MBP 13″ middle 2009 – nenabootuje, seda obrazovka s logom

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MBP 13″ middle 2009 – nenabootuje, seda obrazovka s logom

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #97697
    mychaello
    Účastník (Participant)

    Ahojte, chcem sa len utvrdit, ze disk je kaput. Skusal som vsetky mozne kombinacie bootovania, aj safe boot a nic, len seda obrazovka, logo jablka a tociace sa koliesko. Navyse dostat sa do Disk Utility strasne dlho trva. Ked sa tam dostanem, tak nemozem robit nic nad particiou, vsetko je sedym [napr. kontrola permission], mozem vsak spustit repair disk, ale po chvili skonci s hlaskou “Error: Partition map repair failed while adjusting structures to fit current whole disk size”

    Okrem toho mam problem kdekolvek kliknut v DU, pohyb mysou ide bezchybne, ale klik je uz problem, nasiel som poziciu kedy to zaberie, je len jedno miesto na touchpade, ostatne casti to ignoruje – je toto spravanie touchpadu ok?

    Skusil som reinstall z repair particie [Maverick] no tu mi to nechcelo zobrat heslo k disku [encrypted], pritom som daval urcite spravne heslo.

    Neviem ako dalej postupovat, speci naradie na vybratie disku nemam, predpokladam, ze bude nutne navstivit najblizsiu predajnu a nechat si vymenit disk za novy :(

    Ak su nejake napady, tak sem s nimi, dakujem. Inak stalo sa mi to pri beznom surfovani po nete, odrazu notebook vytuhol, len duhove koliesko a ziadna reakcia, tak som ho natvrdo vypol a uz sa neprebral.

    #372904
    subside
    Účastník (Participant)

    Na vybratie HDD potrebuješ kľúč T6 Torx. Stojí možno 2 Eur. (http://www.zoznamtovaru.sk/?q=torx+t6&m=f).

    Na vymenu HDD je množstvo navodov na internete, stačí len google. Je to jednoduchá operácia, no pokiaľ máš obavy, či to zvládneš, tak je lepšie navštívť nejakého autorizovaného resselera.

    #372905
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    mychaello, ak si z BA, resp. blizkeho okolia, tak sa ti na to mozem pozriet. Mozem skusit dat dokopy ten povodny disk, vyskusat to s druhym diskom atd.

    napis mi na pavhal(a)gmail.com ak mas zaujem.

    #372924
    mychaello
    Účastník (Participant)

    Dakujem vam obom za info. Ten kluc si zozeniem, myslim, ze som natolko technicky zdatny aby som to zvladol :)

    drevoplech: dakujem za ponuku, som dost daleko do BA a nastastie mam spravenu zalohu, takze disk prejde skartovanim

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.