macbookpro 17″ stale nedostupny, uz to prestava byt vtipne

Domov Diskusné Fóra Ostatné macbookpro 17″ stale nedostupny, uz to prestava byt vtipne

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 46 )
  • Autor
    stranger
    Účastník (Participant)

No mna nas.al ten smajlik v Mišovej reakcii. A každemu je hádam jasné, že na Slovensku je záruka dva roky. Len tak naokraj, vo Švajčiarsku tiež….

zero0x
    Účastník (Participant)

sak studentska zlava a mas to iste co rakusko

Hurfo
    Účastník (Participant)

to zerox: A co tak studentska zlava aj v rakusku? Pokial viem ISIC je medzinarodny preukaz. Ci nie?

durotrulo
    Účastník (Participant)

v rakusku je mozna studentska zlava len ak si studentom rakuskej skoly – vyplnuje sa cestne prehlasenie do ktorej skoly v ktorom meste chodis. niektori reselleri ako napriklad unimall.at pozaduju aj kopiu studentskeho preukazu.

Anonymný
    Neaktívny

@durotrulo Toto ma zaujima.. Aka velka zlava plati pre studentov v Rakusku? Tak ako u nas t.j. 5%???

durotrulo
    Účastník (Participant)

10%. a tiez treba mat rakusku adresu

Anonymný
    Neaktívny

Joj keby sa tak da skombinovat ze si student a mas zivnost platca DPH ze by ti dai dole 3o% :-) To sa asi ale neda, vsak. Inak by som bral hned.

durotrulo
    Účastník (Participant)

no ved jasne, to by sme chceli vsetci :)

Mišo
    Účastník (Participant)

Myslím, že žijeme v celkom slobodnom svete a každý má právo a možnosť vybrať si, kde si kúpi to, čo potrebuje. Ak niekomu vyhovuje cena v inej krajine, nič mu nebráni v tom aby si v tej krajine daný produkt kúpil? Sám som si svoj MBP kúpil v Amerike, lebo mi za daných okolností vyhovovala cena, za ktorú sa mi počítač podarilo získať. V tomto príspevku chcem skôr len tak trošku bojovať s veternými mlynmi, a teda s tou našou večnou zakomplexovanosťou že prečo sme úbohí a máme drahé Apple počítače atď., a našou večnou potrebou sťažovať sa na sprostých slovenských predajcov ktorí umelo navyšujú ceny, atď.
    Ceny na rozdielnych trhoch sú samozrejme rozdielne, treba však povedať, že to napr. v prípade Apple je tematika veľmi široká a ťažko dospieť k rozumnému záveru, že prečo sú u nás produkty Apple predražené. V prvom rade ale musím povedať, a v tom mi hádam dáte za pravdu, že tie ceny sú neporovnateľne nižšie a bližšie okolitým krajinám, než napríklad pred dvoma či troma rokmi (také iPody napríklad už stoja rovnako ako v Rakúsku, možno s rozdielom +- 5 EUR).
    Ďalej treba zrejme brať do úvahy: rozdielne hodnoty DPH v rôznych krajinách (nemám naštudované, takže prosím do mňa nezačnite bodať, že v Rakúsku alebo Švajčiarsku majú tiež 19 percent, ak hej tak sorry). Ďalej, či idú produkty priamo od Apple (Rakúsko a Švajčiarsko, keď už teda je o nich reč, tam je to priamo Apple.) U nás to ide cez niekoľko veľkoskladov či distribútorov a tým pádom, bohužiaľ ale logicky – sa cena navyšuje. Ten druhý rok záruky, to je dosť zaujímavý argument, a obávam sa že je chybné myslieť si, že kúpou počítača napr. v tom Švajčiarsku dostávate druhý rok záruky v cene. Stačí sa pozrieť na stránku apple.com/ch do sekcie Store, snažiť sa objednať si napr. macbook pro… ako poslednú voliteľnú položku k novému počítaču ponúka Apple Store tzv. Apple Care Protection Plan, teda rozšírenú záruku. Po rozkliknutí detailov zistíte, že bez Apple Care je váš coverage jeden rok, a s Apple Care tri roky. Nikde sa žiadne dva roky neuvádzajú. Naša zažitá predstava, že v celej EÚ musí byť na všetko dvojročná záruka je trošku skreslená, oplatí sa o tom prečítať trošku viac. Opäť, nie som v tomto študovaný, ale aspoň som sa posnažil predtým ako som toto napísal čo-to si o tejto problematike zistiť.
    Obávam sa, že o tejto hodine ma k tejto problematike viac nenapadá, a možno ma niektorí aj obvinia za off-topic, takže radšej končím a ďakujem za pozornosť :-).

miso13
    Účastník (Participant)

