Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Nadmerna hlucnost Macbook pro 13
- This topic has 11 odpovedí, 5 hlasov, and was last updated pred 12 years, 11 months by funky217.
-
AutorPríspevky
-
18. januára 2012 o 17:25 #83471funky217Účastník (Participant)
Dobry den. Chcem sa opytat mam Macbook pro 13 s i7. Pouzivam ho asi pol roka som s nim nadmieru spokojny ale posledny cas nejako nadmerne huci a prehrieva sa. Neviem presne co je s nim, nerobim na nom nic extra hudba,net,stahovanie blbosti. Vie niekto poradit ako ho aspon nejako trochu utisit? Dakujem
18. januára 2012 o 18:27 #298901Jozef RemenÚčastník (Participant)Vyhodit Flash (vymazat vsetko so slovom Flash a Macromedia v /Library/Internet Plugins). Alebo si do Safari nainstaluj ClickToFlash extenziu:
http://hoyois.github.com/safariextensions/clicktoplugin/18. januára 2012 o 21:53 #298978funky217Účastník (Participant)to znamena ze to ze mam naisntalovany flash tak preto nadmerna hlucnost? a program clicktoflash je vlastne na to iste ako tie subory flash? (nie moc sa do toho vyznam)
18. januára 2012 o 21:59 #298980MitoÚčastník (Participant)Keď máš Flash tak ti to viacej žere procák,Mac je viacej zaťažený a preto musí aj viacej „hučať“. S normálnym flashom sa ti všetky veci čo potrebujú flash automaticky načitajú pri zapnutí stránky,no Click to Flash keď až klikneš na tú vec čo potrebuje flash (napríklad video) a potom sa ti zapne,tým pádom nemusí ísť všetko a menej sa vyťažuje Mac
18. januára 2012 o 22:03 #298984funky217Účastník (Participant)dakujem za radu skusil som vymazat flash ktory som mal naistalovany troska to pomohlo a Mac prestal troska hucat mozem to este dalej nejako zmiernit aby prestal vobec hucat pri akladnych procesoch?
18. januára 2012 o 22:05 #298985Jozef RemenÚčastník (Participant)Flash je napriklad ta vesela blikajuca reklama, ktora vypecie procesor na maximum a vzasade ma tendenciu prekryt cely clanok, ktory si chces precitat (ale nemozes, lebo reklama prekryva text). Ak ju nechces, nainstaluj si click to flash, adblock a glimmerblocker. Na videa na youtube si nahod youtube5 extenziu a flashu sa nadobro zbavis.
Flash je skratka bordel, ktory nemal spatrit svetlo sveta.
18. januára 2012 o 22:37 #298995KompiÚčastník (Participant)Samozrejme treba este povedat, ze tvoj problem moze sposobit akakolvek in a aplikacia, napr.mdworker na pozadi (spusti aktivity monitor a zistis, co najviac zatazuje).
PS flash – Mimochodom, ja mam dobre skusenosti s „AdBlock“ pluginom pre safari, slape skvele, filtruje iba flash reklamu, ostatne flashe idu ako napr youtube etc. nemusis nic klikat, a ak chces nacitat niekde vsetko flash tak to ma priamo na paneli ikonku pause adblock – rychlejsie a efektivnejsie…..
19. januára 2012 o 13:08 #299056funky217Účastník (Participant)takze aj flash a tiez mdworker som vypol a aj tak Mac nejako huci. Vobec nieje nejako stary ma asi pol roka cize nechapem preco tak strasne huci a preco otacky vyskocia niekedy az na 5000 z nicoho nic aj ked len prezeram stranky a pocuvam hudbu a nic dlasie nerobim. Este je tu nejaka moznost ako znizit? dakujem
19. januára 2012 o 13:10 #299058miskosvkÚčastník (Participant)Hi, skus ho otvorit a ventilator a vetranie vyfukat stlacenym vzduchom (v spreji).
19. januára 2012 o 13:17 #299059funky217Účastník (Participant)a nedaju sa nejako vypnut nejake automaticke zapisy na disc? alebo nieco podobne?
19. januára 2012 o 13:59 #299074Jozef RemenÚčastník (Participant)funky: spusti si Activity Monitor (v /Applications/Utilities) a daj si zobrazit procesy podla CPU (klikni na stlpec CPU hore). Bude to robit nejaka aplikacia
19. januára 2012 o 14:15 #299078funky217Účastník (Participant)uz som to nejako opravil klesol hluk a tak isto aj teplota asi to bol nejaky otvoreny program. Dakujem
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.