Skusme sa radsej sustredit na fakty, a nie na dojmy. (priklad. “zabugovany kvazi Mac” je dojem, “0 kernel panics v priebehu mesiaca” je fakt.)

    # Moje pocitace

    Prvy Hackintosh, ktory som poskladal bol pre rodinu, a teda lacny i3 procesor, integrovana grafika, 4GB ramky, HDD, uplny zaklad. Druhy je moj vlastny stolny pocitac, tam som dal stvorjadro i5, 16GB RAM, 128GB SSD.

    # Nakup

    Zakladom je kupovat komponenty, ktore su podporovane a nevyzaduju kernel extensions – to je to, co sposobuje nestabilitu. Pokial teda planujete nakup, staci si ich pozriet na http://www.tonymacx86.com/home.php a povyberat na zaklade toho.

    # Motivacia

    No ako som uz pisal v inom topicu [1], akosi som nevedel prijat to, ze moj MacBook Air (a predtym Retina) je poriadne drahy, a ked sa po rocnej zaruke pokazi, budem mat dost problem.

    Som softverovy inzinier, a teda tak rozmyslam. Zakldany princip sw inzinierstva je tzv. “decoupling”. Po slovensky, kazdy komponent by mal mat minimum zavislosti na inych komponentoch. To tym padom urobi udrzbu ovela rychlejsiu, jednoduchsiu, lacnejsiu. A preste opak toho teraz robi Apple tym, ze lepi vsetko dohromady.

    # …

    Planujem ho pouzivat ako hlavny pocitac, ale samozrejme si kupim aj notebook, bez toho to nejde. Ak mate nejake otazky, kludne sa pytajte.

    1. https://www.macblog.sk/forum/discussion/39070/2/pocitace-na-jedno-pouzitie-nevadi-vam-to/

    #351061
    hatto
    Účastník (Participant)

    nie som hardwareovy odbornik, ale moj nazor je ze windows bude vzdy menej stabilnejsi, kvoli tomu ze ten system musi podporovat obrovsku skalu rozneho hardwareu. naopak apple si presne vybera hardware aby to dokopy fungovalo spravne a aj system je lepsie nakonfigurovany pre dany hardware. ako softwareovy inzinier urcite sam vies ze robit system pre jednu konfiguraciu pc a pre 1000 roznych je dost rozdiel

    btw. mal som nainstalovany hackintosh na mojej toshibe asi 2 dni, potom som tam vratil windows. nepodporovalo to poriadne hardware (musel som kupit wifi usb kluc, audio vobec), mohol som tam mat len staru verziu, s bootovanim som mal neustale problem… ja potrebujem system ktory bude fungovat hocikedy, nemusim pozerat ci je update podporovany. nemam cas stravit den konfiguraciami, riesenim problemov a pod…

    #351062
    zero0x
    Účastník (Participant)

    No, ved preto som dopredu vyberal taky hardware, ktory sa pouziva v Macoch. Jasne, ze ked to das na nejaky random notebook, tak ti nic nepojde. :)

    #351063
    raul
    Moderátor

    zeroox: spat k mojej predchadzajucej otazke (A mas pocit, ze ten hackintosh je plnohodnotny “mac”? Plnohodnotny os x, nic sa nekazi, vsetko bezi ako ma? Ako aktualizacie ovladacov, hw, os x?) , nechcel som sa hadat, zaujima ma to.

    hatto: Ja by som to sice asi nikdy nedokazal urobit, ale myslim si, ze ked pri skladbe pocitaca pouzijes sprany hardware, malo by to fungovat. Preto sa pytam…

    #351066
    dfx
    Účastník (Participant)

    zero0x: Zaujimalo by ma, ci s tym hackintosom bez problemov funguju Magic Mouse, Magic trackpad a bezdrotova Apple klavesnica so vsetkymi funciami a gestami, ktore maju tieto zariadenia na Apple pocitacoch.

    #351067
    zero0x
    Účastník (Participant)

    @raul: Hej, az na to teda, ze nemas komplet HW. Napriklad ja este nemam webkameru, mikrofon, citacku kariet – to si musis dokupit, a samozrejme je to ovela pohodlnejsie, ked to uz mas vsetko v jednom.

    Mne osobne za ten mesiac co to pouzivam naozaj vsetko ide bez problemu, aj aktualizacie.


    @dfx
    : Ano. To je iba o tom, ze to komunikuje cez USB, tam sa nema co pokazit.

    #351068
    win2mac
    Účastník (Participant)

    Takze si vlastne prisiel na to, ze Apple to robi zle a ty si si poskladal lepsi Mac. Gratulujem :) Naozaj neviem aku inu reakciu od ludi ocakavas, lebo nic nove si neobjavil. Ale opakujem, ak si teraz myslis, ze mas plnohodnotny Mac, tak sa mylis. Ked nacpes do Trabanta suciastky z Ferrari, tak z neho stale este Ferrari nebude.

    #351070
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    hatto: ‘ako softwareovy inzinier urcite sam vies ze robit system pre jednu konfiguraciu pc a pre 1000 roznych je dost rozdiel’

    V tomto mas sice pravdu, ale u windowsu to tak nie je… Operacny system sa nevytvara na zaklade presne danych konfiguracii. Cize Microsoft nemusi mysliet na to aby fungoval s tisickami grafik, chipsetov, procesorov atd. To je praveze vecou vyrobcu hardware, ktory musi naprogramovat aj kompatibilny driver. Cize Microsoft musi postavit stabilny operacny system, rovnako ako aj Aplle a vyrobca hardware musi spravit zvysok aby ich vyrobok s tym OS spravne pracoval.

