Domov › Diskusné Fóra › Tipy, triky, modding v Mac OS X › ML startup sound iMac 27
- Toto téma obsahuje 11 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 2 months od eraserv6.
-
AutorPríspevky
-
17. augusta 2012 o 14:18 #87847eraserv6Účastník (Participant)
Zdravim, neriesil niekto z vas vypnutie zvuku pri starte iMacu na Mountain Lion?
Na SL boli rozne utility, na Lionovi scripty ale na ML sa mi zatial nepodarilo najst ucinne riesenie.
Za kazdu radu dakujem21. augusta 2012 o 20:57 #322626stefan.stefanovÚčastník (Participant)normalka, vypinas iMac tak vypni zvuk a startup sound sa neozve, ak hej tak je nieco zle…
21. augusta 2012 o 21:04 #322629Matt21Účastník (Participant)Startup sound nie je len tak zo srandy, ak ho nepocujes pri starte (a nemas vypnuty) tak je problem s hardware alebo tak.
22. augusta 2012 o 8:56 #322650eraserv6Účastník (Participant)Mozem zvuk stisovat pred vypnutim kolko len chcem ale nepomaha to. To funguje iba na macbookoch.
Problem by nebol ani tak ten kratky song ale jeho intenzita. Vali sa z repro totiz na plne gule a od priatelky si vzdy rano vypocujem hubovu polievku:).22. augusta 2012 o 9:00 #322651JFK.Účastník (Participant)skús StartNinja
http://www.allvu.com/index.php/sndownloadpage.html
alebo toto
http://www.chriswrites.com/2012/01/how-to-disable-the-mac-start-up-sound/
-i keď si vravel, že to nefunguje? :(22. augusta 2012 o 9:02 #322652lexoÚčastník (Participant)Priatelke rano urob ranajky, prines do postele, pusti prijemnu hudbu a az potom zapni iMac – nebude pocut nic.
22. augusta 2012 o 9:39 #322658stefan.stefanovÚčastník (Participant)pripadne si nastav vecer automaticky start macu napr na 7/30 a 7/25 jej zalez podperinku zacni ju poriadne rozptilovat a neboj, pri poriadnom spracovani ten zvuk nebude pocut, mala by ho prehlusit alebo odignorovat ;)
22. augusta 2012 o 9:40 #322659eraserv6Účastník (Participant)JFK : Oba sposoby som skusal ale bohuzial ani jeden nefunguje.
Sposob na spodnom linku fungoval iba na lionovi.
Zaujimave je ze ked som pouzival SL a pouzil som SoundPrefsPane ci ako sa to volalo na stlmenie zvuku, tak po upgrade na ML ta featura stale fungovala.
Akonahle som musel urobit cisty reinstal(vsetci tusia urcite preco), zvuk pri starte sa vratil a odvtedy sa ho neviem zbavit.
Nema to docinenia nieco s EFI? Ako je mozne ze SL ho dokazal ovplyvnit a ML to uz nedokaze?Edit: Stefan, zaujimavy navrh:))
12. novembra 2012 o 20:41 #335535lexoÚčastník (Participant)Ak to je este aktualne nasiel som nahodou toto.
Bolo to v komentaroch pod inou temou.To disable the startup sound do this:
First write a small script:
#!/bin/tcsh -f
osascript -e ‘set volume 0′I named mine mute.sh and saved it to /usr/local/bin/. Next, make it executable:
sudo chmod u+x /usr/local/bin/mute.sh
Add it as a logout hook using the defaults write command:
sudo defaults write com.apple.loginwindow LogoutHook /usr/local/bin/mute.sh
And last, make a small AppleScript with Script Editor to set the sound back to a normal level when the user logs back in.
set volume 3
Save it as a run-only application, and add it to your login items. Restart and listen to the startup sound, because you won’t have to hear it again.
Dufam, ze zafunguje…
12. novembra 2012 o 20:48 #335537raidenÚčastník (Participant)ako sa da nastavit zapnutie iMacu na urcity cas?
12. novembra 2012 o 20:57 #335541eraserv6Účastník (Participant)Lexo : Dik za snahu ale ani tento trik nefungoval a ja som zabudol dopisat ze som uz riesenie nasiel.
Ja mam totizto v line-out napojeny jack priamo k zosilnovacu a reproduktorom. Riesenie bolo jednoduche a sice ze treba tento jack vytiahnut, znizit hlasitost na minimum, iMac restartovat, po nabehnuti systemu opat pripojit jack a hlasitost zas zvysit podla potreby. Odvtedy mam pri starte iMacu pokoj.
Ziadne ine tipy a triky co som nasiel nefungovali az na tuto banalnu prkotinu takze keby niekto v buducnosti nieco podobne riesil…;-)12. novembra 2012 o 21:27 #335549eraserv6Účastník (Participant)raiden : Ak myslis casovane vypnutie tak ja pouzivam QuitApp
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.