Nejasnost s Time Capsule

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Nejasnost s Time Capsule

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #80149
    juslik
    Účastník (Participant)

    Caute rozmyslam ze si kupim Time Capsule lebo uz sa mi na 250Gb HDD nezmestia filmy a serialy…a rovno by som si chcel kupit aj apple TV …a chcel by som si vsetko medzi sebou zdielat…a ta nejasnost je ze ked dam setky filmy a serialy do time capsule..budem videt na macbooku a apple TV tie veci ? budem ich videt v iTunes ako keby ich zdielam na inom PC ? a to iste ci ich budem videt hlavne na tom apple TV…ze ci vlastne funguje ten time capsule ako iTunes.. :) dufam ze to chapete..dakujem :)

    #279992
    juslik
    Účastník (Participant)

    docital som sa..a dufam ze spravne..ze proste len ulozim Kniznicu napr s movies na Time capsule..a bude tu kniznicu vidno aj v apple TV ? proste vsade ?

    #280104
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    nie, nebude. Time Capsule sa tvari ako obycajny sietovy disk a s tym nevie Apple TV pracovat. Ak mas filmy v DivX, MKV a dalsich formatoch, neprehra ti to priamo ani iPad ani iPhone. Apple TV tieto formaty nepodporuje, len MP4.

    Ak chces riadne riesenie do nasich podmienok, vyvaruj sa Apple TV. Skus Xstreamer alebo Dreambox.

    #280129
    juslik
    Účastník (Participant)

    ale este mi ide o to ..ze napr filmy sa mi uz nezmestia do macbooku..tak ze si vlastne prekopirujem kniznicu s filmamy do time capsule..a vlastne v itunse na macu budem videt filmy ale budu v time capsule nie ? a tym padom ich budem moct kukat aj v apple tv ? ak teda budu setky m4v alebo mov..

    #280130
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    juslik precitaj si este raz co ti napisal Jozef!! Time Capsule nebudes vidiet v iTunes! Time Capsule sluzi primarne na zalohy. Ak potrebujes niekam premiestnit vela dat kup si externy harddisk alebo NAS.

    #280131
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Hurfo – co pisal Jozef Remen, by si si mal precitat este raz asi skor ty :-) Citujem “Time Capsule sa tvari ako obycajny sietovy disk” (sietovy disk – to je to tvoje NAS). Cize samozrejme ak sa vie Apple TV napojit na iTunes (co zrejme vie) je uplne jedno ci su filmy, ktore si v iTunes ulozene na Time Capsule disku, alebo na akomkolvek inom kompatibilnom mediu – mali by byt pristupne…

    #280157
    racoste
    Účastník (Participant)

    Juslik vytvor si novú iTunes knižnicu a lokalizuj ju na Time capsule. (Alt + Clik na iTunes, otvorí sa ti ponuka vytvorenia novej knižnice) Nahádž si do novo vytvorenej knižnice filmy a hudbu. Keď nabudúce budeš spúšťať iTunes, rovno sa ti bude napájať na knižnicu vytvorenú na Time Capsule. Keď chceš otvoriť lokálnu knižnicu na Macu, pri spustení opäť stlač Alt.
    Ak chceš aby ti filmy prehrávalo v pohode, musíš mať dobrý net, s pomalším to bude katastrofa…

    #280208
    picko99
    Účastník (Participant)

    racoste z tym net nemas tak pravdu pokial by sa nechcel pripajat mimo domacej siete, v domacej sieti ide o to aku maju vstupnu a vystupnu rychlost zariadenia z ktorimy pracujes na vnutornej sieti.

    #280222
    juslik
    Účastník (Participant)

    racoste..nemam ja este time capsule kupeny nemam to ako vyskusat..ale skusam si to zatial len na tak v macu a nechapem tomu co mam stlacit Alt + Clic ? kde to mam stlacit ako co ? :D nechapem to

    //edit : uz som to zistil..len teraz ked ja chcem znovu tu moju library co osm mal doteraz ako ju spustim ? drzim alt a kde ju najdem v PC ?

    #280223
    dubak
    Účastník (Participant)

    Drz alt a zapni itunes a pochopis

    #280225
    juslik
    Účastník (Participant)

    a nevis mi poradit ako sa vratit spat k tej mojej starej ?

    nevim ci ma pochopite ale ja som to cele myslel tak ze : Ked kliknem v itunes na Music budem tam mat hudbu co mam ulozenu v macbooku..a ked kliknem na movies tak sa mi zobrazia filmy ktore su ulozene v time capsule pre nedostatok miesta v macbooku…neda sa to spravit takto ? lebo toto prepinanie je dost nepohodlne..a neviem ako to bude potom fungovat ked si budem chcet vsetko medzi sebou zdielat..mam v tom nejasnosti takze tak :)

    #280227
    raul
    Moderátor

    Skus sa pozriet po povodnej kniznici v adresari Music/iTunes.

    #280240
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @juslik
    viem o co ti ide a mam to spravene presne tak.
    hudbu mam na lokalnom disku, filmy/tvshows mam na externom disku pripojenom na time capsule.
    Dolezita vec je aby v iTunes bolo VYPNUTE zaskrtavatko ktore sposobuje ze vsetko pri importe kopiruje do domovkseho priecinka ( Copy files to the iTunes Music folder when adding to library ).
    Ak je splnena tato jedina podmienka tak potom staci iba pretiahnut film ulozeny na sietovom disku do itunes, ten sa prida do kniznice (zobrazi sa v movies), bude sa dat prehrat v iTunes aj AppleTV (za predpokladu ze ma spravny format = H264) a fyzicky sa bude nachadzat na externom (sietovom) disku.
    Jediny problem (v mojom pripade) je ze pri importovani hudby musim davat vzdy este aj “consolidate files” pretoze hudobnu kniznicu chcem mat organizovanu programom (co ale nieje vyslovene nutnost).

    #280253
    juslik
    Účastník (Participant)

    sleepwalrk dakujem presne tak som to myslel :) takze mozem nakupovat time capsule a apple tv :)

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.