Macbook Pro vs Macbook air

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Macbook Pro vs Macbook air

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 21 až 38 (z celkového počtu 38 )
  • Autor
    hatto
    Účastník (Participant)

nemala by vyjst nova generacia MBP teraz niekedy? cyklus zvykol koncit/zacinat niekedy v marci nie?

inak ja mam tiez tuto dilemu, ale asi pojdem do toho retina, nakolko sa snazim aj weby robit retina-ready. a rozdiel vo velkosti/vahe tam zase az taky nie je. jedine ta cena

Viliam15
    Účastník (Participant)

Ja mám takisto takúto dilemu ale len či air alebo pro s retinu na veľkosti mi moc nezáleží pokiaľ by bolo financí beriem naraz obydva :) .Pri rozhodovaní by sa mi hodil aj 13″ Macair ale na druhej strane aj MacPro retina 15″, na to že cestujem by bol výhodnejší premna MacAir ale zasa mi príde pri práci v kancelárskych programoch lepšia 15″. :))

Anonymný
    Neaktívny

Zalezi co chces zo stroja dostat. Ja mam Air a som spokojny. Retina je tiez super a casto by sa zisla, ked plynule prejdem z iPadu retina na Air. Ten rozdiel je ozaj vidiet. Mozno na tvojom mieste by som pockaj na Air Retina. Zalezi vsak ako rychlo to chces riesit. Ale samozrejme zostan pri rozhodnuti prejst na Mac – nebudes lutovat.

Fotro
    Účastník (Participant)

Vyber je samozrejme na Tebe!
    Daj si v predajni na plece tasku s MBP a potom s MBA, uvidis, ci rozdiel vo vahe je pre Teba zaujimavy.
    Vykon nemusis riesit. Bude OK – MBA budes podla mojho nazoru castejsie pocut (ventilator).
    Moja skusenost s MBP 13 late 2011, zakladny model – 2 kg su na kazdodenne nosenie dost (vlak + MHD Ba).
    Rozsiril som RAM na 8 GB a vymenil HDD za SSD Intel 520. Vykon je super, vsetko ide velmi rychlo.

Seepeed
    Účastník (Participant)

Pomaly sa nám blíži aj konferencia WWDC, tak som zvedavý aký hardware predstavia. Myslíte si, že budú predstavovať aj nové macbooky?

iMartin
    Účastník (Participant)

Nemyslím si, že na WWDC predstavia nové MacBooky. Tam už predstavujú iba softvér.

Nemyslím si, že este bude ďalšia generácia MacBook Pro, bolo by to už iba umelé udržovanie pri živote. Tie stroje sú zastaralé (a to nesúvisí s procesorom alebo grafikou). Skôr si myslím, že upravia ceny a konfigurácie nových Airov a Retiny tak, aby mali pokrytú celú škálu.

zero0x
    Účastník (Participant)

Ak sa na Air/Retina nieco pokazi, mozes cely pocitac vyhodit. To je dovod preco by som Pro este nevylucoval. Z hladiska konstrukcie su to najlepsie notebooky, ake kedy Apple urobil.

Seepeed
    Účastník (Participant)

Predstavte si, že mám film v HD kvalite s nejakou dabovanou audio stopou a film z VHS-ky daný do digitálnej formy. Teraz potrebujem dabing z filmu, ktorý mám v digitálnej forme z VHS-ky dostať do filmu v HD kvalite. Túto operáciu chcem urobiť preto, lebo film v HD kvalite ma otrasný dabing a chcem tam dať starý dobrý dabing a zase film s dobrým dabingom je z tej VHS-ky v otrasnej kvalite. Zvládne mi túto operáciu Macbook Air s 8GB Ram a s 256 GB SSD diskom? A v akom softe by som to mohol spraviť? Ďakujem za názory a rady.

zero0x
    Účastník (Participant)

To ti zvladne Nokia 3310, ved to nebude nic prekodovavat.

mmacoo
    Účastník (Participant)

zero0x máš v tejto problematike nejaké osobné skúsenosti? lebo ja sa tým trošku zaoberám a nie som si istý, či by ti stačila tá nokia. Ak si skúšal napríklad program HandBrake, tak vieš, o čom hovorím.

bajus
    Účastník (Participant)

Zdravim,
    chcel by som sa s vami tiez poradit ohladom kupi macbooku. Momentalne mam MBP 13″ 2011 s 8GB ram, ktory vyuzivam pri praci a niekedy aj na kratenie volnych chvil (filmy,internet a tak).. Pracujem s Autocadom a aj po rozsireni ram na tych 8GB to casto ide pomaly a sekavo, zavisi samozrejme od velkosti vykresov… A to nedajboze ak k tomu otvorim este Pages a Numbers.. Preto rozmyslam nad kupou noveho MBP 13″ 2012, kde by som rozsiril ram na 16GB a respektive vymenil SuperDrive za SSD, alebo MBP 13″ Retina.. Ta Retina ma trocha odradza z tych istych dovodov ako uz opisoval Peterson.. To, ze vsetko uz je naletovane na doske sa mi vobec nepaci, kdezto v klasickom MBP sa mozete vyblaznit :-)
    Vdaka

mynick
    Účastník (Participant)

@bajus, a nemyslis ze by to sekanie v autocad-e moze sposobovat aj slaba graficka karta? Ak sa nemylim, 13“ maju len intel grafiku a to nie je bohvie co…

bajus
    Účastník (Participant)

no maju len intelacku ale s tym nic nespravim, prave preto chcem novsi model lebo tam je aspon intel 4000 kdezto teraz mam intel 3000. Ale nepracujem v 3d prostredi, ide cisto o 2d modelovanie co podla mna nie je az take narocne na grafiku..

dfx
    Účastník (Participant)

bajus: Na autocad si kup 15″ MacbookPro bez retiny s priplatkom za rychlejsi procesor s 1GB RAM pre grafiku a displayom s vyssim rozlisenim ( matny alebo leskly, aky chces ). K tomu dokupit 16GB RAM a SSD disk namiesto dvd mechaniky. A este z diskov urobit fusion. Aj normalny HDD mozes vymenit za vecsi a rychlejsi, ak to potrebujes.

Vsetky 13″ macbooky maju slabu intel grafiku a iba dvojjadrovy procesor.

mynick
    Účastník (Participant)

a co 15“ ? Tam uz mas lepsiu grafiku.. Inak predopkladam ze to mas napojene na nejaky ext. monitor, ze? Ja som v autocad-e robil na 17“ a bolo mi to malo :/
    Skus nad tym porozmyslat, intel 4000 je na tom lepsie ako stara 3000.. Ale na vykreslovanie predsa len potrebujes ako taky vykon, zbytocne das SSD a 16GB ram, ked ti problem zostane.

andreos
    Účastník (Participant)

@bajus – mozem ti predat moju 15ku mas tam vsetko co ti treba okrem toho SSD, ked som to kupoval tak som precenil to na co to budem pouzivat a zistil som, ze ked som kupil retinu 13ku tak som uplne v pohode a na 15tku pada prach :)
    a este link aby bolo ohrianie vlastne polievocky komplet :)
    https://www.macblog.sk/forum/discussion/38831/p-macbook-pro-15-late-2011/

Seepeed
    Účastník (Participant)

Ahojte, viete mi poradit nejaky soft na operáciu, ktorú som popisoval v mojom predposlednom príspevku?
    A zvládne to ten macbook? Dakujem.

bajus
    Účastník (Participant)

Vdaka za rady, budem sa musiet zamysliet nad tou 15″..

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 21 až 38 (z celkového počtu 38 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.