Domov › Diskusné Fóra › Ostatné › Macworld 2009
- This topic has 169 odpovedí, 44 hlasov, and was last updated pred 15 years, 11 months by raul.
-
AutorPríspevky
-
4. januára 2009 o 16:35 #142690titiniusÚčastník (Participant)
mna by velmi sklamalo keby nevylepsili MBP 17“
inac by som prijal (asi ako kazdy) OS X 10.6
a potesil by ma aj firmware pre iPhone, ale to len tak , ne ze by som ho potreboval, len pre dobry pocit proste,,,:)
potom by som bol poteseny novou myskou ak by vysla,,,
a ostatne ci bude alebo nie, ma zauima len v rovine „som zvedavy co opat vymyslia! “ :)4. januára 2009 o 16:38 #142692naconazovÚčastník (Participant)to Sike1: a čo tak titán?? myslím že staré powerbooki boli titánové čo by bolo určite lepšie ako súšasný hliník ( je to vlastne čistý hliník alebo nejaká zliatina viacerých kovov??)
4. januára 2009 o 16:45 #142695titiniusÚčastník (Participant)k titanu:
Je to najrýchlejšie korozívny kov. Vytvára na povrchu oxid titaničitý a ten bráni ďalšej korózii. Patri to medzi jeho najlepsie vlastnosti – odolnosťou sa takmer vyrovná platine, dokáže odolávať kyselinám, vlhkému plynnému chlóru a roztokom bežných solí. Čistý titán nie je rozpustný vo vode, ale je rozpustný v koncentrovaných kyselinách.
Titán je ľahký a pevný kov s nízkou hustotou, pomerne vysokou ťažnosťou (obzvlášť v bezkyslíkatom prostredí), ľahko opracovateľný, lesklej bielej farby. Významnou vlastnosťou je aj pomerne vysoká teplota tavenia.
Ďalšia významná vlastnosť titánu je, že je to kovový prvok s vynikajúcim pomerom pevnosti a hmotnosti. Titán v komerčnej čistote má rovnakú pevnosť v ťahu ako oceľ strednej pevnosti, avšak je o 43% ľahší. Je o 60% ťažší než hliník, avšak pevnejší než hliníkové zliatiny, aj keď presné čísla závisia od konkrétneho zloženia zliatin a spracovania.
Pri zvýšenej teplote na vzduchu sa na titáne vytvára pasivačná a ochranná oxidová vrstva zabraňujúca korózii, avšak pri izbovej teplote odoláva korózii. Ak sa vo vzduchu zahreje na teplotu 610°C alebo vyššiu, horí za vzniku oxidu titaničitého; a je jedným z mála prvkov, ktoré horia aj v čistej dusíkovej atmosfére (horí pri 800°C). Titán odoláva zriedenej kyseline sírovej aj kyseline chlorovodíkovej, ako aj plynnému chlóru a väčšine organických kyselín. Je paramagnetický (slabo priťahovaný magnetmi) a má veľmi malý merný elektrický odpor a merný tepelný odpor.
Pokusy ukázali, že prírodný titán sa mení na rádioaktívny, keď je ostreľovaný deuterónmi, pričom vyžaruje najmä pozitróny a tvrdé gama žiarenie. Je to dimorfne alotrópny kov (vyskytuje sa v dvoch kryštalických formách) – šesťuholníková alfa forma sa postupne mení na kubickú beta formu okolo 882°C. Rozžeravený do červena sa zlučuje s kyslíkom a pri teplote 550°C sa zlučuje aj s chlórom. Reaguje aj s inými halogénmi a absorbuje vodík.4. januára 2009 o 16:51 #142697raulModerátortak potom titan nechem… Si predstav, ze si doma trosku prikurim, a ten titanovy macbook mi uz pri 610°C zacne horiet.. to by ma porazilo…
4. januára 2009 o 17:40 #142713iDominicaÚčastník (Participant)no aj si myslim sak ja na sporaku varim na teplote 610 stupnov celzia to nema kvalitu:)
4. januára 2009 o 17:53 #142718patrick741Účastník (Participant)Také tu veci riešite ako na chémii xD
Titan je jednoducho húževnatý a hliník je ľahký :D A nikto tu dúfam
nechce „zaživa“ uškvariť svoju Apple iVec :D4. januára 2009 o 19:32 #142731mayoxyÚčastník (Participant)http://gizmodo.com/5123000/rumor-17+inch-apple-macbook-pro-finally-receiving-update-better-battery
17″ macbook pro asi predsa bude taktiez aktualizovany na aluminium-ovy
4. januára 2009 o 20:00 #142734patrick741Účastník (Participant)To sa dalo cakat :)
4. januára 2009 o 20:52 #142741RassZablokovanýzaujimave :
podla mna :mac mini: urcite :) to dufam a ked vijde tak chcem
imac : myslim ze skor ne ved ten posledny nevysiel tak davno a predsa ma rovnaky dizajn ako vsetky terajsie macbooky aj cinema display
iphone nano: vyzera to na fake fake fake ale ked ne tak sa velmi potesim: mozno fakt do ipodu nana daju slot na simkartu a bude sranda :D
