MB air alebo pro 13″ ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MB air alebo pro 13″ ?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 67 )
  • Autor
    Príspevky
  • #69800
    Stanley1
    Účastník (Participant)

    zdravím, v nejakej blízkej budúcnosti sa rozhodujem či kúpiť air alebo pro 13″.

    pre air hrá:
    váha, hrúbka

    pre pro 13″ hrá:
    “10 hod” výdrž
    update (asi nie všetko ide update)
    konektivita

    problém mám asi jedine s tým, že Air má iba 1 USB a nenašiel som nejaký hub, kde by som naraz pripojil sieťový kábel, USB klúč, tlačiareň,… ani neviem či dokáže byť cez kábel pripojený a zároveň pracovať s USB klúčom.

    Jedine čo som našiel redukciu USB – eth

    a neviem či sa dá napr. v servise, alebo nejako inak niečo v air meniť, min. batérka

    ďakujem za odpoveď

    o výkon mi nejde,
    ide mi o výdrž a váhu/hrúbku a tie dve veci sa zároveň vylučujú :(

    #214678
    ViRPo
    Účastník (Participant)

    vylucuju, bud si zoberes pro so super vydrzou a dvomi usb alebo air s mensou vydrzou mensim vykonom vyssou cenou atd …

    podla mna je air nb len na emaily …

    #214679
    denton
    Účastník (Participant)

    niet o com spekulovat, zober Pro a ku tomu iPhone ;-)

    #214680
    monicqa
    Účastník (Participant)

    air nie je len na maily… da sa na nom robit aj seriozna praca. samozrejme nie tak ako na pro.
    ale podla mna, samotny pro je velmi lahky a spratny, takze v porovnani s airom zas az tak nevyhodny v tomto nie je… sak to ma len 2 kila…

    #214681
    Jalko
    Účastník (Participant)

    Presne toto momentalne riesim aj ja. Vcera som drzal v ruke 13″ unibody Macbook. Jeho vahou som vobec nebol nadseny. Z bytu do auta a z auta do kanclu je to super, ale pri behani s taskou na pleci, v ktorej sa najde aj zopar inych veci je to pre mna prilis. Ked som nejake 3 roky dozadu v skole pouzival povodny Macbook, dost vyrazne ma z neho pocas dna boleli plecia(nepouzival som vak). Ta vaha klesla len o 3 deka. Osobne si myslim, ze pride coskoro novy Air a tajne dufam, ze mu trochu boostnu baterku. To by bol moj favorit. Ak nie, tak je tu riesenie Air a HyperMac bateria pre dlhsie cesty. USB trochu mrzia, ale dokonale asi nie je nic. Sucastny Air by som si za plnu sumu nekupil. Viem si celkom realne predstavit situaciu, ze za rok-dva-tri pouzivanosti toho stroja sa sice s 2gb ram bude dat zit, ale nebude to boh vie co pri rastucich narokoch programov. Tiez si myslim, ze novy Air ponukne lepsi pomer cena/ssd.

    #214684
    Frankie
    Moderátor

    Ak máte stolný Mac tak je MB Air dokonalý doplnok na filmy, maily a jednoduchú prácu. MB Air ako samostatný stroj je dosť nanič… radšej kúp MB White + iPad a máš to cenovo cca rovanko :) Alebo potom ten MB Pro.

    #214685
    monicqa
    Účastník (Participant)

    no ja neviem, chalani, ale co ste padavky? ja zenska nemam problem nosit lahucky mbp, a vas z neho bolia plecia? myslim ze to bude skor zlym batohom, ja ho totiz takmer ani necitim, a to chodievam nabalena aj s dalsimi vecmi :D

    a ano, drzala som v ruke uz aj air, viem to porovnat :) ale to len tak, no offence. myslim ze pre bezneho usera je air hlavne cenovo nevyhodny.

    #214686
    Frankie
    Moderátor

    presne tak, cenovo nevýhodné… ale inak nádherný stroj

    #214687
    termix
    Účastník (Participant)

    Ja by som siel urcite do MBP. Mal som aj Air, sice prvu generaciu, ale nanho som len nadaval. Prehrieval sa a bol naozaj malo vykonny. A rozdiel tam pre mna az taky urcite nie je co sa tyka hmotnosti a hrubky. A to jedno USB a chybajuci eternet je tiez dost zle.

    Ja by som jednoznacne volil MBP.