    Apple ma ale presne definovany HW, ktory vo vyrobkoch bude pouzity a spoliehaju sa na to, ze uzivatel MACu tam nikdy nebude nic menit. Preto vyrobcovia HW neinvestuju zbytocne do vyvoja ovladacov na MAC. A tym padom ak nahodou uzivatel MACu nie je az taka ovca a nie je ochotny investovat 2000 Euro, len aby mal novu trendy masinu. Ked potrebuje iba vykonnejsiu grafiku, a rad by si vymenil tento komponent, tak ma smolu.

    Toto bol napriklad problem pri iMac late 2007. Boli tam graficke karty GeForce, ktore odchadzali rovnako ako na MB Pro Early 2008. Na tom iMacu bola sice grafika vymenitelna, ale uzivatel ju mohol vymenit iba za rovnake kazove hovno, ktore stalo okolo 300 Euro. Ten iMac je doteraz dostatocne vykonny, ale uzivatel je prinuteny kupit si proste novy.

    #351084
    zero0x
    Účastník (Participant)

    > A tym padom ak nahodou uzivatel MACu nie je az taka ovca a nie je ochotny investovat 2000 Euro, len aby mal novu trendy masinu…

    Vdaka, to si celkom vystihol. Presne o tom to je. Jednoducho sa mi paci hrat sa s HW. :)

    > Ale opakujem, ak si teraz myslis, ze mas plnohodnotny Mac, tak sa mylis.

    Mohol by si prosim rozvinut toto tvrdenie?

    #351085
    dfx
    Účastník (Participant)

    zero0x: Tak toto mi musis vysvetlit, ako bezdrotova Magic mouse, bezdrotovy Magic trackpad a bezdrotova Apple klavesnica komunikuju cez USB, ked v skutocnosti sa tie zariadenia bezdrotovo pripajaju na Bluetooth.

    #351099
    win2mac
    Účastník (Participant)

    >> Ale opakujem, ak si teraz myslis, ze mas plnohodnotny Mac, tak sa mylis.
    > Mohol by si prosim rozvinut toto tvrdenie?

    Neviem co na tom nechapes. Mas magneticky MagSafe konektor na tvojom Hackintoshi? Funguju ti vsetky gesta na trackpade? Vydrzi ti baterka 7-10 hodin prace? A co materialy, su rovnako prijemne a responzivne na dotyk? A takto by som mohol chvilu pokracovat. Ale toto su evidentne pre teba nepodstatne detaily, lenze prave detaily a ich dizajnova a funkcna suhra robia z Apple vyrobkov to cim su. Ty mas len pocitac s MacOSX, ale nemas Mac. Je to to iste akoby si tvrdil, ze ak das do Dacie Duster motor z BMW X5 nebude medzi nimi ziadny kvalitativny rozdiel, ved obe auta maju 4 kolesa, motor a volant a dovezu ta z bodu A do bodu B rovnako rychlo.

    #351107
    bawy
    Moderátor

    win2mac: žiaden iMac/macMini nemá magsafe ani 7-10hodinovú baterku..designovo sa dá už navoliť taký case, ktorý bude presne podľa požiadaviek užívateľa..z čoho vyplýva, že áno, má plnohodnotný mac..problém je čisto len licenčný, a to že mac os x môžeš dať len na počítače apple, čo jeho nie je..nič to ale nemení na tom, že keď si stiahne z appstore legálny nový OS X bude to mať legálne a myslím že ani svedomie ho kusať nebude, že porušil licenčnú politiku apple.

    Všetky ostatné keci o tom, ako má neplnohodnotný mac sú proste len sprostosti, ktoré robia potom z užívateľov Apple hlúpe zaslepené ovce, ktoré nevidia ďalej ako za svoj iMac alebo Macbook pro retina za 2000€…tak to prosím nerob, kazíš tým povesť Apple users.

    #351111
    renad
    Účastník (Participant)

    chápem o čom píšeš … ja to riešim zatiaľ všetko len nákupom MacMini, ktoré vždy aj tak “vykuchám” a osadím tam disky a pamäte, ktoré by tam mali byť od začiatku “s aktuálnymi a nie s dobovými parametrami” …

    #351148
    win2mac
    Účastník (Participant)

    @bawy: OK, mozno som to trochu prehnal, uznavam, nechal som sa uniest a ospravedlnujem sa aj zakladatelovi vlakna za nie prilis kamaratsky ton. Tymto v tejto debate koncim.

    #351154
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    neveim aky je sucasny stav hack-OSov ale pred par rokmi bol problem s updatami pri hackintoshoch. je to v dnesnej dobe problem tiez? hovorim o updatoch mac osx. napriklad ak som mal 10.6.2 a chcel som 10.6.3 tak som musel robit nejake krkolomne hacky aby sa mi cely system nezrubal.
    …Pointa toho co hovorim alebo lepsie povedane PYTAM SA ci v dnesnej dobe je uz taky stav ze hackintoshovsky mac osx je bezproblemovy co sa tyka udrzby a updatoch. Vie mi niekto na toto odpovedat?
    Lebo ak je to tak, tak potom nevidim ziaden minus v tom mat hackintosh.
    Ano, nebudem mat na stole imac v hrubke 2 cm a v dizajne ako o 20rokov co budu mat kalsicke PC ale tak komu toto nevadi tak bude mat mac za ovela mensi peniaz a s lepsimi hardwarovymi parametrami

    #351155
    raul
    Moderátor

    a nelegalne…

    #351159
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    raul: nelagalny sw je uz dnes tak uplne bezna vec ze ludi ani nenapadne na to pomysliet skor nez nieco napisu :)

    #351161
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    morfi: preco potom vznikla tato tema a este nieje zakmnuta?

    #351162
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    :)))

    #351165
    raul
    Moderátor

    ale ved, pokojne sa o tom bavme, ale ani mi nenapadne, aby som to robil ja.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.