Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Nefunkčné GPS na FW 3.0 – Iphone.
- This topic has 15 odpovedí, 6 hlasov, and was last updated pred 14 years, 2 months by saxoo.
-
AutorPríspevky
-
7. júla 2009 o 9:11 #63429gabocÚčastník (Participant)
Ahojte,
mam problem, ktory nastal po upgrade na FW 3.0 v Iphone, nefunguje mi
GPS, resp. nefunguje korektne, prakticky vobec nie je schopny nacitat
data zo satelitov, nefunguju ziadne aplikacie zalozene na GPS, napr.
NAVIGON, Fitnio a pod., Google maps ukazuje iba kruh, kde sa priblizne
nachadzam podla BTSiek. Cital som rozne fora a zistil som, ze nie som
sam s podobnym problemom, jednoducho niektorym uzivatelom po upgrade
GPS nefunguje, ale iba niektorym, to je ta zvlastnost, pravdepodobne je to softwarova
vada, na nete je kopa „zarucenych“ receptov ako to rozbehat ale mne nefunguje
ziaden a vacsina uzivatelov caka az na novy FW 3.1, ktory by to mohol odstranit.
Volal som s technikom z T-mobile, ten tvrdil ze o tom pocuje prvy krat
a ze mam mobil reklamovat, ze ide urcite o chybu hardware, ja vsak pochybujem,
ze by tisicom uzivatelov vo svete odisiel GPS chip prave po upgrade na 3.0.
Nenasiel som tu tuto temu, tak sa ospravedlnujem ak som zbytocne zalozil novu.
Mate podobny problem ? Viete poradit ako to opat zpojazdnit ?Dakujem
7. júla 2009 o 9:28 #166022odklizecÚčastník (Participant)Takhle, zkousis to GPS venku? V budove se totiz nechyta ani mi, ale to je rekl bych celkem normalni. Venku mi to jede, ale nekdy docela trva, nez se satelity najdou. Stahni si aplikaci GPSLite a tu kdyz spustit ti bude vypisovat v jakem modu pracuje. Po nejake dobe by se ti ale mely satelity chytit. Muze to ale trvat klidne i 5 minut.
7. júla 2009 o 10:29 #166026gabocÚčastník (Participant)Hmm, vtipne :), samozrejme pouzivam vyhradne vonku a v aute. MotionX GPS Lite som tiez pouzil a vysledok: ani po pol hodine pod holym nebom ziaden signal, predtym v pohode za cca minutu sa naladil.
7. júla 2009 o 10:36 #166027odklizecÚčastník (Participant)Sorry, nezkousel jsem byt vtipny, ale jeden nikdy nevi? ;) Jeste takhle, mas na fone JB nebo unlock? Ja totiz nic z toho nemam.
7. júla 2009 o 10:46 #166028gabocÚčastník (Participant)Telefon je bloknuty na T-mobile, oficialne zakupeny a JB nemam.
7. júla 2009 o 10:49 #166029odklizecÚčastník (Participant)Hm tak to je divne. Ja mam uplne to same a vse chodi. Asi bych byt tebou zkusil restore. Jinak nezbude nez cekat na 3.1 a doufat, ze se to „nejak“ opravi?
7. júla 2009 o 10:52 #166030gabocÚčastník (Participant)Restore som urobil asi 5x s backupom aj bez a stale je to mrtve :(, telefon mi ani raz nespadol a do updatu GPSko fungovalo ako hodinky.
7. júla 2009 o 11:04 #166032odklizecÚčastník (Participant)Hm tak potom jedine pockat na 3.1 a doufat? Ale osobne bych ho asi rovnou zanesl do tmobile na reklamaci.
9. júla 2009 o 13:08 #166232gabocÚčastník (Participant)Nemmate nikto podobny problem ? Na zahranicnych forach su stovky uzivatelov, ktorym po update na 3.0 GPS jednoducho nefunguje. Viem, ze je vela uzivatelov, ktori to nepouzivaju ale ostatnym vam to funguje bez problemov ?
9. júla 2009 o 13:20 #166233GuessÚčastník (Participant)no mne funguje v pohode, a aj mi spadol…..aj JB a bez neho
9. júla 2009 o 13:34 #166234igIphoneÚčastník (Participant)Gaboc > Podla toho co popisujes a podla toho, ze v podstate tu nik podobny problem nema, vidim to na reklamaciu iPhone. Nemas JB, mas v nom original FW 3.0 tak ja by som to reklamoval bez vahania. Bez ohladu na to, ci podobne problemy maju ludia vo svete. Ja mam tiez fw 3.0, mam aj JB a GPS funguje uplne bezproblemovo aj s Google aj s Navigon.
9. júla 2009 o 13:36 #166235gabocÚčastník (Participant)Ok, tak nic ine asi neostava iba reklamovat. Vdaka
9. júla 2009 o 20:40 #166290JodÚčastník (Participant)Skúšal si restore celého fw? Kopa iPhonov mala problémy po upgrade a trebalo aby si nahrali fw načisto.
9. júla 2009 o 21:26 #166295igIphoneÚčastník (Participant)Ved na predoslej strane pisal, ze restore robil uz 5 x …
To bolo prve co mu tu bolo poradene.16. júla 2009 o 16:59 #166934gabocÚčastník (Participant)Tak konecne to funguje, stalo ma to dost nervov a casu, precital som
snad vsetky diskusie na tuto temu a vyskusal asi vsetky navody ale
da sa to rozbehat. Takze len pre pripad, ze niekto bude mat podobny problem,
pretoze je uz iste ze FW 3.0 blokuje u niektorych Ip GPS chip, nevedno preco
a preco iba u niektorych, ale navod je nasledovny: Settings > Reset > Erase all content and
settings, toto moze trvat aj 2 hod., potom cisty restore, bez backupu, vypnut
3G a wifi a Location Services na off, otvorit mapy a nasledne po vyzvani nastavit
Location Services na on a potom po asi 10 min. ta modra bodka konecne zacne blikat :)
a vsetko funguje korektne,mapy a Navigon sa chytia do par sekund. Na zamyslenie je, ze
na to prisli samotni uzivatelia a apple doteraz mlci, dokonca to niektorym uznal ako reklamaciu
a vtipne je ze im to vymenil za novy kus, ktory vsak mal identicky problem !!!
Snad to odstrani novy FW, dovtedy dufam, ze to nikto z vas nebude potrebovat, ak ano snad mu to pomoze.16. októbra 2010 o 16:47 #230415saxooÚčastník (Participant)nazdar, mam taky problem, kupil som iPhone 3G 8Gb 3.1.3 JB a nechce mi najst moju presnu polohu (tj. modra bodka a okolo nej modry kruh cca 5km) a neviem to rozbehnut lebo som v tom este lamka, vidim ze ste tu mali tiez take problemy a za ten rok je urcite nejaky fix, tiez som cital vela fora ale tak stale nic… za ten rok ste to nejako fixli plsa ??? poradte mi lebo uz mam take nervy ze konec :X vdaka
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.