Nová iOS 7 Feature – zeleny ramik na displeji.

Domov Diskusné Fóra Ostatné Nová iOS 7 Feature – zeleny ramik na displeji.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 121 )
  • Autor
    Príspevky
  • #97333
    jarednomak
    Účastník (Participant)

    Caute,

    chcel by som vas vsetkych informovat o “novej iOS feature”. V sobotu 16.11.2013 som reklamoval iPhone 5 zakupeny vo februari v Orange na pausal. Doteraz som si to nevsimol, ale pri bielom pozadi je na iPhone po celom obvode zelenkasty pasik (obrazky prilozene). Orange iPhone zobral na reklamaciu a dnes 21.11.2013 mi prisla sprava, ze iPhone je dostupny na predajni, bol som sa teda pozriet ci ho vyreklamovali a vymenili, ale podla PPI servisu, citujem “Popisovana zavada, nie je zavadou a neovplyvnuje funkcnost MT. Jemny zeleny ramik je SUCASTOU aktualizacie softwarovej verzie (IOS 7). Popisovany problem nie je vada ale vlastnost MT, ktora neovplyvnuje ziadne ine vlastnosti”
    Vyplyva mi z toho, ze vsetci, ktorí tento “zeleny ramik” ako ho popisali odbornici v PPI, nemate prichadzate o novu iOS 7 Feature :-D

    Co vy na to? Vie mi niekto poradit co dalej?

    http://postimg.org/image/7t2r2qz4j/
    http://postimg.org/image/a8zz2urtf/

    #371023
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Mozno maju pravdu bo ja ten zeleny pas po stranach mam tiez. Mozno je to vlastnost displeja, tazko povedat.
    Asi by bolo dobre keby sa na to pozrel niekto kto ma este iOS6 :-)

    edit : Tak asi vlastnost displeja. Na IP4 s iOS7 ziadny zeleny ramik nemam

    #371024
    jarednomak
    Účastník (Participant)

    No ja tu mam pri sebe jeden novy iPhone 5 s iOS 7 a nic take tam nie je, takisto na ofiko fotkach od Apple tam nic take nie je, pisal som aj s Apple support a napisal “This is definitely not an iOS 7 feature”.

    Takze mas zrejme rovnaku chybu ako ja.

    edit: Co to znamena VLASTNOST DISPLEJA? Chces mi povedat ze to je normalne? Jeden to ma a druhy nie? Oni tvrdia ze je to sucast iOS 7.

    #371025
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ofiko fotky z apple su samozrejme upravovane takze tam nic take neuvidis.
    Vlastnostou displeja som myslel nieco take ako bolo pri IP4. Urcite iphony mali modrasty a ine zas cerveny nadych na displaji, podla toho od ktoreho vyrobcu boli. Sa mi zda Apple bral displeje od dvoch vyrobcov.

    Neviem posudit ci to je vada alebo feature displeja, ono je to totiz tak tazko spoznatelne ze som si to ani ja po tolkych mesiacoch nevsimol nebyt tvojeho vlakna

    #371027
    jarednomak
    Účastník (Participant)

    iPhone 5 mal na zaciatku problemy so zelenym pruhom na spodku displeja pri prebudeni, bola to chyba uznavana Applom, myslim si ze aj toto je chyba, tebe to nevadi pri prezerani webu? Viem ze to nie je take markantne a velmi to neprekaza ale tak telefon za par tisic by mohol byt aj bez chyb.
    Ofiko fotky su sice upravovane, ale neverim, ze by sa Apple nepochvalil takouto “super feature” :-D

    #371029
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Mne to vadit ani technicky nemohlo pretoze som si to dodnes vdaka tebe nevsimol :-))).
    Ono je to vidiet vazne len na bielom pozadi a to som musel poriadne zaostrit optiku aby som si to vobec vsimol. Vazne neviem co k tomu dodat, samozrejme tak drahy stroj by taketo muchy mat nemusel. Skus sa spytat na apple podpore ako v takomto pripade postupovat bo vsetci vseobecne vieme ako firma Orange vybavuje(rozumej zamieta)reklamacie :-)

    #371035
    majdy
    Účastník (Participant)

    Tak vďaka tebe som si to všimol aj ja na svojom iPhone 5, ale tiež len na bielom pozadí a pri plnom jase a aj to horko ťažko, ale áno, nejaký ten rám tam je…

    #371036
    iFiko
    Účastník (Participant)

    aj ja ho mam, aj ja ho mam! :)

    #371038
    jarednomak
    Účastník (Participant)

    A chcete povedat, ze je to sucast iOS7??? :-)
    Tu je zahranicne vlakno presne o tomto defekte displeja, ludia to tam maju aj s iOS6 a Apple to v zahranici normalne vymiena.
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1612741

    #371042
    inspektorko
    Účastník (Participant)

    Je to jednoznacne chyba displaya, ziadna vlastnost iOS7.Tam sa to ale prejavuje viac ako v iOS6, lebo je tam bielej ako hnoja.
    Orange sa chcel vyhnut vymene, reklamuj znova.

