Nový macbook pro 13´ vs 15´ používaný – DTP

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Nový macbook pro 13´ vs 15´ používaný – DTP

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    leumasrin
    Účastník (Participant)

Ahojte,

mám budget do 1400€ a rozmýšľam čo je múdrejšie. Či kúpiť nový macbook pro 13 (so študentskou zľavou okolo 1200 + ram) alebo kúpiť už použitý 15´ pro ročník 2013-2014.

Moja otázka teda je, či sa oplatí kúpiť starší hardvér macbooku pro 15 (najmä dedikovaná grafika nvidia gt650m starší i7) oproti relatívne aktuálnemu hardvéru (Iris 6100+i5)

Robil by som na ňom hlavne DTP – Indesign, Illustrator, Photoshop, sem tam nejaké video. (externý monitor mám)

Vďaka za vaše rady.

Keymaster

ja pouzivam MBP 15 late 2013, 16GB ram, je tam rychle ssd a nemam problem, v zasade neni dovod preco updatovat

ja si myslim ze na kombinaciu Indesign, Illustrator, Photoshop je najdolezitejsie rychle ssd a potom ked mas dost pamate a ako taky procesor tak by si nemusel mat problem

otazka je kolko grafika zrychluje pracu v photoshope a a illustratore

ervin11
    Účastník (Participant)

Čo je najdôležitejšie pri DTP: veľa RAM, rýchly disk, a hlavne VEĽKÝ monitor. Z toho vyplýva, že 15″ displej nie je nič moc – v podstate na ňom veľa neurobíš (myslené dlhodobá práca) a teda rozdiel medzi 13″ a 15″ je nepodstatný. Investoval by som do RAM (16 GB minimum) a SSD disku.

Pomerne dôležitým parametrom je, ako často mieniš s notebookom cestovať. Ak aspoň raz do týždňa, kúp si ten ľahší a menší… :) Časom pochopíš a poďakuješ.

petervazan
    Účastník (Participant)

čekni macbookarnu … majú dobré ceny a macy v top stave…

Kupoval som za cca 1350, macbook pro 15″ 2013, cto verziu… 2,7ghz i7, 16gb ram, 2 grafické karty, SSD…

Mac je ako nový :) a podľa mňa top na požadované veci tiež robím v „svätej trojici“ PS, IL, IND… + mám pernamentne na macu napojeny dell 27″ 2K monitor všetko fakčí ako po masle… a to musím priznať že som prechádzal na Mac z dost dobrého nadupaného desktopu… ktorý bol papierovo na tom ešte lepšie ako terajší mac… Avšak svižnosťou sa mu nerovnal, hlavne vo vyššie spomínaných programoch…

Takže za mňa radšej používaný vo vyššej konf. (dokonca macbookarna ti dá aj ročnú zaruku…)

????
    Účastník (Participant)

:-)

Keymaster

tak poznam borcov co klikaju doma aj na 15 palcovom mbp, ale je fakt ze to nie je pre kazdeho :-)

ale 15palcovy ako pise s3030150 bude natom vykonovo lepsie, tak aj preto skor ten

leumasrin
    Účastník (Participant)

Super, ďakujem za vaše rady! Pomohli :)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.