Mylim sa, ak poviem, ze v SR bola zaruka 1 rok a prave „vstupom“ do EU sa to zmenilo na dva roky?
    Pokial viem, tak Svajciarsko nie je v EU, ale to len tak….
    Nestastnikom cakajucim na 17″ len drzim palce a pevne nervy, ja som na cinemu 24″ po uvedeni na trh (americky) v SR, cakal 3 mesiace a to sa samozrejme nedefinovalo ci leska/matna alebo onaka.

stranger
    Účastník (Participant)

Mišo, super reakcia, dik. Neviem ci si majitel spolocnosti kde pracujes, ale ide hlavne o to, ze predajcom Applu na Slovensku tento stav vyhovuje, takze nemaju zaujem nieco menit, hlavne to, ze tam nie je priame zastupenie Applu, ale ide to cez x velkoskladov. Nieco podobne bolo aj na trhu s PC notebookmi, par skladov si roky kralovalo, ale hoops, prisiel Acer s novou strategiou a obchodnou politikou, no a zmenili ceny notebookov v celej Europe, aj ked v poslednej dobe aj oni zacinaju ryzovat naplno.

Je to o konkurencii na tom ktorom trhu, nech uz predavam jablka, alebo PC. Ak konkurencia nie je, tak sa zije lahsie. Len aby kupyschopnost obyvatelstva uzivila tolkych premium resellerov v Bratislave…

Apple sa v Nemcku, alebo vo Svajciarsku predava v kazdom hypermarkete, alebo vo velkych sietach specializovanych predajcov elektroniky. No a samozrejme sa da kupit v kazdom e-shope. Zaruka je dva roky. A to ze je napisane, ze sa da kupit Apple Care Protection Plan, je normalne. Presne tak isto to ma napisane na svojich strankach aj Agem. Ked si u nich ale kupim notebook, mam nan 2 roky zaruky aj bez kupy Apple Care Protection Plan.

Hurfo
    Účastník (Participant)

Len upozornim ze pre podnikatelov neplati zaruka 2 roky !!! Zaruka je iba Jeden rok na vsetok tovar. Zaruku 2 roky ma len koncovy uzivatel co firma s predajom pocitacov nieje.

stranger
    Účastník (Participant)

A v Ageme mi bez zivnostaku nepredaju?

Hurfo
    Účastník (Participant)

Nie rovnako musis mat v predmete zivnosti predaj PC alebo aspon predaj akykolvek.

Priklad http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13201117 a precitajte si celkom dole
    „Len rocna zaruka. druhy rok zaruky je za priplatok „

stranger
    Účastník (Participant)

Jasne, nevedel som ze nemaju predaj koncovemu zakaznikovi…

Aj tak je to v tom Ageme divne, ze predlzenie zaruky na druhy rok za nieco okolo 40€, ked trojrocna v Apple store stoji 350€. To je nejaky vlastny produkt vyrobeny v Apply na mieru Agemu(myslim tu zaruku:-))? Jasne ze odtial idu notebooky k operatorom a T-Comu, takze nejaka dohoda tam isto bude….

Mišo
    Účastník (Participant)

Stranger, nie nie som konateľ, iba obyčajný predajca, ktorý je trošku unavený z toho že nám denne ľudia div že nenadávajú, že predávame predražené výrobky. A neorientujem sa v mysliach našich kontateľov, viem len že im určite ten stav, aký je, nevyhovuje, ale bohužiaľ s ním nemôžu nič robiť, lebo všetko riadi u nás jedna firma Slovak Data Systems (správca webu a shopu http://www.apple.sk, zástupca Apple na Slovensku). Oni diktujú ceny. Napríklad našej predajni sa podarilo získať nejakú sériu Macov za výhodné ceny, no nemohli sme ich za tie výhodné ceny predávať, lebo nám to zatrhli, resp. jedine pod podmienkou že s tou istou cenou budú predávať aj ostatní APR, ktorí však nemohli lebo také nákupné ceny nemali. Hm.

dex
    Účastník (Participant)

Apple má proste celé Slovensko hlboko v r*** a buď otvorí vlastné zastúpenie alebo to takto pôjde ďalej.

wbear6
    Účastník (Participant)

sme malicky nezaujimavy trh s velmi nizkou kupyschopnostou obyvatelstva :-)

zero0x
    Účastník (Participant)

Apple si zrejme mysli, ze su tu sami hulanovci, socky, ktore miluju windows, lebo si nic ine nemozu dovolit.

Teleke z Toloko
    Účastník (Participant)

tak mi dodavatel napsal:
    „by do Madarska mela pristi tyden prijit zasilka, obsahujici BTO modely, nicmene zatim nevedi, ktere konkretni to maji byt. Zaroven jsem se dozvedel, ze nekteri zakaznici cekaji od unora a jejich pocitace jeste neprisly.“
    kurfa! uz chcem svoje jablicko!

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 46 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.