MACBOOK PRO

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MACBOOK PRO

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    MajkyM
    Účastník (Participant)

Ahojte viete mi poradit rozmyslam o kupe macbooku pro len nejako mam v tom chaos nakolko som pozeral rozne notebooky a cena skoro ta ista len vykon iny parametre lepsie na to ze je to rok 2016 . tu posielam dva linky ktore mam na mysli . alebo ktore by ste mi odporucili dakujem . Hlavne este rozmyslam ci mam zobrat touch baraj ked myslim si ze to asi je zbytocne kedze to moze viac papat bateriu .

https://www.istores.sk/apple-macbook-pro-13-retina-i5-2-3ghz-8gb-256gb-space-gray-sk_d68536.html

alebo

https://www.istores.sk/apple-macbook-pro-13-retina-touch-bar-i5-2-9ghz-8gb-512gb-space-gray-sk_d65020.html

MajkyM
    Účastník (Participant)

Asi nikto ci?

JFK.
    Účastník (Participant)

Prvý je rok 2017 a ten druhý je 2016, preto je cena len o trochu vyššia aj keď má zdanlivo väčšie parametre…

TouchBar baterku papať nebude, veď je to tenučký OLED pásik, ale baterka bude v Macu menšia asi o 5-10% práve kvôli TouchBaru, keďže zaberá miesto, kde mohla byť baterka.

Tomas999
    Účastník (Participant)

Ja by som brat asi skôr 2017 verziu. Ak Ti časom bude 256gb málo, dokúpiš externý disk…

MajkyM
    Účastník (Participant)

Tak potom v tomto baterka viac asi vydrží než v tak panelom.  Ešte jedna otázka alebo rada už som sa aj informoval ze tam sa nedá dodatočne upgrade spraviť na ramku je tam 8 GB RAM myslite ze na tie 4 roky mi to v pohode vystačí. Nejak tam grafické videa robiť určite nebudem

JFK.
    Účastník (Participant)

nie! píšeme to tu temer každý deň ohľadom tej RAMky, 8GB je dnes už nahrane, nevieme čo budú robiť s macOS o ďalšie 3-4 roky tak už si radšej kúp 16 GB a máš svätý pokoj….

a s tou baterkou, no vsadil by som 1000 eur na to, že by si nepostrehol rozdiel výdrže medzi tým s touch-barom a bez touch-baru, ti hovorím, že to je tak 5%, a to je zanedbateľné…, možno časom pridajú nejaké nové featury na touchbar, a budeš ľutovať, že si ho nekúpil :)

proste kúp 2017 model, 256 disk ti stačí, aj tak všetko smeruje cestou na iCloud už pomaly aj fotky všetko…., 16 GB RAM je MUST ak to chceš na 4+ rokov.

v prílohe ti posielam využitie svojej RAMky, a to nič nerobím len safari, mail, itunes a tak klasika, proste macOS využíva RAM inak ako windows

dfx
    Účastník (Participant)

8GB RAM men nestaci uz teraz. 16GB RAM je minimum uz v dnesnej dobe. U Applu je to nanestastie aj maximum :-(

Gren093
    Účastník (Participant)

MajkyM, nic si nenapisal ohladom toho ako by si chcel pouzivat Macbook. Takze ti moc neviem poradit. Niekomu moze stacit 8GB RAM, niekomu nestaci 16GB. Za Touch Bar by som si rozhodne nepriplacal tych 200Eur ci kolko to je (2017 modely myslim).

MajkyM
    Účastník (Participant)

Ja by som ho v prvom rade ako prenosný PC využíval mam imac na doma a skôr tabuľky a bežné práce net pošta sem tam nejaké video a začiatočnícke foto úprava a možno aj práca s videom co natočim.

MajkyM
    Účastník (Participant)

S tým touchbarom je to asi zbytočne neviem pozeral som sa na to skúšal som to a neviem ci by som to využil.

Gren093
    Účastník (Participant)

urcite ti to netreba (osobne to mam odskusane a za tych +200 eur to nestoji). Co takto kupit si Macbook 12 2017 so 16gb ram a 256gb ssd za 1739?

MajkyM
    Účastník (Participant)

To som pozeral tiež len tam je 12 a neviem ci slabšie hardware okrem ramky

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.