a som si velmi isty ze vijde nova myska a dokonca ma teraz napadlo ze moze vyjst nova klavesnica alu ta ista ale s ciernymi klavesami tak ako maju booky.. to by bolo pekne a aj sa to da cakat
Rad by som videl nove apple tv tiez preoblecene v novom sate mozno s vacsou kapacitou… najlepsie by bolo keby splynulo s time capsule ale to asi nespravia s dovodu zisku…
A absolutne najsuper by bola Apple tv display proste big cinema telka nejaka uhlopriecka 106 cm nech je na com pozerat. samozrejme s minidisplej portom :) tak to by som chcel do obyvau
tak isto cinema by mohla byt 30. ludia ich pouzivalia ten ipod touch 7 alebo 9 palcovy :D loool ale keby vyslo nieco take tak podla mna by to vyuzitie malo: dali by sa pozerat videa a ipodovat… ale okrem toho pokial by to bol externy touchpad ktory polozis ku macu a vidis na nom desktop a vies ho ovladat tak by bola paradna praca s grafikou :)
btw:iphone nano by mal podla mna uspech u ziena pokial by taktiez vysiel v 9 farbach:) tak by bol neodolatelnyahlavne dufam v nejaky uuuplne novy produkt :) nieco cim zase apple prekvapi:)
uvidime co to prinesie ale nebojim sa,vydalo apple v poslednom case daco co by bola blbost a nedalo sa to pouzivat?4. januára 2009 o 21:12 #142747piggeeÚčastník (Participant)tak som trochu googlil mozne novinky a nasiel som par zaujimavych veci:
Novy Iphone: http://iphoneindia.gyanin.com/wp-content/uploads/2008/08/iphone_nano-iphoneindiablog.png
Novy Mac Mini: http://machinesthatgobing.com/apple/mac-mini-led-cinema-dock/
Novy iMac: http://www.macnr.com/wp-content/uploads/2008/07/new-imac-mockup.jpg
Novy iLife: http://macsoda.com/2008/10/11/ilife-08-and-iwork-08-for-tuesday/
http://www.maclife.com/article/three_new_ways_to_skin_an_appleA este podla mna budu predstavovat Logic Studio 9 a Final Cut 2, nakolko konkurencia im tam dost teraz zavarila (hlavne adobe s radou cs4). Takze asi softov bude viac ako HW.
4. januára 2009 o 21:48 #142752iDominicaÚčastník (Participant)no ten iMac by som hned brala
4. januára 2009 o 22:07 #142757HypnotizeÚčastník (Participant)ten iphone shuffle je teda pekna blbost :)
4. januára 2009 o 22:34 #142760AnonymnýNeaktívnyMam dilemu.. MacMini som cakal znova nejaku malicku skatulku a nie placku.. snad to nebude placka, lebo v tom pripade sa rozhodnem pre iMac. Prave MacMini sa mi pacil kvoli tomu, ze to bolo take kockate.. nie ako book bez displeja. :) Dilema vyriesena, nekupim nic. :D
4. januára 2009 o 22:42 #142761HypnotizeÚčastník (Participant)ale prosim ta, osobne neverim ani jednej z tych fotiek :) takze neviem preco ten stres
4. januára 2009 o 22:43 #142762mylankoÚčastník (Participant)Podla mna Mac Mini je len iniciativa nejakeho nadsenca. Rovnako ako ten iMac v style iPhone. O tom iPhone nano a shuffle ani nehovorim :) Sice som si pozrel len obrazky, ale Mac Mini tak podla mna nebude vyzerat.
4. januára 2009 o 23:31 #142767mayoxyÚčastník (Participant)5. januára 2009 o 0:07 #142770mylankoÚčastník (Participant)mayoxy: Nehovorim, ze Mac Mini nebude, len si myslim, ze nebude vyzerat tak ako na obrazkoch, ktore tu su. Podla mna si to vytvoril nejaky nadsenec podla svojich predstav rovnako ako ten, co spravil ten iPhone iMac alebo iPhone shuffle :) Ak je to v tom clanku napisane, tak po anglicky sa dorozumiem este horsie ako som si myslel :) Kazdopadne dik za link ;)
5. januára 2009 o 0:17 #142772RassZablokovanýpiggee: toto su uplne prve veci co ti vyhodi google :D sam som si to pozeral :D si rosbis srandu abo tomu veris :D
a btw: iphone „shuffle“ ten obrazok som nasiel na internete uz asi pred pol rokom alebo aj davnejsie :d5. januára 2009 o 0:21 #142775RassZablokovanýhehe flip dalsi :) http://www.mollerade.com/wp-content/2007/12/apple-tv.jpg mam rad ked si uz myslime ze toto nam apple predvedia a nakoniec ukaze nieco uplne ine a seci su uzasnuty :D
5. januára 2009 o 0:25 #142776RassZablokovanýhehe rok stare http://bear-byte.net/blog/imac.jpg :D
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.