    #214688
    Frankie
    Moderátor

    Alebo počkaj na nový MBA, podľa mňa príde čoskoro lebo už sa starého zbavujú prostredníctvom študentskej akcie :)

    #214689
    Jalko
    Účastník (Participant)

    @monicqa vaha, asi ako aj vsetko ostatne na notebooku je velmi subjektivne. Poznam ludi, co chodia s thinkpadom w700 a pride im to v pohode. Zvykli si. Ked chytia na chvilu moj notas, tiez im to nepride ako neunosny rozdiel. Po mojom Macbooku prisli na rad dva x-kove rady thinkpadov a pre mna je ta vaha ako nebe a dudy, iny sa cuduje, ako na taku malu vec mozem kukat. A analogicky povedane, asi by som vydrzal aj rezanie nozom do stehna, ale naco to robit. Zivot je otazkou priorit:)


    @Frankie
    , to nemusi byt nutne pravda. Ani s tym, ze je nepouzitelny(bez desktopu a pod.), ani s tym, ze je nevyhodny. Pre niekoho urcite, ale ludia maju rozne priority. Asi tych s nazorom nevyhodnosti bude ovela viac, ale uz len minimalne ja by som to tak strasne nevidel.

    #214690
    Frankie
    Moderátor

    @Jalko v určitých prípadoch je použiteľný aj MBA ako jediný počítač… lenže ak chce niekto aspoň trochu seriózne pracovať (nie iba maily atd.) tak je to z môjho pohľadu nepraktické… Ak to niekomu vyhovuje tak okej, nech to používa tak ako sa mu páči :)

    #214691
    Jalko
    Účastník (Participant)

    @Frankie taky stavbar seriozne pracuje dokonca aj bez vyuzitia Macbooku, vystaci si len s tym Air:) A aby som trosku obranil aj svoje povolanie, je plno narocnych prac, kde v podstate takmer nic ine ako mail klienta, web a tabulkovy procesor ani nezapnes.

    ad: napr. take Accenture pouziva pre koderov z velkej casti stroje vykonom podobne Airu. Kodia, ziju, zarabaju, dari sa im.

    #214692
    Frankie
    Moderátor

    @Jalko oukej presvedcil si ma :) dá sa MBA pozit aj na prácu

    #214693
    Jalko
    Účastník (Participant)

    @Frankie super, po tej krutej prehre v Halo dnes aspon nejaky uspech:)

    #214694
    Frankie
    Moderátor

    @Jalko heh vidim, že nie som sam zavisly na Halo :D :D

    #214695
    termix
    Účastník (Participant)

    @Jalko: ale je taktiez plno aj menej narocnych prac, kde ten pocitac riadno vytazis, resp. Air nebude stihat a bude sa prehrievat :)

    Je to kazdeho osobne rozhodnutie, on vie najlepsie ako ten pocitac bude pouzivat :)

    Mne osobne Air nevyhovoval, dost rychlo sa prehrial a potom podtaktoval a potom som myslel ze ho zahodim :D

    #214696
    Jalko
    Účastník (Participant)

    @termix len som chcel povedat, ze poznam narocne prace kde sa pouziva podobny vykon pripadne, alebo kde si nezapnes ziaden matlab, nie ze ziadne ine nie su:) Konkretne Stanley1 tvrdil, ze mu o vykon nejde. Ale tak realne, co tam pri menej narocnej praci mozes vytazit? No pri tych parametroch jedine disk, ked mas tu HDD verziu. Ten musi byt utrpenie, nikdy by som si to nekupil(teda pokial by na to nebol nejaky secondhand za super cenu).

    S priehrievanim to moze byt zrejme dost neprijemne, nikdy som ten notebook nepouzival natolko, aby som to mohol registrovat. Osobne mi to tiez dost vyrazne vadi, ak mi horia ruky.

    #214700
    Jalko
    Účastník (Participant)

    @termix ked si uz mal toho aira, aka bola realne vydrz tej baterky. mal si bez problemov dlhodobo tych 5 hodin?

    #214705
    termix
    Účastník (Participant)

    @Jalko: Vydrz bola realne tak 3.5 hodiny pri beznej praci, ale ked si ju setril tak bolo aj 5. Ale ta baterka bola uz dost vymlatena.

    No a pri menej narocnej praci nevytazis nic, to suhlasim. Ale napriklad som mal len flash video pustene a uz mal 95 stupnov :D A v takom pripade sa podtaktuje a brutalne sa spomali. A to bol uz koniec, to bolo uz pre mna nepouzitelne. Aj to video zacalo sekat.

    Ale to bola prva generacia, sucasna to ma uz urcite lepsie vymyslene.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 67 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.