Domov › Diskusné Fóra › Nezaradené › MS Spoof No. 2 – este väčší bulls**t, ako predchádzajúca ad.
- Toto téma obsahuje 48 odpovedí, 18 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 9 months od Sysellz.
-
AutorPríspevky
-
5. apríla 2009 o 23:12 #154886mylankoÚčastník (Participant)
Macblogger: Nemas pravdu, ten HP nema ani z daleka parametre rovnake ako MBP 17. Snad si nemyslis, ze sa da kupit notebook s rovnakymi parametrami za smiesnych 700 USD.
Takze parametre HP
AMD Turion™ X2 2.1GHz 1MB cache
4GB DDR2 (zbernica uvedena nebola ale viac ako 800MHz urcite nebude)
320 GB Serial ATA 5400 rpm
ATI RADEON HD 3200 graphics RS780M (SHARED MEMORY !)
Double layer DVD
100 Mbit Ethernet
IEEE 802.11g WiFi
Batery life – 2:30MacBook Pro 17″:
2.66GHz Intel Core 2 Duo s 6MB cache
4GB DDR3 so 1066MHz zbernicou
320 GB Serial ATA 5400 rpm
NVIDIA GeForce 9600M GT graphics processor; 512MB of GDDR3 memory
Super Drive
Gigabit Ethernet (1000Mbit)
IEEE 802.11n (!)
Batery life – 8:00To ze HP ma tiez 4GB ram neznamena, ze bude dosahovat vykony ako ta co je v MBP. DDR2 =/= DDR3. HP v tomto pripade dokazuje, ako sa stale dokaze zbavit prebytocnych zasob starych sietovych adapterov a niekto ako Lauren to v pohode kupi aj ked presne nevie naco to vobec je. Iste, pomyslis si, ze MBP nevydrzi na baterke tak dlho ako je uvedene (a mozno ani nie), ale Lauren bude tiez rada ak jej to HP vydrzi dve hodiny a do pol roka hodinu a pol, casom mozno este ovela menej. Naopak s vydrzou baterii v MacBookoch mam velmi dobre skusenosti. O AMD procesore radsej pomlcim:) a niekto moze preferovat prenositelnost, kde MBP svojimi parametrami zatial nema konkurenciu na to, ze je to 17 palcovy notebook. Nechcem, aby to vyznelo tak, ze povazujem pocitace Apple za najlepsie, ale v tomto pripade to tak jednoducho je. Su to rozdielne stroje na rozlicny ucel prace a konkretne tieto dva modely sa jednoducho nedaju ani porovnavat.
6. apríla 2009 o 8:53 #154905mayoxyÚčastník (Participant)mylanko ma pravdu. HP je shit. spracovanim, materialmi, bateriou , parametrami, proste vsetkym. naprvy pohlad vyzera pekne pre tych ludi co prvy krat vidia pocitac a povedia si ,..juuj ten sa ale leskne a ma znacku HP. to som uz niekde pocul, to musi byt dobre, super sami s nim bude pracovat. . Su to vyhodene peniaze von oknom za taky notebook.
edited.: nehovoriac o windowse co je v nom nainstalovany, to je kapitola sama o sebe6. apríla 2009 o 9:08 #154908designmeÚčastník (Participant)mayoxy: Myslis tym, ze HP Pavilion a podobne multimedialne sracky su shit dufam. Pretoze HP robi aj business notebooky a tie uz su o niecom inom.
6. apríla 2009 o 9:34 #154910gs_peterÚčastník (Participant)kde su tie casy, ked existoval original Apple s PowerPC procesorom a nikto nic neriesil, nebolo to ani zname a tak nam skalnym odpadli taketo porovnavacie nezmysly, mam pocit, ze uz tu je nepsocetne vela PC maniakov a ochvilu si asi budeme musiet vytvorit blog, kde bude velkou podmienkou, ze clovek bude musiet do dotaznika vyplnit, odkedy Apple stroje uziva a podla toho sa bude dat registrovat, aby sme tu nemuseli stale citat, ze Apple vs Win
treba si uvedomit, ze kazdy produkt ma svojho kupcu a je stavany prave tak, aby vohovoval danemu uzivatelovi, takze riesit tu zbernice, suciastky a podobne nezmysly je unavne…
osobne ficim na tom, ze ked sa ma niekto opyta, ze aky Apple, tak sa spytam, ze co s nim chce robit, povie na zabavu, tak poviem MacBook, iMac, Mac Mini, povie praca, odpoviem Mac Pro, MacBook Pro
proste je podla mna jednoduchsie odporucit celok ako casti a potom este riesit nejake testy, nemam pocitac na to, aby som ho testoval a porovnaval, mam ho na to, aby mi sluzil a zarabal…
a naviac, ludia, ktory si kupili cokolvek od Apple, tak vedia preco, tak isto ako ja viem preco pouzivam vyhradne nakusnute jablko a uz som to tu niekolkokrat napisal…
inak, administratori by mohli vytvorit specialnu sekciu s nazvom Win vs Mac, aby sa tam dalo dosyta vyhadat o nezmysloch
meee
6. apríla 2009 o 10:34 #154916renadÚčastník (Participant)Tak, tak…
meee
6. apríla 2009 o 13:08 #154935marekÚčastník (Participant)suhlas
6. apríla 2009 o 13:38 #154939designmeÚčastník (Participant)Aj ja mam PC na to aby mi zarabal ;)
6. apríla 2009 o 15:58 #154953dexÚčastník (Participant)Prečo sa tu vôbec tak priblblo hádate?
6. apríla 2009 o 20:43 #1549882.0swanÚčastník (Participant)nechcem zabrdat, som tu novy,
ale kupil som si MacBook len pred mesiacom, ale podla mna je zase nespravodlive delit ludi podla toho, ako dlho OSX pouzivaju. to sa znizite na uroven tych, co vas sem chodia len provokovat a vyrivat so svojimi win nazormi. ja osobne som eru XP nezazil (dovtedy som s pc nerobil), zasiahla ma az Vista a ked ju ma porovnat s OSX, z mojho hladiska nieje co riesit- uz by som sa k win nevratil.
ohladom tych cenovych rozdielov a porovnavani nieje tiez co riesit, OSX spolu s dizajnom, prevedenim, kvalitou…. podla mna stoji za to. ja som dva mesiace rozmyslal ci som ochotny dat za to tie prachy a dal som, a nelutujem. ked pracujem na MacBooku je to zabava a tesi ma to, ale ked musim sadnut za HP je to utrpenie a este ked si spomeniem na stary Fuji- uz mi je zle.
ale nieje to len o znackach, niekto moze byt s HP spokojny, moja priatelka nan neda dopustit. zalezi aky kus trafite, co vam sadne a hlavne co od daneho pc cakate a naco vam je.
len to som chceledit: mozem jednu blbu otazku? preco jablko v nazve macblog nieje nakusnute?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.