Domov › Diskusné Fóra › Nezaradené › MS Spoof No. 2 – este väčší bulls**t, ako predchádzajúca ad.
- Toto téma obsahuje 48 odpovedí, 18 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 9 months od Sysellz.
-
AutorPríspevky
-
5. apríla 2009 o 0:29 #61971SysellzÚčastník (Participant)
Staci zhliadnut, vypocut sekciu, kde hovori „This is sooo sexy… but Macs to me are more about aesthetics then they are about computing power and I don’t want to pay for the brand, I want to pay for the computer“ …svoje si kazdy domysli :-)
http://www.youtube.com/watch?v=4VIZA0ZwY5k&feature=channel_page
5. apríla 2009 o 1:01 #154756JodÚčastník (Participant)Keby kôli tomu apple zlacnel svoje produkty tak by ten bulls**t aj na niečo bol :D
5. apríla 2009 o 7:58 #154760pepa007Účastník (Participant)to je fascinující jak firma s marketingovým rozpočtem nejspíš v řádu milionů dolarů je schopna vyprodukovat takovej shit :-D takhle stupidní reklama může oslovit snad jen radka hulána :-) kdyby šel někdo do obchodu a jeho jediným kriteriem by bylo „co nejsilnější papírový hodnoty při co nejnižší ceně“ tak rozhodně neskončí s HP, ale nejspíš s nějakým Asusem. Ale to už by bylo asi moc i na Microsoft tvrdit že Asus je lepší než Apple :-D
5. apríla 2009 o 8:36 #154762macbloggerÚčastník (Participant)Mali pravdu…..
Suhlasim , za 40 000 (Maczone) si moze na urcite kupit ovela vykonnejsie HP a ma pravdu ze pri apple by platil hlavne za znacku – vezmite si taky iPod Shuffle – 90 Eur cisteho hov*a – za 50 Eur by som mal lepsiu MP4 Samsung…5. apríla 2009 o 11:10 #154774SysellzÚčastník (Participant)Najviac ma zaraza to, ze ignoruju pri Apple jednu dolezitu vec, ktorou je pribaleny operacny system Mac OS X. Firma ako MS by mala vychadzat aj z toho, ze ak chce mat „adekvatne“ porovnatelny pristroj, musi este dokupit OS, ekvivalent je mozno MS Vista Business so Service Pack 1 – $299 a MS Office Small Business $449 (ceny Bestbuy.com).
Cena celkoveho pristroju by nebola taka rozdielna.MS navrhoval pristroj do 1500$ + $299 OS + $449 Office = $2248
Apple ak navrhne Macbook Pro $2183 + iWork $79 = $22625. apríla 2009 o 11:15 #154775designmeÚčastník (Participant)Da sa kupit aj OEM verzia Win ked uz sme pri tom… A taky drahy notebook (1500$) uz v sebe OS ma, tak neviem preco si to tam vobec zaratal. Skor je problem kupit notas bez OS. Office sa da tiez kupit OEM, alebo este lepsie verzia pre domacnosti a studentov. Takze tvoje vypocty nie su presne.
5. apríla 2009 o 11:55 #154777HurfoÚčastník (Participant)To sysellz: Neporovnal by som to takto.
Za cenu 1500$ mas aj operacny system a nie je tam spomenuta varianta s officom.
Ked uz by sme mali porovnavat tak porovnajme Standardny notas s MS Office Home an student a MacBook s iWork Family pack a cuduj sa svete Notas je lacnejsi.
Je pravda ze produkty apple su predrazene az moc. Polozte si otazku ci by ste si kupili niektory z Mac pc (samozrejme okrem iMac ktory nema konkurenta) keby bolo mozne nan naistalovat legalny Mac OS? Priznam sa mozno by som vahal. Ja som osobne roztrojeny pre Win, Lin a Mac a preto som si vybral MacBook aby som mohol mat na compe vsetky 3 platformy.5. apríla 2009 o 12:01 #154778JodÚčastník (Participant)Že iMac nemá konkurenta? http://www.alza.sk/InfoPage.asp?TP=MN&ID=911 :D
Mrkváci zámerne nespomínajú svoj soft, lebo s takou reklamou by neobchodili :D . Šak čo by povedali =D
5. apríla 2009 o 12:18 #154781macbloggerÚčastník (Participant)Sysselz – MS navrhoval -do- 1500 – to neznamena ze za 1500
OS je uz v notebooku – aj na Slovensku kazdy nad 14000 uz ma v sebe Windows – nechapem preco si dal do prikladu tu najdrahsiu Business verziu ???
Office -Small Business ????? Staci Home and Student – za rovnaku cenu ako iWork alebo si zarataj aj k tomu MBP MS office http://www.mzone.sk/katalog/kancelarsky-software/produkt/microsoft-office-2008/ .Beriem priklad Lauren
MS – notebook 17″ 699 dolarov + Nainstalovany OS + MS Office Home and Student cca 99 dolarov = 798
Apple – MBP 17″ 2799 dolarov + iWork 79 dolarov + Nainstalovany OS = 2878Takže ak nechcem platit za znacku – mam tie iste parametre MBP s office a OS + usetrim 2000 dolarov
5. apríla 2009 o 12:18 #154782marekÚčastník (Participant)Decka, ze vas este bavi to porovnavanie cien :)
Ludia stale nevedia prekusnut vyssiu cenu niektorych znackovych produktov, nemyslim len apple. Treba to brat tak ze su firmy co sa zaraduju medzi drahsie znacky a orientuju sa na ludi co maju viac penazi, nie je natom nic zle.Budte radi ze apple ja uz tak lacny ako je (co zial prinasa aj znizovanie kvality a ine negativne veci) lebo velke percento z vas by prislo s macom do kontaktu len v predajni v nakupnych centrach, ak by tie predajne vobec existovali :-)
5. apríla 2009 o 12:22 #154785macbloggerÚčastník (Participant)marekv: Kvalita ???? Nemyslim – zazltnute popraskane plasty ,problemy s chladenim ,s bateriami ,nVidia……..
