Zdravim. Chcel by som sa spytat, ci je normalne, ze sa notebook, pri konertovani videa zahreje na 100 stupnov a ventilator sa nie a nie rozkrutit vacsou rychlostou. Az ked prekona hranicu 101 stupnov, ventilator sa rozkruti viac a udrziava sa teplota okolo 90 stupnov… V idle rezime mam priblizne teploty 50-55 stupnov. Je toto bezne? Vdaka…
no ved si nainstaluj smcfancontroll a mas pokoj. mne sa myslim zacne roztacat od ca 80 stupnov, ale ked robim zlozite veci tak si nastavim 3000 – 3500 rpm a pohoda
Konverze videa je urcite narocna na CPU, takze tam teplota muze dost vyskocit. Na druhou stranu, 100 stupnu je docela dost. Ja jsem zatim na 15″ unibody MBP nevidel vic jak 80. Ale 15ka ma vetsi plochu, na ktere se teplo lip rozlozi. Na cem mas macbook polozeny?
a ake je taktovanie CPU pri idle rezime? neexistuje nieco, aby bola teplota v idle rezime nizsia ako doteraz? JAsne ze ked zvysim rychlost ventilatora pomocou smcfancontroll tak to pojde, ale pri skoro nulovom hluku by som radsej bral to CPU :)
Je polozeny na stole… drevenom. Ved preto sa cudujem, ze 100 je dost, hlavne pri P8700 je intelom udavana teplota 105, ale proste ma serie to, ze ventilator ho neskor schladi na teplotu 89 stupnov, aleee ventilator sa roztoci silnejsie az pri stovke
EDIT: Ma tu uz niekto novy macbook pro 13 palcovy?
Rozumiem ze notebook musi odspodu nasavat, ale tento sposob vyriesenia tohto problemu sa mi velmi nepaci… To je akoze bezny tento problem? Dostat sa ku stovke?
jasnacka ze skype, flash su zruti vykonu, to beriem, ved to nevyskoci az tak vysoko, ale pri vytazeni kompu na 100 percent, vlastne na 200 (sto dve jadra) pri konvertovani videa. Nemohol by si vyskusat cez handbrake, bez spusteneho nejakeho programu na nastavovanie otacok ventilatora sledovat, ako sa ti vyvija teplota?
tu je asi to čo ťa zaujíma: http://qkpic.com/8e9bc
Ventilátory začali poriadne pracovať pri 92 stupňoch, a potom teplota už len klesala.
Popritom som mal zapnutý iTunes, transmit, safari, mail, adium.
Aky program mas v liste na meranie cpu, vlastne vsetky co mas tam… :P nooo 92 stupnov na tolko mi klesne, ked sa pusti ventilator. No musim to nejako vyriesit…
Nemôžem teraz nájsť na nete článok, kde sa písalo, že maximálna hranica mobilných procesorov Core 2 Duo (pre MB white 2007/2008) je 100°C – a údajne poistka vypnutia počítača je kdesi pri 120°C.
Osobne si myslím, že niečo nie je v poriadku – ako píšu ostatní, ani ja som sa nedostal cez 90° ani pri konverzii videa. Tuším maximum bolo nejakých 87-88°C
Podobny problem mal znamy s Lenovom. Bola tam zle umiestnena teplovodiva pasta a notebook pri standardnom pouzivani isiel na 90°a viac. Podla mna je toto dovod na reklamaciu.
Len doplnim ze po vyreklamovani funguje na 50-60°
Len ja vidim najvacsi problem v tom, ze sa ventilator neroztoci skor, ale az pri sto stupnoch, cim by to mohlo byt? Mne to pripada skor softwarova chyba ako hardverova…
slavcomirko: a máš nainštalované všetky updaty? Ak áno je zvláštne, že tvoj mac roztočí ventilátor o až pri teplote o 10 stupňov viac ako môj a máme rovnaké modely.
Autor
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 28 )