Nový iMac?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Nový iMac?

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #522351
    DanielDevil
    Účastník (Participant)

    Čaute,

    rozhodol som sa zriadiť si doma pracovný kútik a veľmi rád by som kúpil iMac, keďže už pár rokov využívam Macbook Pro a som veľmi spokojný, bolo by super, keby som mal ďalšie jabĺčko a všetko by bolo synchronizované. Využitie internet, office a PS, čiže v podstate nič až také náročné.

    Na prácu by sa mi hodil buď jeden veľký monitor alebo dva menšie. Takže som pozeral po iMacu 27. Problémom je ale cena, dal som si limit 1300-1400€ a začal pozerať po bazárových verziách z roku 2015. Tam sa predávajú najmä verzie s 8GB RAM, 2GB grafickou a 1TB Fusion drive, na ktorý som mimochodom čítal aj pozitívne aj negatívne recenzie. Myslíte, že to je dobrý nápad a vydrží mi to zopár rokov? Predsa len to nestojí málo a nerád by som po roku-dvoch riešil nový stroj, lebo nestíha. Za tú cenu by som totiž mal schopne vyskladanú bedňu s dvoma monitormi (samozrejme nie 5K, ale to by nebol problém). Alebo už som začal aj uvažovať o iMacu 21,5 kde ten najlacnejší model stojí 1 290€ (nový) a dokúpil by som si k tomu ešte jeden 21 palcový monitor. Prekročiť môj stanovený limit by nebol až taký problém, ak by to dávalo zmysel. Akurát že tam je len 5400 disk. Celkovo by som asi najradšej išiel do SSD, aj keď len 256GB a je tam aj iná grafika, predpokladám, že slabšia. Ale opäť je tam možnosť skúsiť bazár, napr. tento inzerát vyzerá super aj cena https://pc.bazos.sk/inzerat/81958665/novy-imac2017–4GB-grafika.php a nechať si tam napríklad vymeniť Fusion Drive za SSD, možno aj neskôr keď by bolo treba.

    Ako by ste to riešili?

    #522359
    joer
    Účastník (Participant)

    Hmm ak ti mozem radit, cez bazoš taketo veci nerieš, narazil som tam nie raz na podvodnikov. Chod na mzone.sk na bazar a mrkni sa tam:
    napr.:
    Predam ako novy iMac s 5K retina display. Disk 1TB Fusion Drive. Procesor Intel core i5 – 3,2GHz. RAM 8GB. Graficka karta AMD Radeon R9 M390 2GB. K iMacu je kompletne prislusenstvo. Kupovany na december 2016. Cena 1700,00 €

    enrico ravegnani
    Bratislava
    Tel.: +421 918 281 284
    E-mail: enrythm@hotmail.com

    #522371
    DanielDevil
    Účastník (Participant)

    joer, pozeral som samozrejme aj tam, ale ako píšem, 1700€ je pre mňa príliš veľa na 2 ročný iMac, navyše bez SSD-čka. Zato si vyskladám klasickú bedňu, kúpim 2 monitory (samozrejme nie 5K, ale na tom mi nezáleží) a ešte mi aj 300-400€ ostane, bude to nové, s 2 a viac ročnou zárukou na jednotlivé komponenty a s rýchlejším SSD-čkom. Navyše za cca 1960€ sa dá kúpiť nový iMac, čiže 1700€ je podľa mňa dosť prestrelené za model z roku 2015.

    #522414
    shadower
    Účastník (Participant)

    hej mzone bazar je urcite zarucena vec :D
    sak cez bazos kludne …len si to treba ist overit, vyskusat …

    navyse ten mzone ma asi aj nejaku prirazku :D lebo bazarove ceny mi to neprislo …

    sak kup mac mini a k tomu napoj monitor a nato co si napisal ti to bude stacit …

    #522472
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Chlapci, kde ste vtedy, keď obmieňam svoje mašiny ?? :-D

    Daniel, písal som to aj iného príspevku, napíšem to aj Tebe, snáď to pomôže…

    – Pred 3mesiacmi som predával môj iMac 27″, late 2013. Áno, bol to síce late 2013 a malo HDD, bol však v najvyššej základnej konfigurácií (kupujem vždy tieto modely). Ten stroj som si však zaobstaral ako nový v roku 2015, raz som ho položil na stôl a okrem klávnesnice a myšky som sa ho ani len nedotkol. Pri mojom predaji to bola naozaj krásna mašina – stav nového stroja, od prvého majiteľa, komplet s balením. Týmto som chcel len poukázať nato, že ak existuje ešte niekto kto si tieto stroje kupuje “za svoje vymakané peniaze a váži si ich”, tak by si mohol natrafiť bazárovo na obdobný kus. Po predaji som kupoval opať najsilnejšiu základnú konfiguráciu 27″, late 2015. HW rozdiel na papieroch je naozaj markantný, no reálny výkon som pri mojej práci aboslútne nezbadal. Pracujem s grafikou (PS) a nestalo sa mi, že by môj “starý” iMac pochybyl alebo kde by nový výkonom vynikal. Áno, s 2TB FusionDrive je Boot naozaj rýchly a aplikácie sa spúšťajú takpovediac okamžite oproti HDD. Avšak za celú éru som počitač zapol možno 10x (Mac-y “vypínam” výhradne do režimu spánku odkiaľ štartujú tak či tak okamžite) a pri klinutí na ikonku PS som si počkal o 5sekúnd viac ako teraz. Nebudem Ťa prehovárať ani odhovárať, no som presvedčený, že by aj Tebe obdobný late 2013 poslúžil a maximálne postačoval. Až by si našiel kus podobný tomu môjmu, tak by si sa mohol zmestiť do limitu a mal by si zánovný prácovný nástroj. Chce to však naozaj opatrnosť = Tvoje limity a investície chápem, no ak dáš niekomu do ruky 1400e za zvonku nablískaný šrot, tak Ťa bude strašne mrzieť, že si radšej neprihodil a vykráčal z obchodu s novým iMacom. Nakoľko si občas pripadám ako jediný, kto predáva “jazdenky” hodné kúpy, ktoré budú robiť novému majiteľovy ešte dlho radosť, tak si novú techniku zaobstarám vždy iba z obchodu…

    #522474
    DanielDevil
    Účastník (Participant)

    shadower mac min som bral ako možnosť, lenže, posledný model je z roku 2014 čo je dosť dávno, navyše sú tam dosť slabé procesory, veď model z roku 2012, čiže starší mal silnejšie, neviem prečo to tak utlmili. Povráva sa, že tento rok by mohli byť predstavené nové, možno už v marci na konferencii, ale niektorí hovoria, že možno už žiadne nové nikdy ani nebudú. Takže uvažujem, že si ešte na ten marec počkám.

    ronald určite sa dá natrafiť aj na serióznych predávajúcich, mňa skôr zarážajú niektoré tie ceny, ako nedávno som pozeral, model late 2015 za 1700 pričom ak priplatím 3 stovky, mám o 2 roky novší model, s 2 ročnou zárukou, 4GB grafikou namiesto 2GB a ešte aj lepším procesorom. Keď som dal tieto argumenty a skúsil zjednať cenu, odpoveď bola, že je pevná.

    Budem asi ďalej sledovať modely z roku 2015 a dúfať, že nájdem niečo za lepšiu cenu. A popritom čakať na marcovú konferenciu, či nepredstavia nové Mac mini.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.