Mam Mac uz niaky piatok a kupujem si konecne poriadny Windows desktop s 24 monitorom ,1GB grafikou a 1TB diskom……
5. apríla 2009 o 13:43 #154790BeijuÚčastník (Participant)fiiiha….. tak tieto reakcie su dost zaujimave.
5. apríla 2009 o 13:52 #154791SysellzÚčastník (Participant)Uznavam, mnohi ste ma svojimi argumentami prebili, avsak ten priklad, ktory som uviedol, je typicke rozhodovanie v USA. Velakrat sa mi stalo, ze napr v BestBuy alebo v podobnych obchodoch prave spominany predinstalovany Win nebol. Jedno mi z tych reklam nejde do hlavy, preco tam MS ako popredny vyrobca OS tento faktor nespomina.
Cez ruku mi preslo mnoho notebookov (chronologicky IBM, HP, MSI, HP, Apple, Apple) a jednoznacne mi Apple vyhovuje najviac. Nehovorim to nijak zaujato, pretoze doma sa staram o 2 dalsie PC a rezult je taky, ze s PC je ovela vacsia starost ako s Apple.
Co sa tyka HPcka, co kupoval borec, je to HP HDX16T, zhodou nahod ho ma rodinny pribuzny a mal som tu cest preinstalovavat mu Win, musim uznat ze horsie je natom uz len rada Pavilion. Nech mi vravi, kto chce co chce, nic rozheganejsieho, umelejsieho a nepohodlnejsieho som neskusal. Nemam nic proti HP, ale toto porovnavat s hociakym Macbookom (aj starym, co mu praskaju plasty) je nehoraznost.
5. apríla 2009 o 13:52 #154792marekÚčastník (Participant)macblogger>
pisal som ze kvalita sla dola… nechapem tvoju reakciu preto, ak to bola ironia tak mi tam nejako nepasovala obsahovoale co som najviac nepochopil je ta druha tvoja veta :-)
5. apríla 2009 o 13:57 #154793marekÚčastník (Participant)a inak ked s bavime o kvalite, tak myslim ze priemerne premyslajucemu cloveku dojde, ze vec kvality nieje len vec applu.
baterky – dodava napr. sony,…
graficke karty – nvidia
atd atd5. apríla 2009 o 14:27 #154796macbloggerÚčastník (Participant)Marekv:
Ze ma mac uz SE**E !!!!5. apríla 2009 o 14:41 #154799KukoskÚčastník (Participant)joooj ludia. ja by som sa uz k winu nevratil ani keby mi zaplatili … ved je to najvacsi bullsh** … ved uz len ten virus (moc o nom neviem) ktory sa siri teraz netom, je pre win dost nebezpecny … .a macu ako vzdy nic nehrozi … druha vec je ta, ze prichadza do uvahy aj to, ze si tento virus mrkvosoft vymyslel, aby si seci nainstalovali genuine advantage validation … ak mate problem s plastami, kupte si macbook alu… osobne mam macbook a planujem si tiez kupit alu … ked si spomeniem na windows, 350 antivirov (ktore ajtak prd pomohli) milion firewallow… takisto na prd… a zbytocne problemy… padanie v tej najhorsej situacii … uf uf … osobne som si mcbk kupil len koli OS … :) tak asi tolko odomna :)
5. apríla 2009 o 14:45 #154801JodÚčastník (Participant)To je dávno známy fakt, že antivírusové spoločnosti vydávaju výrusi aby si ľudia kupovali ich produkty :D .
Keď už normálne PC/NB, išiel by som do linuxu.
5. apríla 2009 o 14:48 #154802mylankoÚčastník (Participant)macblogger: Snad nemyslis vazne, ze porovnavas 17″ HP, ktore si akoze kupila Lauren s MBP 17″ :D
Kukosk: Ten Conficker je pre Windows uzivatelov nebezpecny no, hlavne ked umoznuje na dialku spustit akykolvek skodlivy kod. Ostatne platformy vratane Macov su mimo nebezpecenstva, ale nepriamo sa to moze dotknut aj jeho. Staci, ze tie nakazene pocitace spravia hromadny DDoS utok na servery macblogu a sme vsetci v pi* :D5. apríla 2009 o 14:48 #154803KukoskÚčastník (Participant)na linuxe ma zas nebavilo to, ze velakrat neboli kompatibilne … a vela prikazov ( aj ked to je niekedy vyhoda ) a takisto … photoshop … to bol mozno hlavny dovod :)
EdiT: ano mylanko v tom mas pravdu nepriamo sa to moze dotknut aj nas … ale tak vies ako … urcite je to menej pravdepodobne ako keby si bol user billa gatesa :) a takychto virov podla mna pride este viac… -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.