    #371043
    iMartin
    Účastník (Participant)

    Po pár mesiacoch s iPhonom 5 sa mi tiež objavil takýto rámček. Myslel som si, že od kondenzovanej vody, lebo sa mi v tom čase na lyžovačke zarosil. V lete som ho reklamoval v zahraničnom App Store, kvôli inej vade a nový kus to nemá.

    Určite to NIE je funkcia iOS 7 a ani vlastnosť displeja :D Slovenský servis ti povie čokoľvek, aby s tým nemali robotu. Sú to debili.

    #371055
    jarednomak
    Účastník (Participant)

    Tak zda sa, ze po par mailoch PPI ustupil a dnes mi prisiel tento mail, odporucam reklamovat kazdemu kto ma zeleny pasik, NIE JE TO SUCAST iOS 7!!!

    Dobrý deň pán Sisik,
    po konzultácii so spoločnosťou APPLE Vám bolo vyhovené vo Vašej reklamácii a na zariadení môžeme pristúpiť k oprave.
    Prosím zašlite svoje zariadenie k nám do servisu, vedúci technik už má zariadenie zaradené do “zachytávania” a oprava bude vykonaná.
    Pre vysvetlenie, LCD displejov je niekoľko modelov aj pre jeden model zariadenia. Každý displej má iné prevedenie a určitá miera sfarbenia LCD je povolená. Vaše zariadenie neprekročilo tento parameter a preto bolo štandardne vrátené späť. Keďže Vám ale výrobca dal takéto rozhodnutie, následne bol vo Vašom konkrétnom prípade kontaktovaný a oprava zariadenia bola dodatočne povolená.

    #371056
    iFiko
    Účastník (Participant)

    gratulujem! mne sa nechce natahovat s telekomom :( mozno ked budes mat na papieri vyjadrenie by si nam ho tu mohol naskenovat nech to rovno prikladame k reklamacii :)

    #371057
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Diki za info. Vdaka tvojmu vlaknu vidim teraz ten zeleny pas aj na vypnutom iphone :-))).

    Ja mam iphone z Telekomu, vie niekto ci to treba odniest len k nim alebo sa da aj priamo de servisu?

    #371058
    iFiko
    Účastník (Participant)

    eraserv6: treba do Telekomu

    edit: ako to vidis na vypnutom? :)

    #371059
    jarednomak
    Účastník (Participant)

    To aj mna zaujima ako to vidno na vypnutom? :-)))

    #371060
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ze ho vidim vsade aj ked ho vidiet nie je :-). Rano otvorim diskusiu na SME v Safari, biele pozadie a okamzite na mna zasvietili zelene pasy. Nikdy predtym som to nepostrehol ale vdaka tejto teme to vidim vsade :-)

    #371072
    Glog
    Účastník (Participant)

    Takmer mi kvapla slzička, keď som čítal, ako si spoločnosť APPLE váži svojho klienta a spoločnosť APPLE schválila špecificky a jedine v jeho konkrétnom prípade odstránenie stavu, ktorý sa nepovažuje za chybu napriek tomu, že na telefóne za 650 – 900 eur má zelené pásy. Spoločnosť APPLE si neskonale vážime.

    Pripomína mi to, ako keď do MBA montovali dva rôzne druhy SSD, pričom jeden bol podstatne rýchlejší, než druhý. Niekde dôvod pre reklamáciu, inde nie. Odkedy je z Apple masovka, získať produkt bez chýb a s deklarovanými parametrami je buď so šťastím, alebo na ostré lakte.

    #371079
    raul
    Moderátor

    eraserv: som na tom podobne :D podla mna aj mac je uz nejaky nazelenaly na okrajoch :D

    #371082
    jarednomak
    Účastník (Participant)

    Glog: neboj sa, myslim, ze po mojom pripade bude takychto reklamacii viac, podla zahranicnych for Apple vraj o tomto probleme vie a cusi, zrejme cakaju a ked niekto pride tak ho odbiju takouto hlupou poznamkou o “sucasti iOS7” Podla posledneho mailu od PPI “technik postupoval podla pokynov vyrobcu”

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 121 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.